katalizator? |
Autor |
Wiadomość |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 02-11-2007, 23:29
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | Jeśli bys mógl Konradzie troche bardziej sie zagłębic i spróbować dokladniej opisac wrazenia z zamiany kata na strumienice. |
No opisz proszę |
EA5W

|
|
|
|
 |
Konrad_wawa [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 19:02
|
|
|
Wywalilem katalizator, wycinajac go. Dobralem strumienice o takim samym przelocie i wspawalem ja. Samochod zachowuje dynamike, jest ok. Jak chcesz to zadzwon to Ci dokladnie opowiem 603 130 222, ale nie dzisiaj prosze |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 23:55
|
|
|
Konrad_wawa napisał/a: | Jezeli posiadasz jakies fakty na ten temat to chetnie poslucham, dokonywales jakis pomiarow ? Producent katow tak twierdzi, czy ludzie z greenpeace ?
pozdrawiam |
ci ludzie nazywaja sie PXS... troche juz takich testow robili... no ale nie bede sie klocil przeciez sie nie znam hehe pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 00:14
|
|
|
Goldi jeśli wiesz i masz czym udowodnić to,że strumienice to poracha, pochwal się. Widząc wykresy porównawcze raz na zawsze (ja napewno) się przekonamy o wyższości katalizatora. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-11-2007, 00:41
|
|
|
Dyskusja prowadzi donikąd.
Kontynuowac można by było w oparciu o wykresy. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 25-11-2007, 00:52
|
|
|
Zastanawiam się czy nie wstawić uniwersalnego kata, bo ja mam pusty w środku. Myślałem o takim:
kat uniwersalny
Dla silnika 2.0 kosztuje 219zł.
Mam teraz pytanie do was czy warto się w to bawić, czy taki kat nie przytka mi zbytnio wydechu, czy powinno być lepiej czy gorzej w stosunku do pustej puszki po kacie?
Spaliny dość mocno walą mi benzyną i czasem auto lubi sobie podymić na biało. Czy wstawienie kata pozwoli mi dopalic spaliny czy może kat mi zaraz padnie?
Oczywiście przed wstawieniem mam zamiar wymienić zepsuty TPS i ustawić zapłon bo podobno mam spalanie stukowe.
A może wstawić strumienicę elteca?Np. taką?
strumienica
Czy może w ogóle to olać i zostawić tak jak jest? |
|
|
|
 |
|