|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Problem z elektryką - podnoszenie świateł i pasy |
Autor |
Wiadomość |
ziemniakowski [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 16:41 [1G 90-94] Problem z elektryką - podnoszenie świateł i pasy
|
|
|
Witam.
Zwracam się z prośbą o pomoc (głownie do osób posiadających schematy elektryczne do 1G lub mających doświadczenie w tym temacie).
Posiadam wersję amerykańską z automatycznymi pasami bezpieczeństwa.
Problem polega na tym, że od pewnego czasu przestały automatycznie zamykać i otwierać się światła przednie oraz po wyłączeniu zapłonu nie przesuwają się pasy bezpieczeństwa. Na włączonym zapłonie pasy działają normalnie, w przypadku świateł nic się nie zmienia.
Wnioskuję, że musi to być sprawa w jakiś sposób połączona gdyż obie usterki pojawiły sie jednocześnie.
Problem pojawił sie po "grzebaniu" w instalacji (awaria autoalarmu) znajdującej sie nad nogami kierowcy. Przejrzałem większość połączeń - wszystkie wyglądają w porządku.
Proszę o jakieś pomysły, może ktoś wie które złącza są odpowiedzialne za to, ewentualnie kable, bezpieczniki, przekaźniki itp.
P.S. Moje myśli wędrują głównie w kierunku stacyjki, jednak przy tej ilości kabli nie wiem od czego zacząć... |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 06-11-2007, 21:24
|
|
|
po lewej stronie od nóg kierowcy pod plastikową osłoną masz popielaty lub czarny przekaźnik z wychodzącymi w dół kabelkami.
To własnie jest przekaźnik sterujący światłami oraz pasami. sprawdź tam połączenia czy nic sie nie wypięło.
Drugi przekażnik od pasów znajduje się pod lewą tapicerką wewnętrzną (z tyłu od strony kierowcy na wysokości nóg pasażera siedzącego za kierowcą) |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
|
|