|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przewody paliwowe |
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 02-11-2007, 21:10 Przewody paliwowe
|
|
|
Przy wymianie filtra paliwa wypatrzylem ( a wlasciwie Grzesiek ) ze przewod w miejscu gdzie sie wygina, aby uciec pod samochod jest zmiazdzony. Na dodatek nakretka zostala dosc powaznie skatowana podczas odkrecania. Pewne bylo ze tak nie zostanie i dzis przewod zostal wyciagniety z samochodu. Dostalem kilka ofert kupna tego przewodu z innych CA0 (pewnie rozbitkow) ale problem polega na tym ze jakby nie patrzyc to 2m dosc delikatnej rurki i przetransportowanie jej z odleglych miast przy pomocy poczty czy kuriera to slaby plan.
Na moje oko zostaje tylko dorobienie i teraz pytania.
Z czego i gdzie w Warszawie?
Czy da sie wykorzystac stary przewod i dorobic tylko kawalek czy trzeba leciec po calosci?
Czy mozna np isc do gazownika i zrobic przewod miedziany tak jak do instalacji gazowej? W takim wypadku napewno trzeba zachowac srednice wewnetrzna taka sama jak w oryginale a szybki rzut oka i juz wiem ze zewnetrzna w przewodzie od gazu jest inna.
Moze ktos przerabial ten temat i da rade naprowadzic mnie na dobra droge ? |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer