Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawieszenie tył w carismie
Autor Wiadomość
Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-05-2005, 10:20   Zawieszenie tył w carismie

no i wczoraj jezdzac po miescie bez radia(rozkoszujac sie rozmowa z piekna brunetka) doszly moich uszu dziwne skrzypy z tylu, co prawda na jakis mocnych nierownasciach ale zawsze, wczesniej skrzypiala mi w ten sposob tuleja(tedgum :evil: ) na tylnym wahaczu przykrecana pod progiem i zastanawia mnie to czy jest mozliwosc jej zlego zamontowania, chodzi mi o to czy np jakistam punkt tuleji musi byc ustawiony patrzac sie prosto na wahacz na godzinie 4.30
oto foto z manuala

mialem angielski ale tu jakis techniczny jest :wink:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2005, 08:24   

a moze to guma pod sprezyna???? miałem własnie taki problem i okazało sie własnie ze to guma nad sprężyną

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 23-05-2005, 13:19   

kochajj napisał/a:
a moze to guma pod sprezyna???? miałem własnie taki problem i okazało sie własnie ze to guma nad sprężyną

to nad czy pod :wink:
masz na mysli gume przy gornym mocowaniu amortyzatora?

no to by mialo sens bo skrzypi przy bardzo mocnym bujaniu autem, i nie caly czas tylko wtedy gdy sie dobuja maks w dol zaskrzypi gora i pozniej znowu w porzadnie w dol zaskrzypi ......

to to co moze skrzypiec to element nr __ ??
i po czym dokladnie stwierdzic ze to na pewno to??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 26-05-2005, 15:42   

zdjalem kolo bo chcialem sie zajac cykaniem czujnika od absu, no i dobieram sie do zacisku hamulcowego, ruszylem linke od recznego lekko zaskrzypialo no to ruszylem mocniej i dzwiek identyczny jak ten slyszany wczesniej rozkladam sie pod auto patrze a tam puscila sruba trzymajaca uchwyt od linki recznego - przykrecilem i narazie jest cicho jeszcze sprawdze jadac tam gdzie wczesniej skrzypialo, ale bujalem autem i cicho

[18:57]
przejechalem sie i to jednak nie to :( coz szukam dalej
Lexus IS220D
Calish4nia

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2005, 13:23   

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie ale...

- tuleja stalowo-gumowama ma swoje określone miejśce pracy - dla przykładu może być... otworki w gumie muszą byc w linii prostej z ramieniem bęlki - (mniej więcej)....

- guma na sprężynie może skrzypieć - ale ja bardziej bym sie przyczepił dolnego kielicha gdzie sprężyna nie ma gumy i jest styk metal do metal..;- ostatnio padało - troszke wypłukało syfki podkorodowało i skrzypienie jak znalzł...

Pryśnij na próbe jakim WD40 na ten dolny kielich i wtedy wybierz sie na swoje nierówności i będziesz słyszał co i jak...

Pozdro

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 30-05-2005, 15:18   

Romel gadalem z Tomkiem na ten temat podpowiedzial zeby posmarowac te tuleje wazelina - nasmarowalem tyle ile moglem dojsc bez sciagania wahacza, musze dzis pobujac i nasluchac, a jesli chodzi o polozenie to w manualu i na fotce na gorze widac tam ze ta tuleja jest w polozeniu ze puste po lewej i prawej stronie a pionowo od gory do dolu guma i tak jest u mnie wiec raczej blad montazu odpada, a dlatego podejrzewam te tuleje bo wczesniej dochodzily identyczne skrzypienia z poprzednich tuleji TEDGUM :evil: dzis pobujam jesli bedzie skrzypiec jeszcze to zapsikam ten dolny kielichm, dziex :)
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu