Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile palą wasze Lancerki 1.6l???
Autor Wiadomość
Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 20:26   Ile palą wasze Lancerki 1.6l???

Witam, coraz mocniej myślę przejściu z mojego CK1A na nowszy model, chciałbym zapytac jak się sprawuje i ile pali 1.6, no i czy jest faktycznie lepszy od poprzednika, pozdr.

japas
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 03:01   

Mój zawsze poniżej 8l. Średnio 7,2-7,3. Ostatnio na dystansie 1,5 tys km 7,5 ale 90% to jazda po mieście w godzinach szczytu-korki :evil: a i bladym świtem zimniej( oczywiście systematycznie raz w tyg włączam klimę )
Czy jest lepszy od poprzednika - nie wiem bo nie miałem
Najbliższy pod względem silnika był Lanos 1.6l - ten to dopiero żarł :lol: od 9l do 12l
Jak Ci nie zależy na mniejszym spalaniu i wyższym prześwicie to kupuj 2,0l
Co do jakości mojego to się wypowiem za jakieś 10 lat chyba,że wcześniej kupię nowy model-do chwili obecnej bez problemów ale to świeży pojazd i dopiero 20 tysi przejechane.
Ostatnio zmieniony przez japas 05-11-2007, 02:53, w całości zmieniany 1 raz  

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:12   

Faktycznie nowy miś:) pewnie jeszcze długo nic mu nie będzie dolegało, co do spalania to można zamknąć się w 8l. po mieście, jeśli tak to dla mnie ok, jezdze 95% po mieście, także nie może dużo palić.@l. pewnie jest szybsza ale napewno pali sporo, więc styknie 1.6l.
Zastanawiam się także nad Space Starem z końcówki produkcji, bardzo niezawodne auto w swojej klasie:) ciekawe czy jest większe od lancerka w srodku?

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:19   

9,5-10 L w miescie :evil:

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:25   

A jednak, to dość sporo :? Właśnie tak słyszałem, że lubią sobie łyknąć, moim zdaniem to sporo jak na 1.6l Space Star łyka mniej.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:27   

Seba wszystko zależy od stylu jazdy- nasze lancerki przy ciężkiej nodze też Ci wezmą 8 w mieście :!:

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:35   

Jasne, ale naprawdę muszę go pobutować aby 8l. łyknął:)
Teraz masz prawie 100km pod nogą i weż go nie przegoń , co wtedy?Pewnie pali z 12l, do tego klima i pozamiatane, a gaz odpada!

szudi13
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2007, 21:52   

8 w mieście to jakieś nieporozumienie !!!! :shock: 8 to on pali na trasie.
Przy jeździe w mieście (tam gdzie występują korki) to pali 10 :oops: .
Ten silnik niestety lubi wysokie obroty, mamy dwa i nigdy w mieście nie spalił mniej niż 10 L.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2007, 22:48   

Ciekawe czemu tyle łyka w porównaniu do starszych modeli???
Powinien palić mniej albo tyle samo, dziwne rzeczy Japońce porobili.
Uważam , że jest to spory minus tego auta.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2007, 23:39   

Bastek77 napisał/a:

Ponieważ jest coraz cięższy.
Nie wierzę w 8 l.w mieście. Bajki.

japas
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 02:51   

szudi13, sla, no to chyba jestem bajkopisarzem albo na matematyce na poziomie szkoły podstawowej się nie znam. Mój pali tyle ile podałem i basta.Zawsze po tankowaniu liczę( jeszcze na stacji benzynowej po zatankowaniu a przed zresetowaniem licznika dziennego ).Jak wiadomo wiele zależy od stylu jazdy.Jak ktoś ma bardzo ciężką nogę , wchodzi ostro na wysokie obroty , nie hamuje silnikiem i pogania między jednymi a drugimi światłami to póżniej płaci przy dystrybutorku. Jaki miałbym interes w wypisywaniu bzdur i podawaniu nieprawdziwych danych. Zaznaczam,że jeżdże normalnie i nie jestem zawalidrogą. Jak nie potrzebuję to kręcę silnik między 2,5 a 3,5 tys rpm.Po co ciągnąć do 5 i wyżej?
A jakie znaczenie ma na spalanie styl jazdy - bardzo prosty przykład. Moja żonka przejęła po mnie Swifta 1,3 8V 68 kucy z klimką manualem. Jeżdziłem nim przez 6 lat i średnio palił 5,7l a żonce 6,5 i jak to większość kobiet jeżdzi spokojnie i bez szaleństw ( mniej dynamicznie ode mnie ) tylko nie chce jej się nauczyć i stosować pewnych zasad a ja już nie mam siły zwracać jej uwagi bo nie chce cichych dni w domu.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 09:10   

Mój pali 7,5l. w mieście, i nie żałuję sobie przy tym obrotów z racji braku kilku koników:)
Jeżdzę normalnie , czasem trochę go pokręcę i nadal pali mało.
Na trasie z Gdańska do Płocka i z powrotem łykną mi jakieś 6,2l. jechałem z dwoma pasażerami i małym bagażem, a na budziku było srednio120-140, także naprawde jest to ekonomiczne auto:)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 10:29   

sla napisał/a:
Bastek77 napisał/a:

Ponieważ jest coraz cięższy.
Nie wierzę w 8 l.w mieście. Bajki.

o to to :D

Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 12:31   

W mieście:

lato ok 9l + 1l klima
zima 10l
trasa 6,3-6,5 (wyjątek 5,5 tylko 1-słownie jeden raz - cóż to była za męczarnia nawet autobusy PKS mnie wyprzedzały)

Srednio 7,3-8

witgarfu
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2007, 19:40   

Właśnie zatankowałem drugi raz na razie wychodzi 8,9l przy jeździe na obrotach od około 2 do 3 tys czyli baaaardzo spokojnie. Krótkie trasy po 8 km w mieście, temperatura od 0 do +10 stopni.

Odpowiedz do tematu