|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szukam warsztatu gdzie przetoczę tarcze hamulcowe bez demont |
Autor |
Wiadomość |
wolfgang [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2007, 12:01 Szukam warsztatu gdzie przetoczę tarcze hamulcowe bez demont
|
|
|
Szukam takiego warsztatu w województwie dolnośląskim.
Robią to w aso Toyoty ale tylko na autach tej marki
Kto wie, gdzie mogę to zrobić?
Prosze o jakieś namiary. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 19:33
|
|
|
wolfgang, ja nigdy bym nie zlecił toczenia tarcz. I wątpię, że takie rzeczy wykonują w ASO.
Dla przykładu w Eclipse grubość nowej tarczy to 24 mm, natomiast minimum serwisowe to 22,4 mm. Z tego przykładu widać, że 1,6 mm to niewiele do toczenia.
No chyba, że masz w galu jakieś grube tarcze w co wątpię.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 02-11-2007, 19:37
|
|
|
conti64 grubość jest ta sama.
[ Dodano: 02-11-2007, 19:58 ]
conti64 napisał/a: | zlecił toczenia tarcz. I wątpię, że takie rzeczy wykonują w ASO. |
W ASO nie |
EA5W

|
|
|
|
 |
wolfgang [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 12:55
|
|
|
Oj mylicie się. Robią to w Aso np. Toyota, VW, Audi (ale tylko w ich modelach aut) oraz Honda (wszystkie auta).
To z tego co wiem, bo do takich dzwoniłem i nie ma żadnego problemu.
Do "zebrania" jest max 2 mm, bo min. grubośc przedniej tarczy to 22mm.
A jako ciekawostkę podam wam, ze ilekroć zmieniasz w USA klocki haumlcowe w serwisie to zawsze przy okazji "przeszlifują" tarcze i wcale nawet się o to nie pytają. Jest to standard. oczywiście robią to właśnie w ten sposób - nie demontując ich z piasty.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 06-11-2007, 13:44
|
|
|
wolfgang napisał/a: | Szukam takiego warsztatu w województwie dolnośląskim. |
Usługi tokarskie,frezerskie,przetaczanie tarcz,bębnów,spawanie aluminium i innych metali.Odchudzanie,wyważanie elementów.
Powiększam przepustnice i klapy przepustnic.
Awarie-automatyka i elektryka.
tel. 503 605 789
Licencja PZM
"SPARTA" WROCŁAW |
EA5W

|
|
|
|
 |
konos [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 15:48
|
|
|
ja raz przetoczyłem sobie tarcze na samochodzie i po wyjechaniu niestety biły, Sz. P. powiedział, że musza sie ułożyc i niechciał poprawić dostał 50% kwoty która sobie życzył i pojechałem do ślusarza który tarcze zdjął zabielił i za wszystko wziął 50 pln (04.2007 ślusarz okolice Otwocka, 25km do W-wy). Od tej pory zawsze tego typu rzeczy robie u niego. |
|
|
|
 |
Konrad_wawa [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 18:25
|
|
|
Ja tez raz przetoczylem tarcze wlasnie na samochodzie i robil to koles, ktory wie co robi. Tarcze wczesniej bily. Przez pierwsze okolo 600 km bylo ok, potem znowu zaczely bic, wiec pojechalem i zalozylem nowe tarcze Brembo + ferrodo komplecik, pojezdzilem jakies 6.000 km i znowu popalilem tarcze. Zalozylem jakis rok temu EBC wentylowane, nawiercane, nacinane, dobralem klocki greeny, troche glosny zestaw, jest bardzo ok, wedle moich oczekiwan. Teraz uwazam, ze przetaczanie tarcz to niezbyt fajny pomysl. Jak tarcze bija to nadaja sie na zlom.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 12-11-2007, 23:29
|
|
|
raz przetaczal mi tarcze jeden koles, i powiedzmy bylo ok.... jakis czas potem zalozylem normalne nowe tarcze i ODRAZU czuc bylo roznice |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
|
|