[1G 90-94] Brakująca część |
Autor |
Wiadomość |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 23:48 [1G 90-94] Brakująca część
|
|
|
Witajcie.
Mam pytanie o jeden brakujący podzespół z eclipsa 1g. Pod maską obok filtra powietrza zastałem taki oto widok:
Do pokrywy filtra coś było wcześniej przynitowane, niestety nie wiem co. Stawiam na jakiś kanał powietrzny doprowadzający powietrze z zewnątzr, bo w tej chwili silnik ciągnie nagrzane powietrze spod maski. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co tam powinno być i czy takie coś można w ogóle gdzieś kupić (i jeśli można, to gdzie i za ile)?
Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 00:35
|
|
|
tam powinno byc takie kolankoktore powodowalo by zasysanie powietrza z zewnatrz czyli spod swiatla, na zdjacie jest rowniez widoczny otwor w karoserii, na tym kolanku est odnoga ktora przykrywa ten otwor i zasysa wiatr rowniez z niego.Samego kolanta to raczej nie kupisz, badziesz musial kupic całą obudowe lub cos podobnego dosztukować ale to raczej rzeźba w gó.nie.Gdzie kupić? Poszukaj na allegro kto ma kliperka na szesci to moze odsprzeda. Tu gosc ma prawie wszystkie czesci,zapytaj http://moto.allegro.pl/it..._16v_94_r_.html |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 07:48
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Zaraz zabiorę się za przekopywanie allegro.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Junior [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 13:55
|
|
|
dokładnie tak jest jak mówi mitutoyo tu masz fotki jak to wyglada
Link
Link |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 23:01
|
|
|
Dzięki za fotki! Znalazłem gościa który dysponuje Eclipsem na części, spróbuję od niego wyszabrować coś takiego. |
|
|
|
 |
Junior [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 23:04
|
|
|
Nie ma za co jak umie pomóc to pomogę sam nie jestem w tym dobrym ale zrobic fotki czegos zawsze moge |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 06-11-2007, 15:21
|
|
|
Co wy za głupoty wypisujecie Koledze Lotharowi. aż ręce opadają jak sie takie bzdury czyta. Pod ta dziurą jest puszka reduktora tętnienia układu ssącego. Żadnego dolotu tam nie ma. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:33
|
|
|
Kolanko dolotu jest swoją odnoga nałożone na ten otwór. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-11-2007, 09:39
|
|
|
HouseM napisał/a: | Co wy za głupoty wypisujecie Koledze Lotharowi. |
Patryk powstrzymaj się od takich haseł, wystarczy napisać co to jest Twoim zdaniem. W/w tekst może kogoś urazić i po co nowa wojna, a Tobie dłuższy pasek. Pozatym Lothar, otrzymał już odpowiedź wraz z fotkami. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 18:20
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | poza tym Lothar, otrzymał już odpowiedź wraz z fotkami |
Lothar napisał/a: | Znalazłem gościa który dysponuje Eclipsem na części |
no i jak Lothar napisał znalazł dawcę.
Jak już Lothar, uzupełnisz braki to sie pochwal |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 07:03
|
|
|
Nie omieszkam się pochwalić, puszkę do filtra powinienem mieć na początku przyszłego tygodnia. |
|
|
|
 |
|