Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielka prośba o foto do Mitsumaniakow z EA2X z kilmą
Autor Wiadomość
KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 20:01   Wielka prośba o foto do Mitsumaniakow z EA2X z kilmą

Witam!
Zwracam sie z ogromniastą prośbą do Mitsumaniaków jeżdżących w/w galantem o zrobienie i przesłanie mi/na forum fotki (najlepiej kilka) prawej stron komory silnika a dokładniej rurek od klimy i ich połączeń przy ścianie grodziowej. Niedawno zakładali mi instalacje gazowa i mimo tego ze powiedziałem im ze jeszcze będzie tam klima montowana mi wpieprzyli tam części instalacji i chce zobaczyć czy na pierwszym przeglądzie muszą coś przesunąć czy sie wyrobie z przewodami/rurkami.
Pozdrawiam i z góry dziękuje.
Kamyk

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 25-10-2007, 16:47   

---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2007, 18:36   

Dzieki Kolego -> w sumie to chodzilo mi glownie o ta gruba rurke ktora idzie od przegrody i dalej za mocowaniem kolumny. Widze ze zakonczona jest ona odcinkiem gumowym wiec chyba i z drugiej strony da sie to jakos uciac i kawalek gumowy wstawic bo cos czuje ze bedzie ciezko z namowieniem ich do przesuniecia instalki.
Tak czy siak , dziekuje za fotki:)
Pozdrawiam
Kamyk

Czerwien
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2007, 18:55   

Jak to wygląda realnie możesz zobaczyć na trójmiejskim spocie który jest 15nastego każdego miesiąca-ZAPRASZAM:)

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2007, 21:23   

Uh... dzieki za zaproszenie ale moje auto to rudera (poki co :) ) i zanim go doprowadze do stanu "jako takiego" to wstyd az nim jezdzic a co dopiero sie na spotach pokazywac :)
Do czasu 15-go to juz bede dawno po tym przegladzie wiec info mi bylo potrzebne na jutro :)
Pozdrawiam
Kamyk

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2007, 09:36   

KamykGdynia napisał/a:
Uh... dzieki za zaproszenie ale moje auto to rudera (poki co :) ) i zanim go doprowadze do stanu "jako takiego" to wstyd az nim jezdzic a co dopiero sie na spotach pokazywac :)

eeeh, nie ściemniaj, tylko wpadaj na spota 15 listopada. Na miejscu znacznie lepiej coś zobaczyć i doradzić ... My tu nie jeździmy wylizanymi cackami, każdy z nas jest normalnym użytkownikiem auta :) ... choć auta nadzwyczajnego :D

a tak jeszcze zapytam, ... To Ty śmigałeś z białym zderzakiem (albo w ogóle bez zderzaka) jakieś półtora miecha temu??

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 19:59   

Poniekąd tak bo auto mam w jedynym slusznym kolorze tzn bialym :)
A zderzaki wszystkie sa na miejscu od poczatku wiec nie wiem czy to mnie widziales.
Mam EA2W.
Pozdrawiam
Kamyk

OLV 
Forumowicz
MitsuManiak

Auto: GALANT EA2A GLS Sth. 2004 r.
Wysłany: 07-11-2007, 18:57   

CZERWIEN
a gdzie te spoty w 3miescie

Jak to wygląda realnie możesz zobaczyć na trójmiejskim spocie który jest 15nastego każdego miesiąca-ZAPRASZAM:)
i teraz zima tez każdego 15-stego ???

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 08-11-2007, 09:25   

OLV napisał/a:
a gdzie te spoty w 3miescie

zbieramy się na parkingu przy Centrum Osowa (były Geant)

OLV napisał/a:
i teraz zima tez każdego 15-stego ???

tak ...godz 18

Resztę szczegółów, a także fotki i filmy z poprzednich Spotów znajdziesz w tym temacie:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=14107

Zapraszam

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

allias
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 11:10   

KamykGdynia napisał/a:
Dzieki Kolego -> w sumie to chodzilo mi glownie o ta gruba rurke ktora idzie od przegrody i dalej za mocowaniem kolumny. Widze ze zakonczona jest ona odcinkiem gumowym wiec chyba i z drugiej strony da sie to jakos uciac i kawalek gumowy wstawic bo cos czuje ze bedzie ciezko z namowieniem ich do przesuniecia instalki.
Tak czy siak , dziekuje za fotki:)
Pozdrawiam
Kamyk

Przewodow do klimy sie nie sztukuje. Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic. Klimatyzacja dziala pod duzym cisnieniem i konsystencja cieczy chlodzacej (freonu) jest bardzo rzadka. Jesli chcesz miec dzialajaca klime to zrob to dobrze.

spidernet 
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Wysłany: 08-11-2007, 17:53   

JaGrab3, ma fotce nr 1 zamieszczono aluminiowy element którego nie znajduję u siebie. Co to jest wogóle?

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 08-11-2007, 19:11   

allias napisał/a:
Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic

Nie zgodzę się. Miałem kiedyś w galu E55A nieszczelność przewodu, którą jeden macher mi zaspawał odpowiednio i klima działała jak ta lala i nie było żadnego ubytku czynnika. Da się to zrobić, tylko trzeba wiedzieć jak i czym :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 21:31   

allias napisał/a:
Przewodow do klimy sie nie sztukuje. Jesli jest uszkodzony przewod i cieknie ci z klimy to konieczne jest wymiana calego elementu (ukladu rurek). Ja tak mialem u siebie i nieszczelnosci nie balo sie poprostu zakleic. Klimatyzacja dziala pod duzym cisnieniem i konsystencja cieczy chlodzacej (freonu) jest bardzo rzadka. Jesli chcesz miec dzialajaca klime to zrob to dobrze.

LOL chlopie skoro oryginalny przewod sklada sie z kawalkow aluminiowych + odcinek gumowy to nie widze powodu dla ktorego nie miałbym zastosowac kolejnego kawalka elastycznego. U mnie czesc przewodow jest peknieta od wypadku wiec kupowac i tak bede "nowe". Co do naprawy to sam umiem spawac alu TIGiem ale sprzetu nie mam.
Pozdrawiam
Kamyk

allias
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 00:38   

KamykGdynia napisał/a:
allias napisał/a:

LOL chlopie skoro oryginalny przewod sklada sie z kawalkow aluminiowych + odcinek gumowy to nie widze powodu dla ktorego nie miałbym zastosowac kolejnego kawalka elastycznego. U mnie czesc przewodow jest peknieta od wypadku wiec kupowac i tak bede "nowe". Co do naprawy to sam umiem spawac alu TIGiem ale sprzetu nie mam.
Pozdrawiam
Kamyk

Tu nie tyle chodzi o spawanie tylko o laczenie gumy z aluminium. Jesli masz kogos kto ma do tego maszyny to prosze bardzo. Dla mnie taniej i wygodniej bylo kupic nowe zamiast sztukowac i latac. Zdaje sobie sprawe jak ktos wprawny i ma sprzet to moze zespawac albo podobne ale problem jest w laczeniach gumy z aluminium. Uklad chodzacy ma okolo 1kPa natomiast klima dziala pod cisnieniem 2.5-3kPa jesli jest nabita (moge sie tu mylic, bo nie pamietam dokladnie) wiec nie mozesz zastosowac zwyklej opaski i miec nadzieje ze bedzie wszystko git.

Odpowiedz do tematu