Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Czyszczenie tapicerki/obicia siedzen/sufitu
Autor Wiadomość
JayChyl 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 01' Avance TipTr.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2007, 23:50   [CA1A 1.3] Czyszczenie tapicerki/obicia siedzen/sufitu

Hoi mitsumaniaki :P .

Czym czyscicie swoje maleństwa? Ja kocham swoje wiec musze jakos o nie dbać. Co polecacie do tapicerki ,a co do siedzeń, sufitu. itp.

Słyszałem ze do tapicerki to specjalna pianka do dywanów/tapicerek.

Co do sufitu/siedzen to Vanish? do kolorów.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 01:09   

Jest specjalna pianka do czyszczenia tapicerki z serii "plak" Podobno jest to dobre :]

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-11-2007, 08:48   

Ja używam pianki w sprayu wyprodukowanej przez Shell'a. Wszystko ładnie pięknie schodzi, niestety nie usuwa tłustych plam, bo mam taką jedną malutką na fotelu i jej nie rusza.

rafamalk
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 09:20   

Ja po zakupie samochodu mylem go całego Vanishem Odplamiaczem. Bardzo ładnie schodziło.

JayChyl 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 01' Avance TipTr.
Wysłany: 10-11-2007, 10:27   

Czyli 1 rzecz do wszystkiego. Mysle glownie by umyc deske rozdzielczą oraz obicia drzwi itp. Te plastiki.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 10-11-2007, 10:32   

JayChyl napisał/a:
Czyli 1 rzecz do wszystkiego. Mysle glownie by umyc deske rozdzielczą oraz obicia drzwi itp. Te plastiki.

Do mycia wszystkich plastików uzywałam ciepłej wody z mydłem.
Renata
EA5W

Maciejos 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant SE 2.5 V6
Wysłany: 10-11-2007, 11:10   

czekoladka_1981 napisał/a:
JayChyl napisał/a:

Do mycia wszystkich plastików uzywałam ciepłej wody z mydłem.

A czym najlepiej zmyć plamy od atramentu ?...i nie pytajcie skąd plamy od atramentu w moim Mitsu ;-) )))

Mitsubishi Galant SE 2.5 V6 - 2015 - do teraz (first love...and the last...)
RIP - Nissan Primera P11 2.0 - od 2015 do 2015 (zostały żyletki)
RIP - Lancer CB4A - od 2014 do 2014 (zderzenie z dzikiem)
Colt GTi CA5A - od 2010 do 2013 ...ehhh..."No Gti No Fun" jak to mawiał Rafamalk...
Colt CA4A - od 2007 do 2010 - moje pierwsze auto...płakałem, gdy odjeżdżał w siną dal...

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 11:44   

fotele czyściłem w ten sposób że je rozebrałem :) i wyprałem w pralce... troche roboty jest ale czyszczą sie dokładnie i bez zacieków.... w sumie wszytsko zajęło mi jeden dzień ale nie non stop roboty... a wykładzina i podsufitka to sprawa dla vanisha :)

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 19:50   

Bądź dla panów z myjni. Ja mam zbyt mało czasu żeby prać samemu a wiem że oni wypiorą mi dokładnie

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 01:09   

biedrzyk napisał/a:
fotele czyściłem w ten sposób że je rozebrałem :) i wyprałem w pralce... troche roboty jest ale czyszczą sie dokładnie i bez zacieków.... w sumie wszytsko zajęło mi jeden dzień ale nie non stop roboty... a wykładzina i podsufitka to sprawa dla vanisha :)

A moglbys napisac jak zdjac te poszycia? Da sie zdjac jakos bez demiontazu foteli? Tez bym chetnie wypral...

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 11:27   

hmmm.. no to fotele na 100% trzeba odkręcić ale z całej operacji to jest akurat najłatwiejsze :) jak odkręcisz je to musisz pousuwać wszystkie druciki łączące poszycie z prętami... no nie wiem jak to wytłumaczyć... musisz rozkręcić i sam popróbować. przygotuj sobie od razu paski zaciskowe bo będzie trzeba ich troche żeby zastąpić poprzecinane druciki.

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2007, 21:14   

Mam pytanko apropo`s czyszczenia środka w Miśkach. Nie uśmiecha mi sie czyścic podsufitki bo zacznie sie sypać , więc mam pytanko czy macie może dojście do kogoś kto ma do sprzedania podsufitke do Miśka w kolorze szarym ? z góry dzieki za pomoc ;) p.s mam miśka juz ponad pół roku i bardzo sobie chwale :D

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 13-11-2007, 21:05   

a po 7 mies. się zakochasz w misku i już go nikomu nie oddasz:]

Hmm w myciu podsufitki to moj brat było dobry, woda, coś czyszczace <nie wiem co > no i szczoteczka do zębów, i od razu umyte miejsce na sucho wycierał i obeszło się bez zacieków i wszystko elegancko wyczyszczone i czyściutkie do dziś :D

=> 01055/KMM <=

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-11-2007, 21:10   

A nie prościej pianką do czyszczenia dywanów? Popsikać, poczekać i wycierać czystą szmatką do sucha.

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 13-11-2007, 21:18   

Nie bo to jak iść na łatwizne, a tak z czułością można pieścić podsufitkę szczoteczką do zębów :D

=> 01055/KMM <=

Odpowiedz do tematu