|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
(Cari GDI) Problem?, a może nie? |
Autor |
Wiadomość |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:34 (Cari GDI) Problem?, a może nie?
|
|
|
Drodzy userzy! Ostatnio zauważyłem, że przy porannym odpalaniu cari ma ona problem z odpaleniem, tzn. nie odpala mi od razu "na dotyk", tylko muszę ją trochę "pochechłać" na rozruszniku, aż "załapie". Nie jest to aż taki problem, ale dawniej odpalała bez problemu. Doradźcie, czy to normalne zachowanie w związku z cofaniem sie paliwa z układu paliwowego, czy może coś jest nie tak i można to w jakiś sposób "naprawić"?.Chcę dodać, że później, tzn. w ciągu dnia, nie ma żadnego problemu z odpalaniem (pali na dotyk). I jeszcze jedno, cari stoi w garażu ocieplanym i warunki atmosferyczne nie mają żadnego wpływu na silnik. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:44
|
|
|
sprawdz akumulator |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:49
|
|
|
arturro napisał/a: | sprawdz akumulator |
Ale akumulator kręci bez problemu |
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:54
|
|
|
akumulato kreci? akumulator daje napiecie do rozruchu, jesli jest za male to nie odpali lub rozrusznika pokreci troche, sprawdz napiecie aku i ew. ladowanie to nic nie kosztuje a ewetualnie pozwoli ci wyeliminowac ten punkt z twojego problemu. |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:08
|
|
|
arturro napisał/a: | sprawdz napiecie aku i ew. ladowanie |
Sorki za moje lamerstwo, ale zadam pytanie, a jakie napięcie powinno być na naładowanym aku i jakie podczas ładowania? Przed chwilą sprawdziłem woltomierzem napięcia i w "stanie spoczynku" jest 12,3 V, a przy włączonym silniku na aku jest 14,5 V. Jak dla mnie trochę za mało w tym pierwszym pomiarze powinno być chyba co najmniej 12,6 V |
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:38
|
|
|
wazu napisał/a: | napięcie powinno być na naładowanym aku |
Od 13,8V do 14,4V |
EA5W

|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:48
|
|
|
wazu napisał/a: | w "stanie spoczynku" jest 12,3 V, a przy włączonym silniku na aku jest 14,5 V. |
wszystko ksiazkowe, czyli temat aku odpada |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-11-2007, 20:44
|
|
|
arturro napisał/a: | wszystko ksiazkowe, czyli temat aku odpada | No to mnie pocieszyłeś, bo myślałem, że czeka mnie wydatek na nowy aku. |
 |
|
|
|
 |
|
|