|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zestaw naprawczy do zacisku hamulcowego |
Autor |
Wiadomość |
kozioł [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 09:42 zestaw naprawczy do zacisku hamulcowego
|
|
|
Witam ,
szukam zestawu naprawczego do zacisku hamulcowego tylnego, strona kierowcy.
Strasznie grzeje mi sie koło , to znaczy czasami jest letnie a czasem nie można go dotknąć , takie jest gorące. Innne koła ok. Pomyślałem że zanim pojadę do mechanika , to zakupię jakiś zestaw naprawczy , (jakieś gumki ,tulejki) , już zastanwiałem sie nad kupnem używanego , ale cięzko znaleźć na tył , no i nie mam gwarancji że będzie sprawny.
wiecie gdzie można kupic taki zestaw i ile kosztuje.
dzięki |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 12-11-2007, 10:23
|
|
|
w sklepie motoryzacyjnym, z 20zl |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 13:20
|
|
|
Cytat: | w sklepie motoryzacyjnym, z 20zl |
Nie każdym. Ja bym zadzwonił do Japaneze.
Aha i uwaga na JC Auto bo tam twierdzą, że nie ma w zamiennikach i przysyłają oryginalny zestaw naprawczy za jedyne 180zł z VAT.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafik [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 18:09
|
|
|
Nie wpadaj w panikę miałem to samo, wystarczy odpiąć zaciski wyczyścić i zasmarować smarem miedzianym tłoczki. I będzie ok |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 28-11-2007, 20:33
|
|
|
no ale skoro juz się wszystko demontuje to podczas ściagania kapturka tłoczka mozna łatwo oberwać gumę i wówczas nic nie da samo smarowanie bo za chwile znowóż paprochy nalecą...wiec od razu wymienić gumki...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Marek-42 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 20:10 Jaki ten zacisk poszukujesz?
|
|
|
Witam - sprawdź na zacisku jaki masz symbol?Ja posiadam sprawny tylni lewy zacisk do carismy - mogę odstąpić jeśli Ci podejdzie.
Konkretnie chodzi czy masz system hamulcowy LUKASA czy MITSUBISHI. |
|
|
|
 |
|
|