|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Problem z wymianą opon |
| Autor |
Wiadomość |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 13:02 Problem z wymianą opon
|
|
|
Witam, mam pytanie, dziś wymieniałem w serwisie opony z letnich na zimowe i Panowie mechanicy mieli problemy z odkręceniem kół po stronie pasażera. Mianowicie problem polegał na tym, że gwint na szpilkach jakimś cudem był zjechany i nakrętki nie chciały zejść z nich. Problem mieli z 2 szpilkami z przodu i aż 4 czyli wszystkimi w tylnym kole. Proszę napiszcie czy da się dokupić same szpilki i je wymienić czy muszę kupić całe piasty (chyba tak się to nazywa) no i jaka cena tej zabawy będzie. Problem jest wielki ponieważ mechanicy rozpiłowali mi jedną tylną szpilkę i przykręcili koło tylko do 3. Jak wiadomo na naszych drogach różnie bywa i boję się, że nie dociągnę na wszystkich kołach do soboty by móc auto odstawić.
ps.
Zapomniałem dopisać, że w sobotę chciałem odstawić auto na wymianę tylnych tarcz i zacisków no i można by to zrobić przy okazji tej wymiany.
Dzięki |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 13-11-2007, 13:09
|
|
|
| Xecutioner napisał/a: | | Proszę napiszcie czy da się dokupić same szpilki |
NIE
| Xecutioner napisał/a: | | wymienić czy muszę kupić całe piasty |
TAK
ps: za jednym razem przy wymianie tarcz. |
EA5W

|
| Ostatnio zmieniony przez czekoladka_1981 13-11-2007, 13:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 13:10
|
|
|
no to ciekawi mnie jeszcze tylko cena |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 14:26
|
|
|
| czekoladka_1981 napisał/a: | Xecutioner napisał/a:
Proszę napiszcie czy da się dokupić same szpilki
NIE |
oj czekoladka nie wiesz a udzielasz odpowiedzi straszac biednego kolege
akurat w cari to standardowy problem urywania gwintu na szpilkach (ja nigdy nie pozwalalem odkrecac/dokrecac kluczem pneumatycznym) wiec szpilki jak najbardziej mozna dokupic w aso lub ostatecznie nagwintowac stara szpilke.
koszt szpilki ok 5 lat temu - 10zl szt.
[ Dodano: 13-11-2007, 14:30 ]
Xecutioner, poszukaj w szukajce, ostatnio byl podobny temat |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 22:47
|
|
|
No i teraz mnie pocieszyłeś Jutro podzwonię po sklepach
Z tego co widziałem, bo oczywiście lubię mieć swoje zdanie i jasną odpowiedź czemu tak się stało zauważyłem, że z 1 szpilką miał największy problem przy jej odkręcaniu. Obok szpilki zauważyłem wykrzywioną felgę czego nie była kilka miesięcy wstecz jak zakładano mi nowe letnie opony. Moja teoria jest taka, że musiałem wjechać w dziursko i przy takim uderzeniu zerwało gwinty. Nagwintować się już tego nie da z uwagi na fakt rozcinania tego. Kupię nowe szpilki z nakrętkami i powymieniam wszędzie. Da mi to poczucie bezpieczeństwa bo w obecnej chwili go nie mam
Dziękuję.
[ Dodano: 16-11-2007, 10:56 ]
Jeśli kogoś by interesowało to koszt 1 szpilki to 19zł brutto, koszt nakrętki to 7zł brutto.
Cennik jest z serwisu mitsubishi. |
|
|
|
 |
|
|
|