|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
witam.proszę o pomoc.mam Carisme 1.6 z 1997r. sekwencja (chy |
Autor |
Wiadomość |
fukwary [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 01:20 witam.proszę o pomoc.mam Carisme 1.6 z 1997r. sekwencja (chy
|
|
|
witam. kupiłem niedawno Carisme w komisie,jest instalacja gazowa podobno sekwencja (tak było napisane w opisie samochodu) mam pytanie,jak to jest z tą sekwencją hehh bo wogóle nic nie czaje,po czym poznać że to napewno sekwencja? czytałem tu na forum że sekwencja włącza się sama,najpierw odpalam na benzynie po czym sekwencja włącza się automatycznie,tylko mi się jakoś nie włącza nawet jak jadę na benzynie godzinę,nie wiem może to nie sekwencja i zostałem oszukany,na desce rozdzielczej mam przełącznik do gazu (dwustopniowy-elektroniczny,coś na wzór przycisku dajmy na to w DVD lub tel.kom. czyli naciskam raz-kolor czerwony,naciskam ponownie-kolor zielony) gdy jadę na benzynie (długooo,sekwencja nadal się nie włącza) naciskam przycisk i sam przełączam na gaz (zapala się zielona dioda) tracę moc (gdy dodaje gazu nie dzieje sie nic) ale nieraz załapuje i idzie na gazie.dodam że spróbowałem zostawić samochód na noc na gazie i gdy rano odpaliłem nadal świeciła się zielona lampka,a silnik odpalił bez problemu,silnik mi się nie dusi,nie gaśnie,nie rwie go ani nic nie strzela,wydaje się że pracuje normalnie.
co to może być?
jak mogę sam sprawdzić czy mam sekwencje?
czy sekwencja ma też przełącznik podobny do mojego?
proszę o jakieś rady bo po nocy spać nie mogę |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 01:48
|
|
|
Zobacz czy w okolicy wtryskiwaczy masz jakieś nowe wtyczki i elementy, cos z wygladu jak zdjecie na gorze tej stronki http://www.autogaz.lodz.p...CFQxrXgodCCU4-g , lub moze do rury dolotu powietrza masz dochodzący okolo dwu i pól centymetrowy gumowy wąż na dlugości ktorego jest czarny element z dwoma przewodami.Jesli Twoja instalacja spelnia pierwszy warunek to sekwencja jesli drugi to raczej gaz drugiej generacji. Jesli chcesz to wklej fotki komory silnika to bedzie widać na oko co jest grane. |
|
|
|
 |
fukwary [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 02:23
|
|
|
dzięki mitutoyo zaraz pójdę zrobie zdjęcia i zamieszcze na forum |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 10-11-2007, 10:18
|
|
|
Tu masz zdjęcia
podcisnieniowej instalki (autronic al700 2 generacja), elementy charakterystyczne to silniczek krokowy, mikser i bum-klapka, a tu sekwencje (sirrocco/kme i prinsa) elementy charakterystyczne to wtryskiwacze gazowe i dysze lpg wkrecone w dolot. Zerknij porównaj, będziesz wiedział. Poprzedni właściciel dał Ci homologacje (nie musiał) na instalkę, jeśli tak to tam jest spis elementów instalki. Tu mała uwaga nie związana z problemem, musisz mieć homologacje na zbiornik lpg.
Odnosnie przelacznika lpg, to sa one przewaznie dwustanowe lpg/pb i maja diody, przynajmniej 2 jedna do sygnalizowania stanu(lpg/pb/ewentualnie blad) druga jazda na lpg i ewentualnie poziom gazu, jak masz pelne wskazanie to jest tam kilka diod.
Zasadniczo wlacznik powinien byc zawsze w stanie lpg, elektronika lpg sama zdecyduje kiedy przelaczyc na lpg po rozruchu.
Nie wiem jaka masz instalke, takze nie bede opisywal jakie dziody, jakiego koloru powinny sie zapalac. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
fukwary [Usunięty]
|
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 11-11-2007, 14:52
|
|
|
No stary, masz swietna instalke Vialle LPI, wtrysk gazu fazy cieklej. Poszukaj na forum jest troche na ten temat, jest tez kilku uzytkownikow, na pewno pomoga. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
fukwary [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 14:39
|
|
|
poważnie no to się ciesze zajebioza hehe dzięki krzysio1972. pozdrawiam |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 13-11-2007, 23:08
|
|
|
fukwary napisał/a: | poważnie no to się ciesze *cenzura* hehe dzięki krzysio1972. pozdrawiam |
No to masz czego się cieszyc ale nie do końca do kiepsko z serwisem tej instalacji.
Poczytaj na forum w temacie LPG / LPI i zajrzyj w moja galerię zdjęć a zobaczysz coś znajomego.
Gdybyś potrzebował pomocy przy serwisie tej instalacji to podam Ci namiar na fachowca.
A zresztą odwiedź i poczytaj tu:
http://www.v40.pl/forum/viewtopic.php?t=1840
He ty to masz farta.... Widzę, ze jesteś z Łęcznej więc do Radomia rzut beretem nie to co ja
|
|
|
|
 |
fukwary [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 00:41
|
|
|
turek61 właśnie poczytałem na forum o lpi i masz racje heehh co do serwisu,mało jest firm znających się na rzeczy,chyba najbliżej będe miał do radomia właśnie.pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|