Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co można zrobić samemu ?
Autor Wiadomość
fukwary
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 06:41   Co można zrobić samemu ?

witam

mam Carisme GL 1.6 rocznik 97' instalacja gazowa Vialle LPi

>co mażna zrobić we własnym zakresie,nie wydając niepotrzebnie pieniędzy w warsztatach :?: :?: :?:
(chodzi mi o wymianę płynów,podstawowych napraw silnika,zawieszenia,wszystkich innych części jak i również konserwacji instalacji gazowej Vialle LPi)
>napraw w miarę prostych i nie wymagających użycia specjalistycznego sprzętu :)

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2007, 07:12   

fukwary napisał/a:
i również konserwacji instalacji gazowej Vialle LPi

przy tym nie grzebać w ogóle i nie dawać grzebać żadnym gazownikom, którzy nie maja w swojej ofercie serwisu tej instalacji.Szczególnie w razie problemów z nią nie zmieniać bezpiecznika na większy :!: Myślałem, że dzięki linkowi jaki Ci wcześniej podałem nie będziesz pytał o LPI w tym kontekście :doubt:
Jeżeli chodzi o pozostałe sprawy wszystko znajdziesz na forum gdyż było o tych sprawach pisane mnóstwo razy.Trzeba niestety czytać.
Spawa wymian płynów i podzespołów uzależniona jest od przebiegu(wykaz czynności serwisowych przy określonym przebiegu tez jest zamieszony na forum) ew. od tego kiedy i co zostało wymienione.
Które czynności wykonać samemu to juz uzależnione od umiejętności.Ja np. wymieniam sobie sam tylko filtr powietrza, płyn do spryskiwaczy, teleskopy klapy, napęd el. szyb, wycieraczki, wykonuje czyszczenie przepustnicy itp. pierdoły :badgrin:
Oleju wymieniać samemu sie nie opłaca i nawet rak brudzić ale jak masz smykałkę można wymienić sobie tarcze, amortyzatory, gumy stabilizatora i inne podzespoły co zostało opisane w szczegółach na forum i nie jednokrotnie wzbogacone zdjęciami operacji.
Na górze strony masz szukajkę.Wystarczy wpisać np. amortyzatory - zaznaczyć Carisma i wuala :finga:
Powodzenia... :wink:

fukwary
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 08:42   

turek61 napisał:
Cytat:
przy tym nie grzebać w ogóle i nie dawać grzebać żadnym gazownikom, którzy nie maja w swojej ofercie serwisu tej instalacji.Szczególnie w razie problemów z niš nie zmieniać bezpiecznika na większy Myœlałem, że dzięki linkowi jaki Ci wczeœniej podałem nie będziesz pytał o LPI w tym kontekœcie

to prawda na forum jest sporo info. o LPI, napewno nie oddam na przeglšd czy konserwacje do jakiegos pierwszego lepszego gazownika który znajšc życie bardziej by zaszkodził niz pomógł,mógłbym miec tez szczescie hehe gazownik byłby szczery i przyznał sie do tego ze nie zna się na tych instalacjach,ale to bym musiał miec duze szczęœcie :wink: raczej byloby tak ze pogrzebał by poprzestawiał pozmieniał podotykał a mi powiedział ze zrobione hahahaha jeœli serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamoœcia

turek61 dzieki bardzo za fatyge i cierpliwosc :lol:

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2007, 13:16   

fukwary napisał/a:
serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamo�cia

Z moich info wynika ze są dwa zakłady w Warszawie a o Zamosciu pierwsze słyszę, chyba ze mi umknęło :roll:
Gdybyś chciał zrobić przegląd taniej i fachowo wal do kenoipa do Radomia.W razie W namiar telefoniczny posiadam.

fukwary
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 23:11   

turek61 napisał/a:
fukwary napisał/a:
serwis to tylko do autoryzowanego punktu,najbliżej mam chyba do Zamo�cia

Z moich info wynika ze są dwa zakłady w Warszawie a o Zamosciu pierwsze słyszę, chyba ze mi umknęło :roll:
Gdybyś chciał zrobić przegląd taniej i fachowo wal do kenoipa do Radomia.W razie W namiar telefoniczny posiadam.

tak tak Radom nie Zamość :P zamotałem się troche hehe :roll:
spoko turek jak by co zapodasz nuemer jakiś wyjątkowy® bo ten zwykły do warsztatu mam :)

Odpowiedz do tematu