Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BUBU
11-05-2011, 20:23
[Cz-wa] Częstochowa - Sobczyk
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2007, 22:43   

Scyzor napisał/a:
Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował...
Zawsze pozostają Katowice - nie Sobczyk tylko Moto.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 19-06-2007, 22:47   

Scyzor napisał/a:
ja mam bardzo traumatyczne przeżycia z nimi. Więcej do gości nie pojadę... Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował

Scyzor na razie u nas mają czyste konto , pożyjemy zobaczymy.
Jadę do nich w czwartek na przegląd promocyjny , będzie to też dla nich mały test z fachowości :wink: mam kilka drobnych usterek w zawieszeniu(systematycznie likwidowanych)zobaczymy czy je wykryją :mrgreen:

Pozdrav

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 23:07   

BUBU napisał/a:

Scyzor na razie u nas mają czyste konto , pożyjemy zobaczymy.
Jadę do nich w czwartek na przegląd promocyjny , będzie to też dla nich mały test z fachowości :wink: mam kilka drobnych usterek w zawieszeniu(systematycznie likwidowanych)zobaczymy czy je wykryją :mrgreen:

Pozdrav

Zdaj koniecznie relację z pobytu... :)
Ale jeśli obsługa się nie zmieniła, tylko szyld, to ja i tak mam u nich przesrane, bo mnie pamiętają ;)

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 23-06-2007, 00:13   

Już zdaję relację .
Po kolei :
Obsługa przemiła :lol:
Serwis na 4- , dlaczego:
Starają się lecz trochę ich rutyna gubi.
Bardzo się starali , byli skrupulatni lecz przynajmniej jeden istotny szczegół umknął ich uwadze , mianowicie stwierdzili że układ kierowniczy jest ok , a mam luzy w kolumnie kierownicy a dokładnie dolny krzyżak do wymiany :P (wystarczyło kierownicą poruszać)
Następna usterka niezauważona to gumy stabilizatora w tylnym zawieszeniu.
Na plusik wykrycie zapieczonego korektora siły hamowania .
Generalnie OK.

Pozdrav

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 08:47   

BUBU napisał/a:
Już zdaję relację .
Po kolei :
Obsługa przemiła :lol:
Serwis na 4- , dlaczego:
Starają się lecz trochę ich rutyna gubi.
Bardzo się starali , byli skrupulatni lecz przynajmniej jeden istotny szczegół umknął ich uwadze , mianowicie stwierdzili że układ kierowniczy jest ok , a mam luzy w kolumnie kierownicy a dokładnie dolny krzyżak do wymiany :P (wystarczyło kierownicą poruszać)
Następna usterka niezauważona to gumy stabilizatora w tylnym zawieszeniu.
Na plusik wykrycie zapieczonego korektora siły hamowania .
Generalnie OK.

Pozdrav

Być może Pan Sobczyk przejął się krytyką władz Nissana odnośnie jakości swoich usług i wyciągnął z tego wnioski. Być może kadra się również zmieniła. Może kiedyś to sprawdzę ;)

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2007, 23:14   

Jak wymienię tarcze i klocki to zlecę im wymianę płynu hamulcowego. W "Citroenie" dałem Xsare do podobnej operacji i nawet drogo nie wzięli bo około 60-70 zł :!: A zawsze to gwarancja jest :wink:
Po operacji DOT zdam relację :)
Pozdrawiam

tgame
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2007, 18:27   Re: Częstochowa - Sobczyk

Scyzor napisał/a:
japas napisał/a:
Coś mi się obiło o uszy , że w naszym miasteczku pojawił się diler Mitsubishi i jest to były Nissan Sobczyk. Z informacji z innego forum wynika , że w Nissanie Polska są jakieś nieprzyjemne sytuacje.Nikt nie wie czy to Sobczyk zrezygnował czy też Nissan z Sobczyka. Co o tym myślicie i czy będze warto tam jeżdzić. Dla przykładu i zainteresowanych kilka opinii tutaj Coś mi się wydaje , że MMC dokonał średnio udanego wyboru :?

He, he ;) Mój wątek odszperaliście ;)
Wbrew temu co napisałeś doskonale wiadomo kto z kogo zrezygnował. Nissan Poland przestał istnieć i polskim rynkiem Nissana rządzi teraz Nissan Europe z siedzibą w Budapeszcie ( a przynajmniej tak zapowiadali że ma być ). Gdy zmiany zaczęły wchodzić w życie, kierownictwo regionalne sieci sprzedaży Nissana wypowiedziało umowy kilkunastu "ASO" na terenie, które nie spełniały wymogów jakości obsługi klienta, w tym obu punktom Sobczyka ( Cz-wa i Katowice ). Jak już zorientowaliście się w moim poście na forum NKP, ja mam bardzo traumatyczne przeżycia z nimi. Więcej do gości nie pojadę... Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował... :(

Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,?? :lol: :lol:

japas
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2007, 20:54   

Cytat:
Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,??

A niech sobie mają i w 10 miastach i miasteczkach a do tego jeszcze 55 innych firm. Tylko co z tego? Każda firma ma swoje indywidualne rozwiązania i trzeba się ich nauczyć. Dobry mechanik , który zna konkretny produkt i serwisował już wiele pojazdów danego modelu i marki znacznie szybciej zdiagnozuje i naprawi pojazd niż nowicjusz. Praktyka i tyle. Jak do tej pory nie słyszałem dobrej opinii na temat tego ASO. Trochę przykładów można było usłyszeć na ostatnim spocie. Na następny czuj się oczywiście zaproszony 8)

tgame
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 17:01   

japas napisał/a:
Cytat:
Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,??

A niech sobie mają i w 10 miastach i miasteczkach a do tego jeszcze 55 innych firm. Tylko co z tego? Każda firma ma swoje indywidualne rozwiązania i trzeba się ich nauczyć. Dobry mechanik , który zna konkretny produkt i serwisował już wiele pojazdów danego modelu i marki znacznie szybciej zdiagnozuje i naprawi pojazd niż nowicjusz. Praktyka i tyle. Jak do tej pory nie słyszałem dobrej opinii na temat tego ASO. Trochę przykładów można było usłyszeć na ostatnim spocie. Na następny czuj się oczywiście zaproszony 8)

japas zle mnie zrozumiales nie chodzilo mi o to, ze ASO to znaczy, ze sie znaja, ale moj przedmowca napisal ze Sobczyk z NISSANa został wyrzucony, a jednak okazuje sie, ze nadal ma w 3 punktach Autoryzowany Serwis Nissana wiec cos nie pasuje.

Odpowiedz do tematu