|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: BUBU 11-05-2011, 20:23 |
[Cz-wa] Częstochowa - Sobczyk |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:43
|
|
|
Scyzor napisał/a: | Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował... | Zawsze pozostają Katowice - nie Sobczyk tylko Moto. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-06-2007, 22:47
|
|
|
Scyzor napisał/a: | ja mam bardzo traumatyczne przeżycia z nimi. Więcej do gości nie pojadę... Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował |
Scyzor na razie u nas mają czyste konto , pożyjemy zobaczymy.
Jadę do nich w czwartek na przegląd promocyjny , będzie to też dla nich mały test z fachowości mam kilka drobnych usterek w zawieszeniu(systematycznie likwidowanych)zobaczymy czy je wykryją
Pozdrav |
|
|
|
 |
Scyzor [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 23:07
|
|
|
BUBU napisał/a: |
Scyzor na razie u nas mają czyste konto , pożyjemy zobaczymy.
Jadę do nich w czwartek na przegląd promocyjny , będzie to też dla nich mały test z fachowości mam kilka drobnych usterek w zawieszeniu(systematycznie likwidowanych)zobaczymy czy je wykryją
Pozdrav |
Zdaj koniecznie relację z pobytu...
Ale jeśli obsługa się nie zmieniła, tylko szyld, to ja i tak mam u nich przesrane, bo mnie pamiętają |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-06-2007, 00:13
|
|
|
Już zdaję relację .
Po kolei :
Obsługa przemiła
Serwis na 4- , dlaczego:
Starają się lecz trochę ich rutyna gubi.
Bardzo się starali , byli skrupulatni lecz przynajmniej jeden istotny szczegół umknął ich uwadze , mianowicie stwierdzili że układ kierowniczy jest ok , a mam luzy w kolumnie kierownicy a dokładnie dolny krzyżak do wymiany (wystarczyło kierownicą poruszać)
Następna usterka niezauważona to gumy stabilizatora w tylnym zawieszeniu.
Na plusik wykrycie zapieczonego korektora siły hamowania .
Generalnie OK.
Pozdrav |
|
|
|
 |
Scyzor [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 08:47
|
|
|
BUBU napisał/a: | Już zdaję relację .
Po kolei :
Obsługa przemiła
Serwis na 4- , dlaczego:
Starają się lecz trochę ich rutyna gubi.
Bardzo się starali , byli skrupulatni lecz przynajmniej jeden istotny szczegół umknął ich uwadze , mianowicie stwierdzili że układ kierowniczy jest ok , a mam luzy w kolumnie kierownicy a dokładnie dolny krzyżak do wymiany (wystarczyło kierownicą poruszać)
Następna usterka niezauważona to gumy stabilizatora w tylnym zawieszeniu.
Na plusik wykrycie zapieczonego korektora siły hamowania .
Generalnie OK.
Pozdrav |
Być może Pan Sobczyk przejął się krytyką władz Nissana odnośnie jakości swoich usług i wyciągnął z tego wnioski. Być może kadra się również zmieniła. Może kiedyś to sprawdzę |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 23:14
|
|
|
Jak wymienię tarcze i klocki to zlecę im wymianę płynu hamulcowego. W "Citroenie" dałem Xsare do podobnej operacji i nawet drogo nie wzięli bo około 60-70 zł A zawsze to gwarancja jest
Po operacji DOT zdam relację
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tgame [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 18:27 Re: Częstochowa - Sobczyk
|
|
|
Scyzor napisał/a: | japas napisał/a: | Coś mi się obiło o uszy , że w naszym miasteczku pojawił się diler Mitsubishi i jest to były Nissan Sobczyk. Z informacji z innego forum wynika , że w Nissanie Polska są jakieś nieprzyjemne sytuacje.Nikt nie wie czy to Sobczyk zrezygnował czy też Nissan z Sobczyka. Co o tym myślicie i czy będze warto tam jeżdzić. Dla przykładu i zainteresowanych kilka opinii tutaj Coś mi się wydaje , że MMC dokonał średnio udanego wyboru |
He, he Mój wątek odszperaliście
Wbrew temu co napisałeś doskonale wiadomo kto z kogo zrezygnował. Nissan Poland przestał istnieć i polskim rynkiem Nissana rządzi teraz Nissan Europe z siedzibą w Budapeszcie ( a przynajmniej tak zapowiadali że ma być ). Gdy zmiany zaczęły wchodzić w życie, kierownictwo regionalne sieci sprzedaży Nissana wypowiedziało umowy kilkunastu "ASO" na terenie, które nie spełniały wymogów jakości obsługi klienta, w tym obu punktom Sobczyka ( Cz-wa i Katowice ). Jak już zorientowaliście się w moim poście na forum NKP, ja mam bardzo traumatyczne przeżycia z nimi. Więcej do gości nie pojadę... Trochę mnie to martwi bo jak już nabędę Miśka to nie bardzo wiem gdzie go będę serwisował... |
Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,?? |
|
|
|
 |
japas [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 20:54
|
|
|
Cytat: | Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,?? |
A niech sobie mają i w 10 miastach i miasteczkach a do tego jeszcze 55 innych firm. Tylko co z tego? Każda firma ma swoje indywidualne rozwiązania i trzeba się ich nauczyć. Dobry mechanik , który zna konkretny produkt i serwisował już wiele pojazdów danego modelu i marki znacznie szybciej zdiagnozuje i naprawi pojazd niż nowicjusz. Praktyka i tyle. Jak do tej pory nie słyszałem dobrej opinii na temat tego ASO. Trochę przykładów można było usłyszeć na ostatnim spocie. Na następny czuj się oczywiście zaproszony |
|
|
|
 |
tgame [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 17:01
|
|
|
japas napisał/a: | Cytat: | Własnie widać jak wiadomo!!! Tylko dlaczego serwis ASO NISSANa nadal jest w 3 miastach,?? |
A niech sobie mają i w 10 miastach i miasteczkach a do tego jeszcze 55 innych firm. Tylko co z tego? Każda firma ma swoje indywidualne rozwiązania i trzeba się ich nauczyć. Dobry mechanik , który zna konkretny produkt i serwisował już wiele pojazdów danego modelu i marki znacznie szybciej zdiagnozuje i naprawi pojazd niż nowicjusz. Praktyka i tyle. Jak do tej pory nie słyszałem dobrej opinii na temat tego ASO. Trochę przykładów można było usłyszeć na ostatnim spocie. Na następny czuj się oczywiście zaproszony |
japas zle mnie zrozumiales nie chodzilo mi o to, ze ASO to znaczy, ze sie znaja, ale moj przedmowca napisal ze Sobczyk z NISSANa został wyrzucony, a jednak okazuje sie, ze nadal ma w 3 punktach Autoryzowany Serwis Nissana wiec cos nie pasuje. |
|
|
|
 |
|
|