|
pomocy, gdzie kupie ew zregeneruje układ kierowniczy? |
| Autor |
Wiadomość |
quadalcanal
Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-11-2007, 07:04 pomocy, gdzie kupie ew zregeneruje układ kierowniczy?
|
|
|
ruszajac szybko kierownica jest stuk i mały luz, po włączeniu silnika owszem znika temat ale to jest dla mnie niepokojące. sadze ze czeka mnie wymiana, mam na liczniku 174 tys i chyba jest to mozliwe. kolega wymieniał układ w fabi co miala raptem 78 tys.....
Prosze zatem jakby Ktoś z Was wiedział gdzie regenerują ew gdzie mozna kupic sensowną używkę.... |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-11-2007, 08:14
|
|
|
| Stuk masz pewnie od pykających zaworków wspomagania - przy rozpoczęciu skręcania kółkiem te zaworki otwierają dopływ hydrauliki wspomagania więc to że pyka to normalne, luz jakiś 1 cm tez jest ok a skoro po włączeniu silnika jak ci się włącza wspomaganie i wszystko jest ok to IMHO jest OK |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
quadalcanal
Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 15-11-2007, 08:40 dziekuje
|
|
|
| ale może źle napisalem chodzilo mi o szybki ruch tam i z powrotem kierownicą, mechanik twierdzi ze to niestety układ. miesiac temu jeszce tego nie mialem, mowil mi ze to wina wjechania w jakiś krawężnik ew dziure... |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-11-2007, 10:14
|
|
|
| To może masz wybite końcówki drążków lub cos innego przy zawieszeniu. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 19:01
|
|
|
| Przekłądnie raczej są trwałe w carismach, także bardziej doszukałbym sie rzeczywiście czegoś , ale jak mówi saphire w zawieszeniu... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 19:32
|
|
|
| Gattsu napisał/a: | | Przekłądnie raczej są trwałe w carismach, |
jest dokladanie inaczej, przekladnia jest jedna z wad carismy, mianowicie wyrabia sie w miejscu gdzie sie zgnina podczas uderzenia, i wlasnie stuk i maly luz podczas machania na zmiane lewno/prawo na to wskazuje.
ja w swojej carismie wymienilem cztery lub piec przekladni (dokladnie nie pamietam) wiekszosc na gwarancji, cena uzywki ok 600zl. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 15-11-2007, 20:40
|
|
|
| u mnie tak stuka już 3 lata...ponoć to przypadłośc tego typu tak jak pisze arturro, , ale jakoś szczególnie się tym nie przejmuje...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|