|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Akumulator... |
Autor |
Wiadomość |
Chicken [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 13:03 Akumulator...
|
|
|
Witajcie, jaki akumulator powinien być użyty w 2G - parametry, bo mój mam wrażenie jest nieco mniejszy gabarytowo niż podstawka pod niego a i klamra na niego jest "nietypowa". U mnie jest 60Ah 240A (DIN) 390A (EN).
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Chicken 16-11-2007, 18:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 13:35
|
|
|
seryjnie wystepowaly 60 ah i cos kolo 500A
polecam 55aH i wlasnie powyzej 500A pradu rozruchowego |
|
|
|
 |
FIGARA [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 14:26
|
|
|
No to ja się dołaczę...czy do 1G takie same parametry?? Bo mój padł, więc czeka mnie kupienie nowego aku. |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 16-11-2007, 14:37
|
|
|
Ja mam 62aH i prąd rozruchowy cyba 640A Nie narzekam. A i mieści się pod maske Wcześniej wcisneli mi na siłe 70aH (pan twierdził ,że on TEŻ ma Honde (!) 2L i ma tam 70aH) ale gdyby nie to że odizolowałem plus (dotykał do maski!!!) spaliłbym chyba auto. Pamiętajcie ,w tej kwestii stawiajcie na swoim. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-11-2007, 14:41
|
|
|
Sz@kal napisał/a: | Ja mam 62aH i prąd rozruchowy cyba 640A |
Ja również takowy posiadam obecnie, Centra PLUS i jestem zadowolony, pali na dotyk |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 16:33
|
|
|
tez mam 62ah ale lepiej zakupic mniejszy :> czasem nasze stare alternatory moga juz sobie nie proadzic z 60 jak to wystepuje w serii... wiec 55aH moim zdaniem jest wystarczajacy, wazny jest prad rozruchowy, wym wiekszy tym lepszy polecam optima Yelow top |
|
|
|
 |
|
|