Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akumulator...
Autor Wiadomość
Chicken
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 13:03   Akumulator...

Witajcie, jaki akumulator powinien być użyty w 2G - parametry, bo mój mam wrażenie jest nieco mniejszy gabarytowo niż podstawka pod niego a i klamra na niego jest "nietypowa". U mnie jest 60Ah 240A (DIN) 390A (EN).

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Chicken 16-11-2007, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 13:35   

seryjnie wystepowaly 60 ah i cos kolo 500A

polecam 55aH i wlasnie powyzej 500A pradu rozruchowego

FIGARA
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 14:26   

No to ja się dołaczę...czy do 1G takie same parametry?? Bo mój padł, więc czeka mnie kupienie nowego aku. :)

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 16-11-2007, 14:37   

Ja mam 62aH i prąd rozruchowy cyba 640A :) Nie narzekam. A i mieści się pod maske :) Wcześniej wcisneli mi na siłe 70aH (pan twierdził ,że on TEŻ ma Honde (!) 2L i ma tam 70aH) ale gdyby nie to że odizolowałem plus (dotykał do maski!!!) spaliłbym chyba auto. Pamiętajcie ,w tej kwestii stawiajcie na swoim. :wink:

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2007, 14:41   

Sz@kal napisał/a:
Ja mam 62aH i prąd rozruchowy cyba 640A

Ja również takowy posiadam obecnie, Centra PLUS i jestem zadowolony, pali na dotyk :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 16:33   

tez mam 62ah :P ale lepiej zakupic mniejszy :> czasem nasze stare alternatory moga juz sobie nie proadzic z 60 jak to wystepuje w serii... wiec 55aH moim zdaniem jest wystarczajacy, wazny jest prad rozruchowy, wym wiekszy tym lepszy :P polecam optima Yelow top :P

Odpowiedz do tematu