Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Listwy dachowe...Wyłamane zatrzaski???
Autor Wiadomość
Hogg
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:44   Listwy dachowe...Wyłamane zatrzaski???

Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie rozwiązanie problemu. Rzecz w tym, że mam takie luźne, latające niemalże listwy dachowe w mojej cari (1,8 GDI 99 r.) Wiem, że miała je ściągane, bo była robiona polerka dachu. Gdy lekko odchyliłem jedną z nich, zobaczyłem że ma tak takie jakby plastikowe, białe zatrzaski czy cuś. Mogą być wyłamane? Jak to sprawdzić? Jak prawodłowo zdemontować i zamontować listwy dachowe? Pozdrawiam i dziękuję, jeśl;i ktoś zechce mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 16:01   

No więc te listwy dachowe u mnie rozbierałem w taki sposób: tylną część (ten kawałek od zaślepki na pałąk bagażnika)wyciągnąłem, ciągnąc tak jak idzie rynienka, do tyłu. Nie wyrywałem do góry, bo jest duże prawdopodobieństwo że się pourywają. te z przodu wyciągałem chyba też wzdłuż rynienki, ale w stronę przedniego miejsca montażu pałąka od bagażnika dachowego.
środkowa część powinna wyjść też ciągnąc ją wzdłuż rynienki do tyłu.
Myślę że wiesz o co mi chodzi, bo tak trochę po rusku opisałem.

Zacznij od odkręcenia zaślepek na pałąki bagażnika dachowego, a później j/w.
Pozdrawiam.

Hogg
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 17:35   

Dzięki... ale możesz mi jeszcze napisać (albo ktoś kto też kuma temat) w jaki sposób właściwie są umocowane te listwy do dachu? Gdzie kupić takie zarzaski, jeśli stwierdzę, że są wyłamane? Ile to kosztuje? Mieszkam między Legnicą a Jelenią Góra-u mnie nie ma ASO mitsu

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 17:38   

No właśnie ja starałem się to rozebrać tak ażeby nie połamać. Te zatrzaski są takie dziwne i w zwykłym sklepie nie kupisz. Jedynie jak będą mieli to gdzieś w jakiś sklepach z japońcami. Z tego co wiem to ja miałem dwa rodzaje zatrzasków. inne w gnieździe mocowania bagażnika i inne w pozostałej części rynienek.

Odpowiedz do tematu