|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Szyba się blokuje podczas podnoszenia |
Autor |
Wiadomość |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 20:27 [ALL] Szyba się blokuje podczas podnoszenia
|
|
|
Witam
Problem jest następujący. Szyba od strony kierowcy, czyli od mojej strony podczas podnoszenia przekrzywia się i blokuje. Dopiero po docisnięciu podnosi się na kilka cm, ale znów blokuje. Trzeba ją tak odprowadzać do samego końca.
Dziś jak już któryś raz siłowałem się z szybą na McDrive, a ludzie zaczęli się gapić to zrobiło mi się głupio i pomimo 1*C rozebrałem bok i zacząłem "naprawę".
Dokręciłem wszystkie możliwe śróbki, spryskałem WD40 wszystkie możliwe linki, silniczki, uszczelki i nic. Szyba nadal się blokuje :/
Do tego przy zamykani drzwi słychać jak lata tam w środku. Nie wiem już co zrobić. Jakieś solucje?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 20:31
|
|
|
a sprawdzałes te srubki które mocują szybe do prowadnicy ? mozliwe ze jedna z nich nie trzyma i dlatego tak sie dzieje, ja mam ten sam problem ale nie miałem czasu sie za to zabrac, jutro bede grzebał przy aucie wiec zajme się i tym sądze ze to ta własnie srubka sie wykręciła lub ewentualnie to mocowanie się odczepiło, sprawdz na 90% to własnie to
powodzenia |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 20:35
|
|
|
Nie no te śruby (bo są dwie) to przykręciłem najmocniej jak umiem, więc to raczej nie to :/ |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 20:38
|
|
|
jutro sprawdze jak to wygląda u mnie, i dam Ci znać co moze byc przyczyną |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 21:11
|
|
|
Masz źle ułożoną prowadnicę. Poluzuj śrubki mocujące i podnosząc szybę daj jej się ułożyć tak jak chce. W razie konieczności rozpiłuj otworki w drzwiach. Metoda sprawdzona, 100% skuteczności
Przy okazji sprawdź stan linki i nasmaruj cały mechanizm wraz z linką. Tylko nie WD40... proponuję zwykłą tłustą oliwę |
|
|
|
 |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2007, 21:52
|
|
|
Mam ten sam problem, ale robi się to tylko po deszczu, jak jest sucho to szyba dobrze działa. Z tego co się dopatrzyłem to w moim przypadku tak jakby gumowa uszczelka przy lusterku chamowała podnoszenie szyby, więc to też warto sprawdzić. |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 22:28
|
|
|
Ja mam tez ten problem z ta sama szyba i z prawa lecz prawa sie zamyka tylko ze wolno :/ rozkrecilem i przykrecilem te srubki lecz zaczely zamykac sie ejszcze wolniej Sprobuje jeszcze z ta prowadnica |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 10:37
|
|
|
Jeśli cały mechanizm działa OK to są dwie opcje :
1.Uszczelka drzwiowa