Przesunięty przez: karolgt 20-11-2007, 22:25 |
[CA1A 1.3] Witam wszystkich na forum i przedstawiam mojego C |
Autor |
Wiadomość |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2007, 19:09 [CA1A 1.3] Witam wszystkich na forum i przedstawiam mojego C
|
|
|
Jak w temacie chciałbym przywitać wszystkich na forum i podziękować za cenne rady, które już mi wiele pomogły
A oto mój wózek :
Po krótce o nim: mam go od lipca tego roku, był już ze mną w Szwecji na pracy sezonowej, ostro dostał w zadek na tamtejszych bezdrożach, ale pomimo 180tyś km zawieszenie nie ma najdrobniejszego nawet luzu. Silnik podobnie, pracuje bez zarzutu (oby jak najdłużej - heh). Ogólnie jeszcze mnie nie zawiódł. Przez poprzedniego właściciela nie był niestety dbany i niestety ma straszliwie wypłowiały lakier z czym nie mogę się uporać. Nie zamienił bym go na żaden inny |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 19-11-2007, 20:17
|
|
|
Witam kolejnego kubowicza i gratuluje dobrego zakupu |
|
 |
privateer87 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 13:43
|
|
|
dokonałeś dobrego zakupu to auto naprawde jest niezawodne |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 20-11-2007, 16:08
|
|
|
Szacun, Colt to strzał w 10 a co do lakieru to zacznij od polerki, 150-200 zł za całość, to na pewno odświeży twój rewolwer
[ Dodano: 20-11-2007, 16:08 ]
aha, polerka maszyną bo Tempo i szmata może nie podołać |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-11-2007, 22:26
|
|
|
Przenosze post do dzialu "Nasze miśki" - bo to wlasnie tutaj jest miejsce na opisywanie swoich samochodów, a nie w działach technicznych.
I życze żeby Colcik sie spisywał jak najlepiej |
|
|
|
 |
Tomekp

|
Wysłany: 23-01-2009, 14:22
|
|
|
Jako że niedawno minął rok od czasu przyłączenia się do Mitsumaniaków najwyższy czas odświeżyć temat Pamiętam jakby to było wczoraj, zima, samochód wyglądał tak jak na zdjęciach powyżej, pojechałem na pierwszy spot, poznałem ludzi i inne Colty no i zaczęło się...
Na pierwszy rzut poszły zegary - zostały zastąpione wersją z obrotomierzem. A że apetyt rośnie w miarę jedzenia, następne były elektryczne szyby, elektryczne lusterka, czasowy regulowany włącznik wycieraczek (przód i tył), uzupełnienie takich rzeczy jak uchwyty podsufitowe (których Colt nie miał), światło w bagażniku, nowe fotele z regulacją i pamięcią, centralny z alarmem, kierownica od 1.6, malowanie listw bocznych i lusterek na kolor nadwozia, malowanie góry drzwi na czarno, kilka drobiazgów o których pewnie nie pamiętam, no i luksus na który myślałem że sobie nigdy nie pozwolę alufelgi i lotka Dodam że wszystkie części których użyłem do upgrade'ów są ori częściami Mitsubishi (poza alarmem i felgami oczywiście). Niektóre części były łatwiej dostępne, po niektóre trzeba było obdzwonić pół Polski. W tym miejscu odziękowania dla Paweli, Rafqa i chłopaków, za motywację i części Rok minął, Colt się zmienił, sporo było przygód na spotach i nietylko, mam nadzieję że jeszcze sporo przed nami
a tu kilka zdjęć:
 |
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 23-01-2009, 15:24
|
|
|
no wreszcie zrobiłeś upgread! Tomek, za to ile włożyłeś w auto mam do ciebie wielki szacun!!!! Z ELi zrobiłeś praktycznie GLXi. Do dziś nie mogę pojąć, jak bez schematów podłączyłeś to wszystko. Naprawdę byłem pod wielkim wrażeniem, gdy przyjechałeś na spotkanie piątkowe a tu Kwik - alarm podłączony! I pamiętam, jak razem, mozolnie wydłubywaliśmy graty z GTi dla Twojej czerwonej rajdówki Cieszę się, że udało się z felgami, i że spoiler pasuje
AAA i zapomniałem dodać - to właśnie ten Colt 1.3 zasuwa jak głupi - gdybym nie wiedział, w życiu bym nie powiedział, że to 'tylko' 1.3 |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-01-2009, 16:56
|
|
|
Poczynione zmiany w aucie zasługują na duży +, gratulacje. Wygląda jak prawdziwe 1.6 |
|
|
|
 |
Tomekp

|
Wysłany: 23-01-2009, 18:33
|
|
|
pawela napisał/a: | Z ELi zrobiłeś praktycznie GLXi |
W papierach jest GLi, więc można powiedzieć że przeróbkami dostwiłem ten "X" . Z perspektywy czasu i kilometrów mogę śmiało powiedzieć że trafiłem na niezły egzemplarz CA0. Czytając problemy innych użytkowników naprawdę mogę się pochwalić całkiem sprawnym egzemplarzem, chociaż gdybyście zobaczyli go wtedy kiedy go kupowałem, to nawet nikt by się nim nie zainteresował - obraz nędzy i rozpaczy, który szczęśliwie okazał się tylko pozorny, bo po dokładnym myciu budy i silnika spod skorupy brudu i syfu i ogólnego zaniedbania wyszedł całkowicie sprawny technicznie,bez luzów, wycieków i bez rdzy(!) pojazd, który przy włożonej pracy potrafi się odwdzięczyć bezawaryjną jazdą Pozatym praca przy własnym samochodzie to sama przyjemność, zwłaszcza jak się widzi później efekty
Hugo napisał/a: | Wygląda jak prawdziwe 1.6 |
Heh, o to właśnie mi chodziło Do pełni szczęścia brakuje jeszcze halogenów, podłokietnika i uchwytu na napoje |
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 23-01-2009, 19:35
|
|
|
Tomekp napisał/a: | Do pełni szczęścia brakuje jeszcze halogenów, podłokietnika i uchwytu na napoje |
no i silnika
GRATULUJE DZIEŁA!!! |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
pszwar12
Mitsumaniak Czerwona Krwinka

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8
|
Wysłany: 23-01-2009, 20:47
|
|
|
Tomekp napisał/a: | Do pełni szczęścia brakuje jeszcze halogenów, podłokietnika i uchwytu na napoje | posiadam halogeny i uchwyt na napoje jesli jestes zainteresowany z awsze mozemy sie dogadac pisz na priv
Gratuluje super colta |
_________________ Colt CA1A 1995 (Żabozielony)
Historia!

|
|
|
|
 |
wojtas20
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Posty: 336 Skąd: Kęty/Bielsko Biała
|