Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik odcięcia obrotów na czerwonej kresce 2.5 V6 E88A
Autor Wiadomość
MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 20:56   Czujnik odcięcia obrotów na czerwonej kresce 2.5 V6 E88A

Witam dokładnie od wczoraj zauważyłem że mój Galant nie odcina mi obrotów na czerwonej kresce sytuacja się dzieje na benzynie a niepokojące jest to że zawsze odcinał przy 7 tyś ?? Wie ktoś może gdzie jest ten czujnik albo jaka to przyczyna ?

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2007, 21:24   

1. gdy kiedys pojechalem na hamownie sprawdzic swoje obroty silnika z wynikami na hamowni , okazalo sie ze albo hamownia albo moj licznik klamie o jakies 300rpm, a znam przypadki gdzie powyzej 3 tys galant pokazywal bardzo duze bzdury... szczegolnie u ludzi ktorzy grzebali przy desce rozdzielczej robiac sobie FAJNE podswietlanie.

2. kiedys pomagajac komus przy zakupie galanta zauwazylem ze zle pracujacy przeplywomiez nie pozwalal sie wkrecic silnikowi powyzej pewnych obrotow, wygladalo to dokladnie jak odcinka paliwa, zrobilem szybki test podmiany przeplywomierza i jak reká odjol.

3. jak wnioskuje z twojego postu , twoj galant jest zasilany rowniez gazem, przeplywomiez bardzo czesto ulega uszkodzenia wlasnie poprzez instalacje gazowá.
to tlumaczylo by jego prawidlowá prace na gazie.

chcialbym sie mylic bo twoj galancik to fajne cacko, i chyba dosc ciezko o czesci do niego , niewiem czy przeplywki pasuja z slabszych wersji.
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Jonny156 
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Wysłany: 14-11-2007, 21:26   

Witam.
Dziś z ciekawości sprawdziłem jak kręci się silnik w moim galancie, i ku mojemu zdziwieniu zabrakło skali na obrotomierzu - osiąga ponad 8 tyś. obr.! :o i to na gazie. Silniczek to 4G93 1,8 16V, i fabryczna instalacja gazowa Mitsubishi.
Czy to normalne?

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 00:00   

Johny 156 na gazie nie odcina ale jeśli kręci Ci takie obroty to znaczy że masz albo dwa parowniki albo jeden bardzo wydajny. Nie wiem jak jest z gazem w czterocylindrowych ale w mojej szóstce jak go kręcę to od 6 tyś kończy się gaz resztę dociąga sobie na benzynie...

mx4000
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 00:32   

MadMax, ja mam 93r V6 24V z gazem i moge cisnac 9 tys na gazie i benzynie.
Ostatnio zmieniony przez mx4000 15-11-2007, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 15-11-2007, 01:40   

gdy mialem gaz w galancie tez moglem krecic bez granicznie, jest to NORMALNE zjawisko starych generacjach, absolutnie sie to zjawisko do niczego nie nadaje !!!! ECU odcina oborty bo odcina wtryski a na gazie ECU jest oszukiwane i mysli ze pracujá normalnie, gdzie gaz leci sobie z reduktora do przepustnicy bez uzycia wtryskiwaczy.
Outlander 2.0 PHEV 5HS

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 21-11-2007, 20:47   

Wiesz, ze nigdy nie zwrocilem na to uwagi ? Jutro sprawdze i napisze przy ilu u mnie odcina (mam go tylko na benzynie i w 100% pewne, ze nie bylo przy nim grzebane :)

[ Dodano: 23-11-2007, 15:17 ]
Ja mam odcinke coś koło 7500 obr/min... może troszke wyżej
ale nie przekracza 8000...
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Odpowiedz do tematu