Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
11-01-2018, 19:33
Mitsubishi Outlander model 2008
Autor Wiadomość
tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2007, 10:18   

michalp napisał/a:
i w standardzie?????

Tak. Po przekręceniu kluczyka włączają się światła (włącznik świateł na OFF) i nie ściemnia się środkowy wyświetlacz

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:22   

no cóż mam model 2008 - konsola pokryta powłką miękka jest - ale co najważniejsze to silnik ma zmieniony soft - po jazdach testowych modelem instyle nie byłem do końca przekonany o dobrym wyborze, ale odebrałem swojego outka i jestem zadowolony jest cichy, szybki i elegancki - to mi wystarczy ...

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 09:19   

mam intense+ od 4 dni :p i przejechałem juz 2kkm , to moje pierwsze mitsu , miałem 2 Toyoty , Mazdę , 3 Ople , Suzuki , Fiata , Alfę , :roll: jasne nowe pachnące to cieszy ale fajny wózek tylko muszę go "ścipować" bo troszku wołek i uczy pokory , szczególnie w trasie , wyprzedzanie przy 120-140 wymaga techniki bo silnik w tym nie pomaga :lol: na razie odpukać nic w nim nie stuka i nie warczy choć silnik ma jakieś "buczenie" w zakresie 2900-3200 obr , zobaczymy jak będzie po chipie.
Pozdrawiam
PS. po przejechaniu 2kkm zawirusowałem go i zupełnie inna bajka , trochę ucichł choć bardziej zmieniła się "barwa" ale znikło to "buczenie" zaczął mniej żłopać a oddał to dynamice teraz średnio miasto/trasa pali 10,5l , w tej chwili ma już 9kkm.....
Ostatnio zmieniony przez Robercik64 27-01-2008, 11:36, w całości zmieniany 1 raz  

rc4 
Forumowicz

Auto: outlander II
Wysłany: 25-11-2007, 20:49   

rafaelcx napisał/a:
no cóż mam model 2008 - konsola pokryta powłką miękka jest - ale co najważniejsze to silnik ma zmieniony soft - po jazdach testowych modelem instyle nie byłem do końca przekonany o dobrym wyborze, ale odebrałem swojego outka i jestem zadowolony jest cichy, szybki i elegancki - to mi wystarczy ...

specjalnie wybrałem się do salonu obejrzeć tą nową powłokę konsoli i mam mieszane uczucia... to plastik pokryty natryskowo gumą (tak mi się wydaje) i przerabiałem ten patent w ... Fiacie - niezbyt trwałe i praktyczne - podatne na zarysowania nie do usunięcia, dlatego po stwierdzeniu tego faktu cieszę się, że jej nie mam 8) :lol: ale może się mylę, przecież to Mitsu, może inna guma :wink:

szumek002
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 09:03   

Witam. Dodam tylko że jestem posiadaczem outka tylko 3 dni ale z tego co wiem u dealera dostałem info że na rynek polski niewiadomo czy w 2008 r będzie dostępny 2.2 DiD bo cena bedzie wieksza ok 15% co mówią ze jest przesadą,dlatego zdecydowałem się na instaila+ z chipem i jestem b.zadowolony.Mam nadzieje że mnie nie wkręcili żeby pozbyć się tego,ale po jeżdzie testowej i tak się w nim zakochałem.A muza z rockforda jak w filharmoni.Miałem do wyboru outka lub lexa is 220 .Lexsus super autko,dynamika i wygoda do bólu,ale mało przestrzeni i brak 4x4.Pozdrowienia.

jaro69
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 22:43   

dzien dobry...model 2008...z chipem...noooo elegancki to on moze i jest...ale czy cichy..moge mu wybaczyc wszystko..ale wyje jak wsciekły:)...dynamiczne ruszenie z świateł...o kurde to sie nie uda:)..trzeba go trzymać na obrotach:)..gumy na kkonsoli sa oki..nie powinno sie nic dziać..ogołnie jest fajny..tylko ten glośnawy silnik..dla tych co przesedli sie z benzyny..bedzie troche denerwujace...i slowo troche jest delikatne.pozdrawiam wszystkich:)..

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 22:48   

jaro69 napisał/a:
dzien dobry...model 2008...z chipem...noooo elegancki to on moze i jest...ale czy cichy..moge mu wybaczyc wszystko..ale wyje jak wsciekły:)...dynamiczne ruszenie z świateł...o kurde to sie nie uda:)..trzeba go trzymać na obrotach:)..gumy na kkonsoli sa oki..nie powinno sie nic dziać..ogołnie jest fajny..tylko ten glośnawy silnik..dla tych co przesedli sie z benzyny..bedzie troche denerwujace...i slowo troche jest delikatne.pozdrawiam wszystkich:)..
Ile ludzi tyle opini, ja juz slyszalem ze jest cichy. Kazdy musi sam sprawdzic czy mu takie cos odpowiada.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 20:33   

Ali-En napisał/a:
jaro69 napisał/a:
Ile ludzi tyle opini, ja juz slyszalem ze jest cichy. Kazdy musi sam sprawdzic czy mu takie cos odpowiada.

heh ja się przesiadłem z silnika diesla 2,7 wiec dla mnie jest ciszej :)

Wir
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2007, 10:12   Mitsubishi Outlander model 2008

Dokładnie jak piszesz. To już mój trzeci diesel i dla mnie jest ok. Lubię to dieslowskie mruczenie, ale jak ktoś nie lubi to jest tyle samochodów na świecie ;-)

jaro69
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2007, 22:22   

pewnie ze ile ludzikow to i tyle pomysłow na opinie:):)...jezeli ktos dislem smigał to spoko...bedzie pewnie zadowolony..moje poprzednie 1.8 T...mruczało do mnie..ten szum turbinki...jak zona :) :)...ten to zachowuje sie jak tesciowa...a rano ..przy minus 5..to sobie krzyczy...potem troche sie uspokaja...chyba juz mu sie nudzi...jak dlugo mozna??..ha ha..naprawde nie narzekam..ale musimy sie troche zaprzyjaznic...to moj pierwszy DISEL..dobrze ze nikt nie chce kupic mojego paska..ha ha to sobie w wigilie pogadam z jego cicha turbina:):)...pozdrawiam wszystkich i WESOŁYCH ŚWIĄT>>>MITSUMANIACY:):)

Autobus
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 10:58   

Witajcie . Pytacie o nowego Outlandera. mam go od sierpnia 2007. Odebrałem go jako jeden z pierwszych.Opinię mam bardzo dobrą , posiadam najbogatszą wersję z czujnikami, kamerką, nawi szyber dachem , skórą dobrym sprzętem audio nie rockforda bo już zmieniłem i dodatkowo wyciszyłem.Zwiększyłem fabrycznie moc o czipa,i silnik 2 litry disla bo tylko taki jest dostępny.Pozdrawiam

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 27-01-2008, 12:20   

A jak jest z tym fabrycznym chipem? Panowie w salonie,podczas przeglądu przy 1500 km,powiedzieli że jest nie dopracowany (auta wracają co chwila do serwisu bo coś sie psuje) i doradzili zaczekać na wiosnę aż go dopracują.. Wiecie coś na ten temat? :roll:

EDIT.

A co do samej navigacji-znajomy ma salon Citroena i ma się dowiedzieć ile u nich kosztuje ten system. Jak będzie dużo tańszy to ludzie będą go kupować w Citroenie i montować w serwisach Mitsubishi? :mrgreen:

Btw,ma też dwa C-Crossery (1 prywatny,1 testówka). Siedziałem wcozraj w jednym z nich i z przykrością stwierdzam że.. Mitsu gniecie Puga! :rolleyes: :finga:

jaro73
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 14:43   

Witam. Mam pytanie - jaka jest dokladna szerokosc z LUSTERKAMI !!! Mitsubishi Outlandera Intense Plus .Dzieki za odpowiedz......

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 27-01-2008, 17:21   

Dodaj po jakieś 10-15 cm z obu stron.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

jaro73
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 19:24   

Dziekuje za odpowiedz ale moze ktos dokladnie wie jaka jest szerokosc z lusterkami -wazna sprawa bo nie wiem czy powiekszac garaz czy nie 8)

Odpowiedz do tematu