Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie naprawiamy nasze Miśki
Autor Wiadomość
young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2006, 12:37   Gdzie naprawiamy nasze Miśki

Mordeczki :D

Gdzie naprawiacie swoje Miśki w Łodzi ??

Zapomniałem poruszyć temat na spotkaniu :D

Aha, no i oczywiście, chodzi mi tylko o naprawianie, bo kupowanie części to wiadomo...Japaneeze :D

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 13:18   

ja takie pierdółkowate rzeczy, wymiane opon, hamulce itp robie u Malinowskich (Auto-Perfect ul Rąbieńska 3) - taki niebiesko żółty zakład. Słyszałem także że jeśli chodzi o japończyki to dobry zakład jest na ul Wysokiej (przedłużenie tramwajowej za Tuwima) - ale nigdy tam nie byłem i tylko słyszałem opinie dobre.
Niestety póki co nie wyrobiłem sobie dobrego zdania o nowym ASO przy Limanowskiego/Włókniarzy - jak podjechałem zeby coś sprawdzić to kazali mi za tydzien przyjechać jak bedzie mechanik :) heheh - czyli nie mają na stałe nikogo chyba... No chyba, że się cos poprawiło.
Jeśli chodzi o blacharke to bardzo polecam przy wyjeździe na Łowicz jest jeden spox blacharz (uczciwy i porzadny) - w razie co moge dać namiar.
ale fakt - brakuje speców od mechaniki do misiów.
Jest też jeden koleś - mechanik (sam jeździ lancysiem) też spoko - ale nie pamiętam adresu - wiem jak jechać tak za radogoszczem.
A co do części - to oczywiście Japaneze ;) a oprócz tego polecam AutoTop - hurtownia części samochodowych - mają tam sporo rzeczy i dobrą obsługę (a niektórzy mają rabaciki ;) )

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-01-2006, 13:20   

bardzo dobry temat Young tez myślełem nad założeniem takiego ;)

jakie naprawyyyyyyyyyyyyy ;) miśki się nie psują :)

ale jeżeli już, to ja do tego typu operacji udaję się do zaufanego znajomego mechanika na mojej ulicy, który na codzien pracuje w jakiejś stacji diagnostycznej, ale po godzinach działa w swoim garażu. Mam do niego pełne zaufanie jezeli chodzi o sprawy naprawcze.

częsci to j.w.
jedyne co mogę jeszcze polecić, to jesli chodzi o sprawy "wydechowe" (elementy wydechu, uszczelki, katalizatory etc.) to polecam na ul. Kolumny (numeru dokładnie nie pamiętam, ale zweryfikuję)

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 13:23   

a właśnie - wydechy też mają w miarę niedrogo i dobre na ul Polnej (idchodzi od Limanowskiego) - już tam dwa razy spawałem tłumiczek a szwagier wymieniał portki i oboje jesteśmy zadowoleni.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2006, 13:25   

DominoS napisał/a:
już tam dwa razy spawałem tłumiczek

czyli coś jest nie tak, skoro robiłeś dwa razy :P :P :P

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 13:35   

Chooper napisał/a:
czyli coś jest nie tak, skoro robiłeś dwa razy

nie no wszystko jest tak tylko chciałem jeszcze tą zimę przejeździć i po zimie tlumik wymienic a sie niestety tlumik przedziurawił :/

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 20:01   

yyyyy... jest jeden taki szarlatan w Lublinie ;-)

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-01-2006, 00:02   

dobra, moja Cari dzisiaj poszla do pana. Pan jej wyjal skrzyneczke i powiedzial ze du.pa jestem, bo jakbym od razu do niego przyszedl to by sie obylo bez czesci a tak.... cala piatka do wymiany :( (ale kochany Matejko mi znalazl goscia i czesci juz jada :D ) tylko ze wtedy kasy nie bylo :( Pan jest podobniez przez wielu polecany jesli chodzi o skrzynie wiec mu zaufalem, chociaz bajzel w warsztacie ma niezly, tylko to zaden argument w sumie, bo takiego bajzlu na biurku jak ja mam to chyba nikt nie ma a jestem najlepszy :mrgreen: wiec moze to dobry znak ;)
jesli chodzi o remonty pozaskrzyniowe to mam od niedawna takiego juz sprawdzonego przez kilku znajomych i przeze mnie 2 razy, mechanika, nie jest tani, ale widze ze solidny i konkretny. Nie czaruje, ma byc to i to, to trzeba tego nie trzeba, wytrzyma jeszcze tyle a tyle itd... i jak na razie git :D
P.S. mam tak gadane bo tesknie za misiem a on tam sobie gdzies stoi... bez skrzyni... :(

tommi
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 18:23   

czy ktoś byłby tak uprzejmy i podał mi namiary na JAPANEZE :D
najlepiej kom, niebede ukrywał ze cel chyba wiadomy :)

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2006, 18:50   

tommi napisał/a:
czy ktoś byłby tak uprzejmy i podał mi namiary na JAPANEZE :D
najlepiej kom, niebede ukrywał ze cel chyba wiadomy :)

nie zadawaj takich pytań oficjalnie jak nie chcesz dorobić ie ostrzeżenia ;)
numer do japaneze nawet chyba w googlach znajdziesz :mrgreen:
ale numer raz w celach informacyjnych wstawic nie zaszkodzi, w końcu to Japaneze zaopatruje nasze miśki w częsci:
jeśli się nie zmienił to:

(kom) 6 0 2 2 2 4 5 8 4

tommi
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 19:04   

thx za odzew
nawet PW dostałem :D
pozdro

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 11-01-2006, 19:53   

Moj najleprzy mechanior wykorkowal wiec na razie jestem w fazie testow i poszukiwan dobrego speca.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2006, 09:17   

Chooper napisał/a:
jestem w fazie testow i poszukiwan dobrego speca.

jak znajdziesz to oczywiscie dasz znać? :)
ja musze jeszcze raz sie wybrać do tego kolesia co ma lancysia z radogoszczy - mysle ze kolo jest spox

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2006, 09:45   

Prawie od 10 lat naprawiam auta u znajomego mechanika i mogę go z czystym sumieniem wszystkim polecić. Będą zadowoleni Ci wszyscy, którzy marzą o warsztacie w 100% fachowym, solidnym i z rozsądnym cennikiem. Bo to mechanik z zamiłowania, i fuszery żadnej z kanału nie wypuści. Jego reklamy raczej nie znajdziecie, bo opiera się stałych klientach, którzy polecają go jeden drugiemu, i wg mnie to najlepiej o nim świadczy. Mechanika, elektryka, elektronika ... od a do z.
AUTO-PC, ul. Skrzydlata 25, Michał Jakubowski, tel. 601 359 369
(Skrzydlata to ta ulica, którą się dojeżdza do Arturówka od ul. Warszawskiej)
przed wizytą w warsztacie radzę zatelefonować, bo roboty to mu nie brakuje

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 16-01-2006, 16:27   

Panowie mam pytanie chyba dosyć luźno związane z naprawianiem samochodów... chociaż...
Przytrafiła mi sie mała przykrość na naszych dziurawych ulicach no i mam do kupienia opone i felge :cry:
Z felgą większych problemów nie ma natomiast poszukuje najlepiej nowej opony Firestone Winterhowk 185/65 R15
Może macie namiary na dobrze zaopatrzone serwisy, bo te w których byłem zaproponowały mi że ściągną mi oponę na koniec stycznia :evil: a ja muszę w trase jechać a bez zapasu jakos tak głupio... Teraz mam założoną oponę letnią i jeździ się tak jakby na jednym kole hamulców nie było.

Odpowiedz do tematu