Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 02:09 |
Jak zarobić na Misku :) |
Autor |
Wiadomość |
Hamburger [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2005, 14:27 Jak zarobić na Misku :)
|
|
|
Witam
Własnie zobaczyłem jak można zarobić szybko na Miśku a w zasadzie po rozmowie z Jackiem to jak można było zarobić /może w przyszłym roku znowu się uda /.
Oto krótka historyjka.
Minął rok i do moich drzwi zastukał radosny ubezpieczyciel PZU. Radosny bo postanowił sciągnąć ze mnie kaskę.
Tak sobie gaworzyliśmy serdecznie kiedy on od niechcenia podsunął mi cenę ubezpieczenia . I tu okazało się że Spejsik z 2004 taki jak mój jest według PZU wart 53 100!!! Wow. Szybko pokombinowałem że w salonie ten rocznik był po 49 000. Zaproponowałem żeby PZU wzięło sobie mój a ja wezmę nowy .
Niestety mój ubezpieczyciel zmiękł i spadło do 43 000 . Z dealu nic nie wyszło ale dobrze jest wiedzeć ze sa samochody które więcej kosztują po wyjechaniu z salonu niż w salonie.
Pamiętacie jeszcze te czasy? .
przy okazji wymyśliłem slogan reklamowy dla PZU:
"Ubezpieczenie PZU podnosi wartość Twojego pojazdu"
Pozdrowionka
Hamburger |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 07-04-2005, 15:24
|
|
|
Faktycznie jest to jedna z ciekawostek sezonowych. Ale w sumie to mozna to jakoś uzasadnić - Space wg. Świata Motoryzacji, jest najmniej tracącym na wartości samochodem wśród klasy MPV. Co mnie w sumie wcale nie dziwi, fura jest kapitalna i bardzo lubię takim jeździć.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2005, 21:40
|
|
|
Jackie napisał/a: | Faktycznie jest to jedna z ciekawostek sezonowych. Ale w sumie to mozna to jakoś uzasadnić - Space wg. Świata Motoryzacji, jest najmniej tracącym na wartości samochodem wśród klasy MPV. Co mnie w sumie wcale nie dziwi, fura jest kapitalna i bardzo lubię takim jeździć.
Pozdrawiam |
Chyba Jacku trochę zaszarżowałeś z tym MPV w kontekście spejsa
Webster's New Millennium™ Dictionary of English napisał/a: | Main Entry: multi-purpose vehicle (MPV)
Part of Speech: noun
Definition: any large motor vehicle that can be driven in various conditions and on different terrains, such as off-road; abbr. MPV
Example: Most multi-purpose vehicles can hold eight passengers.
|
|
|
|
|
 |
Hamburger [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2005, 20:03
|
|
|
Jackie napisał:
Cytat: | fura jest kapitalna i bardzo lubię takim jeździć.
|
taa szczególnie jak się na codzień jeździ EVO |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 12-04-2005, 20:09
|
|
|
Niestety temat Evo jest już nieaktualny..... Musiałem go sprzedać, choć tęsknię strasznie. Na pocieszenie pojawił się w firmie WRX (Subru) ale 225KM to nie 280....
Ech żyzń prakliata.....
Pozdrawiam
P.S. A spacem zawsze jeździłem w trasy - jeden z najwygodniejszych samochodów w naszej ofercie, włączając Pajero. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Hamburger [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2005, 20:31
|
|
|
Jackie napisał:
Cytat: | Niestety temat Evo jest już nieaktualny..... Musiałem go sprzedać, choć tęsknię strasznie |
UUUU to współczuję.
Wiem że Jeżdzisz Spejskiem wiem .
Sorki ze nie byłem na targach ale naprawdę za chiny nie mogłem choć bardzo się starałem |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 12-04-2005, 20:37
|