Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Assistance Klubowe - DZIAŁA :)
Autor Wiadomość
maklakus 
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-11-2007, 07:31   Assistance Klubowe - DZIAŁA :)

Dzisiaj o godz. 05-20 idę sobie do autka otwieram pilotem (centralny) pakuję się do autka , odpalam , no i wychodzę odśnieżyć misia , skończyłem odśnieżanie łapię za klamkę a tu zamknięte :shock: (kluczyki z pilotem w środku na odpalonym silniku i brak zapasowych kluczyków i pilota). godz 05-30 dzwonię do kolegi mitsumaniaka "Pawela" - kolegę oczywiście obudziłem - ale dla niego to nie problem - zerwał się migusiem i w przeciągu 15min dojechał i otworzył colta - jakby to robił na co dzień - hehehe.... WIELKIE DZIĘKI Paweł.

Ps. reasumując , " Assistance Klubowe " działa lepiej niż jakiekolwiek inne - COŚ WSPANIAŁEGO :)

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 28-11-2007, 10:13   

Michał, jak mowilem tak zrobilem ;) masz problem, wal do mnie jak w dym ;) Na ile bede umial zawsze pomoge. To samo dotyczy sie wszystkich MitsuManiakow. Pozatym, w koncu jestesmy kwita :)

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 28-11-2007, 10:59   

maklakus napisał/a:
otwieram pilotem (centralny) pakuję się do autka , odpalam , no i wychodzę odśnieżyć misia , skończyłem odśnieżanie łapię za klamkę a tu zamknięte (kluczyki z pilotem w środku na odpalonym silniku i brak zapasowych kluczyków i pilota)

Sorki za OT. Właśnie dlatego jak wysiadam z odpalonego autka, NIGDY nie zamykam drzwi - zawsze zostawiam uchylone, żeby mnie nie spotkała taka niespodzianka ;)
W przyszłości też tak pewnie będziesz robił ;)
Ale miło słyszeć, że na kolegów MM zawsze można liczyć :)

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Wysłany: 28-11-2007, 11:51   Re: Assistance Klubowe - DZIAŁA :)

maklakus napisał/a:
otworzył colta - jakby to robił na co dzień - hehehe....

hahah lata praktyki :mrgreen: a tak poważnie to jak się okazuje mamy klubowego lockpickera :)

Michał polecam dorobić sobie dodatkowy zestaw "kluczyk i pilot" do Misia i powiesić w domu, nieraz uratuje tyłek...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 28-11-2007, 12:32   

maklakus napisał/a:
pakuję się do autka , odpalam , no i wychodzę odśnieżyć misia , skończyłem odśnieżanie łapię za klamkę a tu zamknięte
Pytanie dlaczego się samoczynnie zamknął :?: Przy otwartych drzwiach kierowcy lub po ich otwarciu powinien pozostać otwarty. Chyba że przymarzł ;)

BTW też mi się to przytrafiło przed garażem (nieumyślne działanie pasażera) - sprawę załatwił sprint do domu po zapasowe klucze :?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2007, 12:34   Re: Assistance Klubowe - DZIAŁA :)

rafq napisał/a:

hahah lata praktyki :mrgreen: a tak poważnie to jak się okazuje mamy klubowego lockpickera :)

a kto mi opowiadal jak jeszcze daihatsu otwieral drucianym wieszakiem :D

Cytat:
Michał polecam dorobić sobie dodatkowy zestaw "kluczyk i pilot" do Misia i powiesić w domu, nieraz uratuje tyłek...

Ja zawsze mam przy sobie oba. Oczywiscie nie spiete razem :P Zreszta ja jakis przezorny jestem, zawsze pol warsztatu woze w bagazniku :) Np na takie niespodzianki jak dzis. ;)

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2007, 12:46   

szczeslaw napisał/a:
W przyszłości też tak pewnie będziesz robił ;)

obowiązkowo :) i na dniach dorobię kluczyk :)

szczeslaw napisał/a:
Ale miło słyszeć, że na kolegów MM zawsze można liczyć :)

dokładnie tak
JCH napisał/a:
Pytanie dlaczego się samoczynnie zamknął :?:

najprawdopodobniej awaria centralki sterującej albo siłownika - dzisiaj będę wiedział co się stało.

pawela napisał/a:
zawsze pol warsztatu woze w bagazniku :) Np na takie niespodzianki jak dzis. ;0

ja nigdy nie woziłem warsztatu ze sobą bo colcik był prawie bez awaryjny i nie wymagał dorażnej pomocy - ale trzeba wyciągnąć naukę i mieć parę sprzętów przy sobie

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 28-11-2007, 14:03   

maklakus napisał/a:
najprawdopodobniej awaria centralki sterującej albo siłownika - dzisiaj będę wiedział co się stało.

Cholera wie czy to awaria... Kilka lat temu zdarzyła mi się identyczna sytuacja. Nowa Toyota Corolla po odpaleniu silnika i zamknięciu drzwi celem odśnieżenia auta z zewnątrz zamknęła się na amen. Jako, że było to auto kolegi on próbował się dobrać do niego na różne sposoby. Skończyło się na tym, że odginana szyba rozpadła się, a my wracaliśmy z Sylwestra ponad 100 km z czarną folią w bocznym oknie od kierowcy.
Nie mogłem pojąć jak to możliwe, że auto zamyka się po trzaśnięciu drzwiami i nie kumam tego do teraz, ale właściciel powiedział, że ona tak ma od nowości.
Dlatego po odpaleniu auta, kiedy już z niego wysiadł i trzasnął drzwiami powiedział:
o ku... :D
Postawa pawela, wzorowa i godna naśladowania.

ps. mechanikiem nie jestem, ale podobno odpalanie zimnego auta na wtrysku i grzanie go np ośnieżając go z zewnątrz wcale mu nie służy... Jedna szkoła mówi, że powinno się wsiąść i jechać, a grzanie dopuszczalne jest jedynie w przypadku aut gaźnikowych. Prawda to?

Ogarniam prawy ALT

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 28-11-2007, 14:23   

stary alfer napisał/a:
Kilka lat temu zdarzyła mi się identyczna sytuacja. Nowa Toyota Corolla po odpaleniu silnika i zamknięciu drzwi celem odśnieżenia auta z zewnątrz zamknęła się na amen. Jako, że było to auto kolegi on próbował się dobrać do niego na różne sposoby. Skończyło się na tym, że odginana szyba rozpadła się, a my wracaliśmy z Sylwestra ponad 100 km z czarną folią w bocznym oknie od kierowcy.
Nie mogłem pojąć jak to możliwe, że auto zamyka się po trzaśnięciu drzwiami i nie kumam tego do teraz, ale właściciel powiedział, że ona tak ma od nowości.
W modelach E10 (92-96r) tak właśnie bylo. Centralny aktywował się po ok. 7 sekundach i po każdym otwarciu drzwi. Chodziło o to żeby ryglować drzwi, po tym jak pasażer wysiadł (takie ułatwienie dla zapominalskich :evil: ). Niestety sygnał pochodził ze wszystkich krańcówek i nie odróżniał drzwi kierowcy. Widocznie producent nie przewidział wysiadania z pracującym silnikiem (chyba po prostu CZ pochodził z amerykańskich wersji).
Też kiedyś zostawiłem kolegę przy chodzącym samochodzie i na stopa musiałem gnać po dodatkowe kluczyki :P

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2007, 14:24   

Cytat:
ps. mechanikiem nie jestem, ale podobno odpalanie zimnego auta na wtrysku i grzanie go np ośnieżając go z zewnątrz wcale mu nie służy... Jedna szkoła mówi, że powinno się wsiąść i jechać, a grzanie dopuszczalne jest jedynie w przypadku aut gaźnikowych. Prawda to?

Wg mnie tak. Silnik znacznie szybciej osiagnie temperature robocza jak pracuje pod obciazeniem.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 28-11-2007, 19:57   

Heh, dobrze mieć kumpli maniaków w assistance.
Paweł - domy też otwierasz? :D

maklakus napisał/a:

no i, no i...

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-11-2007, 06:35   

Grześku napisał/a:
maklakus napisał/a:

no i, no i...

no i .. było tak -> w momencie naciśnięcia przycisku (open) w pilocie siłownik pociągnął za linkę URYWAJĄC ją (przymarznięta linka) , i ta też linka najprawdopodobniej dotknęła gdzieś masy i dlatego centralka zablokowała sama z siebie wszystkie zamki :( - podobno prawdopodobieństwo takiej sytuacji jest jak 1 do 100 ale u mnie musiał się tak stać :( -> przeklęty jakiś jestem - hehehehe ;)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 29-11-2007, 10:28   

maklakus napisał/a:
przeklęty jakiś jestem - hehehehe ;)

w takim razie trzeba Cię jakoś odczynić tequilą :mrgreen:

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-11-2007, 10:41   

Grześku napisał/a:
Heh, dobrze mieć kumpli maniaków w assistance.
Paweł - domy też otwierasz? :D

A wiesz, ze sie zdarzylo. Kiedys w zimie, w domu zamki pozamarzaly i nie mozna sie bylo z niego wydostac. Wiec wyszedlem przez lufcik w oknie, uzbrojony w suszarke, przedluzacz i WD-40. Po 5 minutach drzwi stanely otworem :D

[ Dodano: 29-11-2007, 10:45 ]
Grześku napisał/a:
maklakus napisał/a:
przeklęty jakiś jestem - hehehehe ;)

w takim razie trzeba Cię jakoś odczynić tequilą :mrgreen:

Hehe, Grześku, wracają szmańskie zapędy :finga:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 22:31   

Nie sądziłem, że kiedyś i mnie będzie dane skorzystać z MitsuManiaki Assistance - i to w dodatku w przypadku auta, które wiernie służyło mi przez 4,5 roku i do tej pory nie zawiodło. A tu - bez wyraźnej przyczyny - po 20 minutach jazdy zaczął wyć autoalarm i nastąpiło odcięcie zapłonu. Alarmu i antynapadu nie dało się odłączyć. Chwilę później padłakumulator. Kiedy po jakimś czasie bezskutecznej walki i tysiącach niecenzuralnych słów puszczonych pod adresem Żabozielonego, zostałem przez Asię przekonany do wezwania na pomoc Białego, podjechał nieznany nam dotąd Galant kombi. Wyszedł z niego człowiek, zapytał, czy jestem z MM i czy potrzebuję pomocy. Po paru chwilach byłem holowany na Bielany.

Dodominika, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!

MitsuManiaki Assistance działa!

Odpowiedz do tematu