Ceramizer |
Autor |
Wiadomość |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 11:15 Ceramizer
|
|
|
Witam !
Chciałem sie dowiedzieć co sądzicie o ceramizerze? Czy warto dodawac do oleju? Czy rzeczywiście ma tyle zalet co pisza? Jakie są jego wady?
Do niedawna myslałem ze to produkt dla naiwnych, ale nawet na tym forum sporo osob sobie go chwalilo.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 29-11-2007, 12:00
|
|
|
Ja swojemu zaaplikowałem, przejechałem jakieś 1400km i różnicy jak narazie raczej nie odczuwam. Ale nie robiłem testów sprężania, więc nie wiem czy się polepszyło czy nie(no może trochę równiej pracuje ale nie wiem czy to nie autosugestia). Inni pisali, że dopiero po 2000km coś poczuli, więc może jeszcze coś się znieni. Zależy co w silniku padło, bo jak jakieś gumowe elementy to nie ma szans na poprawę.
Acha, w każdym razie nic się złego nie stało tak jak niektórzy sugerowali, że silnik zaraz się rozpadnie czy coś. Uważam, że nie zaszkodzi spróbować, nawet jak się nic nie zmieni to przynajmniej silnikowi będzie lżej pracować, dzięki wygładzeniu powierzchni tarcia. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 29-11-2007, 12:14
|
|
|
Auto świat czy Motor (nie pamiętam kto z nich) opublikował w ostatnim numerze ten test producencki Ceramizera z Hondą i zapowiedzieli że przeprowadzą zaraz swój własny bo parę spraw im się nie spodobało otóż: nie mogli zerknąć pod dekiel i do miski (podejrzane) i ponadto nie świeciła kontrolka oleju (bardzo podejrzane). |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 12:40
|
|
|
No szczerze mowiąc dalej o tym czytam i ludzie sobie to naprawde chwala. Czy to tylko zludzenie czy naprawde praca silnika sie polepsza?
jak wspominałem w wczesniejszym temacie moj silnik niezle halasuje, prawdopodobnie jest to wina popychaczy, wiec tak mi przeszlo przez mysl czy ten srodek naprawde działa.
No niestety wszystko ma swoje wady i zalety, a marketing robi swoje. W kazdym badz razie zastanawialem sie nad tym czy to nie pogorszy pracy silnika itd. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 14:19
|
|
|
Tak wiem, czytałem te tematy wyglada to pozytywnie. Chcialem jednak zapoznać sie z opiniami innych uzytkownikow, a szczegolnie tych z rodziny Eclipse;) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 17:17
|
|
|
A jakby tak do skrzyni z nowym olejem dolać,próbował ktos? |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 29-11-2007, 17:45
|
|
|
Ja bym z chęcią spróbował ale narazie funduszy brak |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 11:06
|
|
|
Na ceramizer.pl sa zarowno do silnika jak i do skrzyni biegow, ukladu wspomagania itd . |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 30-11-2007, 15:44
|
|
|
hmm czyli te ceramizery to nie jest jakiś specjalny pic na wode i można spróbować ich zastosować?
PS.mitutoyo, zakupiłeś już olej do skrzynki? Ja kupuje na koniec grudnia/początek stycznia. |
|
|
|
 |
|