Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
[Cari 1.9TD] Chcę kupić. Co możecie o niej powiedzieć? Prosz |
Autor |
Wiadomość |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 13:22 [Cari 1.9TD] Chcę kupić. Co możecie o niej powiedzieć? Prosz
|
|
|
Witam. Wypatrzyłem na otomoto Cari, która mi się podoba i spełnia moje oczekiwania ale zastanowiło mnie czy ona może mieć prawdziwy przebieg wnioskując po zużyciu kierownicy. Rozmawiałem przez telefon z właścicielem i oczywiście mnie zapewniał,że prawdziwy:\ (standard). Mieszkam za daleko żeby sobie pojechać i obejrzeć ją osobiście. Proszę Was żebyście się wypowiedzieli co sądzicie czy możliwe,żeby tak wyglądała kierownica po takim przebiegu. Sam miałem Cari z prawie podobnym przebiegiem ale kierownica była jak nowa w porównaniu z tą. Dodam,że samochód stał w niemczech w komisie i niby jeździła nim kobieta. To link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3941539 Z góry dzięki |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 05-12-2007, 17:00
|
|
|
W Niemczech?!!!, 10 letni pojazd - diesel, możesz spokojnie dołożyć do tego co jest 100 kkm . Swoją drogą śmieszą mnie te wszystkie opowieści "sprowadzaczy" pojazdów z Niemiec, o poprzednich właścicielach, albo stary dziadek, albo kobieta (chociaż znam kobiety, które potrafią dać po garach pojazdowi |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
zbychu 37
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1998r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 80 Skąd: zastocze
|
Wysłany: 05-12-2007, 18:16
|
|
|
Witam. Podejrzana jest ta kierownica ja mam cari równiez z 98r z holandii przejechane 197000 ale u mnie wyglada o niebo lepiej |
_________________ zbychu
carisma 1.6 lpi 98r
galant 1.8 td 90r |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 05-12-2007, 20:27
|
|
|
pierwsze co to napisy TD i GLS powinny być na dole klapy a nie na błotnikach (podejrzenie dzwona nawet delikatnego) antena od 97 była na słupku kierowcy w starszych modelach na błotniku (chyba że zależy to od kraju przeznaczenia), kierownica utyrana choć to kiepski materiał z którego ją robili szczególnie jak stoi na słońcu, przebieg hmm ja mam też 98 i mam 192 tys, no i ta cena trochę wygórowana, ja półtora roku temu za swoją płaciłem 16 koła |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Rados [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 23:07
|
|
|
Ja swoją kupiłem ze stanem 220 tys. też 98r (sprowdzona z Holandii przy 200tys. przez znajomego). Sprzedałem przy niecałych 270 tys. a silnik igła! Życzę KaMMeL'owi który teraz ją posiada by zrobiła conajmniej drugie tyle bez żadnego ALE! Wracając do rzeczy. Oznaczenie GL TD w swojej miałem na klapie, więc tu tak jak i pisał kielurkk coś musiało być kombinowane. |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 23:38
|
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc. Co mogę dodać.. też podejrzewam,że ma 100 tys. km więcej. Z rozmowy wywnioskowałem,że obecny właściciel sprowadził ją dla siebie ale teraz mu potrzebna kasa i dlatego musi ją sprzedać. Rozmawiałem też ze znajomym i powiedział,że u niego przebieg jest duuuużo mniejszy ale ma bardziej zużyte nakładki na pedałach. Oznaczenia TD i GLS też mnie zastanowiły, ale przeglądając inne ogłoszenia dla porównania zauważyłem,że wcale nie mają albo mają na lewym błotniku (GDI ale to może tylko GDI), ale zgadzam sie bo w większości mają na klapie. Jeszcze raz dzięki (każdemu z Was dodałem po punkciku "pomógł" ) Jeśli ktoś jeszcze może coś powiedzieć coś na jej temat to bardzo chętnie przeczytam.. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 06-12-2007, 00:01
|
|
|
aborygen napisał/a: | GDI ale to może tylko GDI |
tylko GDI ma oznaczenia na blotnikach.
Gosc poprzyklejajac oznaczenia z tylu auta zapatrzyl sie na egzemplarze po lifcie gdzie faktycznie (znaczenia) byly umiejscowione pod lampami (poza klapa) aborygen napisał/a: | Dodam,że samochód stał w niemczech w komisie i niby jeździła nim kobieta |
gdyby tak sluchac co oni mowia...
Z tego wynika ze Niemcy to kraj samych staruszkow i kobiet...bo kazdy wlascicielem prawie kazdego samochodu byla albo kobieta albo pan z 1931-45roku
...i ta komora silnika, niby (licznikowo) "200 000" na karku a czysciutko jakby wczoraj z salonu wyjechala
Przednia wycieraczka od strony kierowcy zachodzi na szybe (a powinna byc na tym czarnym pasku) Drobiazg...ale....
A przypadkiem do zestawu kolor klamki+lusterka nie bylo w serii listew progowych
Czyzby pod drzwiami kierowcy na zdjeciu nr. 4 byl slad korozji
Zderzak z tylu tez (od haka ...albo stukniecia w niego) leciutko zdeformowany chyba jest
schowek przedni przed pasazerem tez jakis dziwnie odksztalcony (szpary straszne)
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
roshal [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 08:46
|
|
|
"Z rozmowy wywnioskowałem,że obecny właściciel sprowadził ją dla siebie ale teraz mu potrzebna kasa i dlatego musi ją sprzedać"
Ta zapewne:)
A druga sprawa chyba troszkę ciut za duża kwota jak na niepewne autko |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 09:14
|
|
|
Tak wiem,że to takie głupie tłumaczenie że starcy albo kobiety jeździli.. .. Robson86 masz rację z tymi listwami progowymi też nad tym się zastanawiałem czemu nie są w tym samym kolorze skoro lusterka i klamki sa malowane, wycieraczka rzeczywiście jest za wysoko, schowek też z nim coś nie tak.. no kwota to wygórowana zgadzam się.. Dzięki Panowie.. poczekam sobie:) |
|
|
|
 |
|