|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma 1.6] problem z dmuchawa |
Autor |
Wiadomość |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 12:21 [Carisma 1.6] problem z dmuchawa
|
|
|
Witam!!! Szukalem na forum podobnego problemu, ale nie znalazlem. Moj problem na tym, ze dmuchawa po wlaczeniu silnika nie dziala, jak odczekam pare minut okolo 10-15min bez ruszania oczywiscie, dmuchawa zalacza sie. Jak nie czekam, i od razu jade dmuchawa zalaczy sie po jakis 20-25 min, albo wcale. Gdy ja wylacze i pozniej znowu chce wlaczyc, niestety nie dziala i tez musze czekac... W Carismie mam klimatronik, ale on chodzi sprawnie tzn. wszystko chodzi, klima tez sie zalacza bo slychac jak pracuje. Bezpiecznik jest w porzadku, bo przeciez jak bylby spalony to dmuchawa wcale by sie na zalaczala. Macie jakis pomysl??? Nie chce narazie jechac do elektryka, bo moze uda mi sie samemu z tym uporac, zawsze taniej... Z gory dzieki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:00
|
|
|
czyli po ustawieniu zadanej temp wogole nie wlacza sie nawiew?
moze ktorys czujnik daje zle informacje i klimatyzacja poprostu nie dmucha.
a manualnie jak podkrecisz obroty cos sie dzieje? |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:07
|
|
|
niestety na zadnej temperaturze nie dziala, a jak podkrecam obroty dmuchawa wcale sie nie zalacza... jak wlacze klime slychac jak klima sie zalacza, ale nic nie dmucha, bo wiatraczek dmuchawy nie dziala. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:14
|
|
|
czyli musisz dobrac sie do dmuchawy za schowkiem ale na poczatku dokladnie sprawdzic wszystkie bezpieczniki (pod maska i kierownica). |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:23
|
|
|
a co moze byc nie tak w dmuchawie??? bezpieczniki jak nie sa spalone, moga byc jakos inaczej uszkodzone??? jest sens wymieniac bezpieczniki jak nie sa spalone???
[ Dodano: 09-12-2007, 13:59 ]
ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły, co może być nie tak??? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 15:29
|
|
|
ozjusz napisał/a: | a co moze byc nie tak w dmuchawie??? |
np. zasniedziale styki skoro raz dziala raz nie |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 15:43
|
|
|
czyli np. do wymiany cala dmuchawa??? ile to moze kosztowac??? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 16:09
|
|
|
nie patrz w czarnych barwach na to
sam piszesz ze u ciebie czasem dziala a czasem nie, czyli poprostu albo cos nie styka albo jest jakis problem z klimatronikiem. |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 16:55
|
|
|
Może lepiej dać do jakiegoś dobrego elektryka i niech to zrobi raz a dobrze, bo jeśli naprawdę może coś jest z klimatronikiem to lepiej żebym się za to sam nie brał, żebym jeszcze czegoś nie pokopał bardziej. Dobra to dzięki za odpowiedzi... Pozdro
[ Dodano: 18-12-2007, 22:12 ]
witam ponownie, sluchajcie wiec tak rozebralem caly silniczek dmuchawy- sprawdzilismy z mechanikiem praktycznie wszystko, oprocz oczywiscie elektryki, bo na tym ani on ani ja sie nie znamy. Wiecie jaki problem moze byc w elektryce, co tam moze nie grac??? Bezpieczniki cale i sprawne...
[ Dodano: 18-12-2007, 22:13 ]
witam ponownie, sluchajcie wiec tak rozebralem caly silniczek dmuchawy- sprawdzilismy z mechanikiem praktycznie wszystko, oprocz oczywiscie elektryki, bo na tym ani on ani ja sie nie znamy. Wiecie jaki problem moze byc w elektryce, co tam moze nie grac??? Bezpieczniki cale i sprawne... |
|
|
|
 |
arturp
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2009, 09:22
|
|
|
Mam u siebie taki sam problem Carisma 1.8 GDI. Czy ktoś rozwiązał ten problem? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2009, 09:41
|
|
|
... - do usuniecia |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 27-04-2009, 18:49
|
|
|
Sprawdź, czy nawiew włącza Ci się na postoju równocześnie z wentylatorem chłodnicy. Jeśli tak to masz rozwiązanie. Wentylator można sprawdzić bardzo prosto "na krótko" podłączając wprost do źródła zasilania 12V np wprost do akumulatora. Jeśli działa to sprawdź przewody. |
|
|
|
 |
|
|