Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: josie
16-12-2007, 14:58
[CJ0 96-02] Problem z lusterkami- brak podgrzewania,
Autor Wiadomość
Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 11:41   [CJ0 96-02] Problem z lusterkami- brak podgrzewania,

Witam, zwracam się z prośbą o pomoc w temacie dotyczącym lusterek w moim colcie. A mianowicie, problem mam taki. Lewe podgrzewanie nie działało, albo działało słabo. Wyjąłem wkład, sprawdziłem napięcie na wtyczce - 7V. Chciałem sprawdzić napięcie w drugim lusterku- wyszło 14V, ale przy demontażu pękło mi szkło:/ I w ten oto sposób jedna szkoda przerodziła się w dwie. Muszę znaleźć przyczynę spadku napięcia na lewym, i wymienić szkło w prawym. Z tym spadkiem to podejrzewam przetarcie kabla- znacie może newralgiczne punkty, gdzie mogło sie to stać? Co do wymiany szkła to jestem zielony. Da radę wyjąć lustro z tej plastikowej ramki, czy trzeba kupować cały wkład? Co z matą podgrzewającą - po odklejeniu od szkła, da radę ją z powrotem przykleić? Dzięki za info. Pozdr.

codek
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 11:59   

w łodzi na giełdzie sam. z podobnym przypadkiem dot nissana primery poradziłem sobie kupując wkład sferyczny z matą grzewczą. szukałbym ew. w internecie.

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 12:51   

Dzięki. Już się rozglądałem za taki wkladami na allegro, ceny 20-30zł. Ile Ty dałeś?
PS. Ponawiam pytanie: zna ktoś najbardziej prawdopodobne miejsce przetarcia przewodu od podgrzewania?
Pozdro

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2007, 10:53   

Yosarian napisał/a:
zna ktoś najbardziej prawdopodobne miejsce przetarcia przewodu od podgrzewania?
jak możliwość to sprawdź wiązkę kabli znajdującą się pod gumową osłoną w z przodu drzwi ;)
Jeszcze jednym miejscem może być przeprowadzenie kabla od wiązki znajdującej się wewnątrz drzwi (za tapicerką) do mocowania lusterka ;)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 14:11   

Witam, mam nowy szkło do prawego lusterka, przewód od podgrzewania podłączony, tylko teraz jest problem z montażem samego wkładu... Znacie jakieś patenty na zaczepienie tego pierścienia wewnątrz lusterka? Mimo paru prób zamontawnia dalej jeżdżę z lusterkiem "na taśmę" :?

Pzdr

Odpowiedz do tematu