Przesunięty przez: akbi 28-09-2007, 15:24 |
Lancer 2.0 Sport |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-08-2005, 12:10
|
|
|
Pug 406 mial gaz fabryczny mialem to nawet w jakiej gazecie mial nawet wskaznik ilosci gazu na zagarach. i parametry porownywalne z benzyna z rozbierznoscia w obie strony czyli na + i - |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2005, 11:41
|
|
|
Jacky - a jak wygląda nowy Lancelot w porównaniu z Imprezą 1,6 TS lub 2,0 GX kombi? Ceny są zbliżone, wyposażenie pewnie też. A jak wrażenia z jazdy? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2005, 12:28
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Jacky - a jak wygląda nowy Lancelot w porównaniu z Imprezą 1,6 TS lub 2,0 GX kombi? Ceny są zbliżone, wyposażenie pewnie też. A jak wrażenia z jazdy? |
Chyba już nie ma 2.0 GX. Najsłabsza jest teraz 2.0 R ze 160 konnym silnikiem i kosztuje coś kole 21 tys EURO. I niestety, ale z lancerniakiem TS chyba za bardzo nie da się porównać... |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 01-10-2005, 22:40
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Jacky - a jak wygląda nowy Lancelot w porównaniu z Imprezą 1,6 TS lub 2,0 GX kombi? Ceny są zbliżone, wyposażenie pewnie też. A jak wrażenia z jazdy? |
Generalnie trudno oba samochody porównać.....Impra to czterołap, lancer jednak ma lepszy zawias, zależy w jakim momencie. Jeśli chodzi o trzymanie się drogi - na pewno Impra jeżli chodzi o odczucia z jazdy - Lancer. Tak jak mówi Fido_, teraz Impra ma nowy silnik i dynamika obu samochodów też jest różna. Od jakiegoś czasu nie wysiadam z Lancera i bardzo się do niego przyzwyczaiłem. Inna sprawa, że na razie z Subaraków nie mamy jakiegoś speed demona więc mi się po prostu nie chce przepakowywać gratów z jednego do drugiego W zimie oczywiście przesiądę na się na jakiegoś czterołapa ale póki co dobrze mi z Lancernikiem.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 02-10-2005, 01:40
|
|
|
Jackie napisał/a: | W zimie oczywiście przesiądę na się na jakiegoś czterołapa ... |
Cwaniaczek, nie powiem, no no .... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-10-2005, 11:29
|
|
|
JCH napisał/a: | Cwaniaczek, nie powiem, no no .... |
eee....nie do końca. Po prostu mieszkam teraz za miastem i takie cos jak odśnieżanie funkcjonuje tylko jako legenda opowiadana przez starszyznę wioski Do tego jest dość duzo zakrętasów, ale oczywiście ich wyprofilowanie jest dokładnie przeciwne od tego jakie być powinno. Także czterołap to może nie konieczność ale na pewno bezpieczeństwo.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 25-11-2005, 10:25
|
|
|
Lancerek ma najlepszą cenę do jakości co tam jakieś Leksiusiy czy Subarynki |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 19:33
|
|
|
Test fajny... i chyba nieoszukany nawet . Najciekawsze jest jednak porównanie osiągów. Mając 2 litry pojemności nie ma się co silić na 6 cylindrów (jeśli mowa o osiągach bo w tym Lexie postawiono raczej na kulturę pracy), a do napędu na 4 koła 125 koni to trochę za mało... |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 28-11-2007, 18:57
|
|
|
Ma ktoś może ten artykuł w pdfie bo coś mi nie śmiga? |
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
billy_the_ugly [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:00
|
|
|
Witam
sorki, jeżeli to offtop, ale w dziale technicznym są konkretne problemy, a moje pytanie dotyczy raczej ogólniepojętego Lancera 2.0.
Otóź kupiłem Lancerka uszkodzonego, 2.0 2005 Sedan, a kaski na nowe oryginalne części jakoś zabrakło. Jak się okazało, z częściami w kraju nad Wisłą jest ciężko, a nawet jeżeli coś jest, to nierzadko to anglik albo inny amerykaniec. Do tej pory miałem tylko służbowe auta, więc nie miałem potrzeby ani chęci zaglądać pod maskę. A teraz mam problem, jakie części da się przełożyć do europejczyka z amerykańca czy anglika. Nie jest w tym pomocny i zakład, który będzie go naprawiał, gdyż nie są pewni, czy ta czy inna część na 100% będzie pasować.
Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć, co z listy poniżej jest IDENTYCZNE we wszystkich wersjach Lancerka, byłbym bardzo wdzięczny:
Listwa lewa na błotnik
zawiasa do maski
lampa prawa tył
poduszka kierowcy
poduszka pasażera
chłodnica wody z wiatrakami
chłodnica klimy z wiatrakami
szyba przód
Zderzak przód z grillem
wzmocn czołow góra-dół
koło pasowe do pompy wspomagania
filtr pow. z dolotami, bez przepływomierza
dolna belka pod silnik
wąż pompy wspomagania z kolank do zbiorniczka
pokrywa zaworów ALU -gora silnika
gorna czesc obdowy rozrzadu Plastic
zderzak tyl bez lew przeciwmg
łapa silnika przod kompletna
pasek klinowy
aku
Dzieki
[ Dodano: 11-12-2007, 22:02 ]
Oczywiscie wersja Sport |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:45
|
|
|
Obawiam się, że amerkańca do silnika nie będzie nic pasowało, ponieważ są to inne jednostki napędowe, zderzaki i lampy też były inne. W Anglii nie sprzedawano tej wersji Lancerów.
Zmień warsztat naprawczy bo niedługo sami każą Ci wszystko naprawiać a oni wezmą tylko pieniądze. O takim podejściu warsztatu jeszcze nie słyszałem. To Ty płacisz i wymagasz a oni mają robić tak żeby było dobrze. |
|
|
|
 |
robucha [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 10:59
|
|
|
Witam wszystkich,
powiem tak - od dwóch lat poruszam się tylko lancerkami,
pierwszy to był 1.3 GL z roku 1998, bardzo miło sie nim poruszało,
ale dwa następne do już 2.0 sporty ( jeden rozbiłem ale potem kupiłem takiego samego ) i każda przejeżdżka nim to dla mnie ogromna frajda, niezwykła dynamika i komfoert jazdy,
fakt że zawieszenie jest bardzo twarde i pali mi min. 10-11 litrów, ale nie po to kupowałem aby potem narzekać na spalanie czy odczucia najazdów na dziury w drogach )))
pozdrawiam wszystkich Mistu Maniaków
Robert |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 24-12-2007, 11:12
|
|
|
Ja poruszam sie misiami od 10 lat. Kilka dni temu też kupilem 2.0 sport i jestem jak narazie bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o zawieszenie to nie uważam aby ono było bardzo twarde. |
|
 |
|