Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] problem z gazem
Autor Wiadomość
margan1983
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 22:07   [1G 90-94] problem z gazem

Witam ostatnio jechalem na autostradzie i zauwazylem ze temperatura mi spadla silnika to termostat jak pisalem pare tematow temu ale strasznie mi wtedy jak ona spadla zaczelo smierdziec gazem. nieznam sie wogule na instalacjach i moze ktos z was ma pojecie czy to mozliwe ze jak gaz sie nierozgrzeje to moze tak smierdziec na zewnatrz czy moze gdzies mi sie ulatnia. Znacie jakis srodek ktorym moge sprawdzic szczelnosc przewodow gazowych. Jestem teraz w angli i niemoge zasiegnac porady serwisu i czeka mnie podroz na swieta do domu 2000km i troszke sie boje na tym gazie jechac! Prosze o pomoc. Dzieki i pozdrawiam

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2007, 00:06   

Możliwe że zapach gazu jest spowodowany tym że parownik nie dostaje dużej ilości płynu by go ogrzać.

sprawdz poziom płynu w układzie

jak odpalisz samochód zobacz czy parownik sie nagrzewa powinien sie nagrzać że nie można go dotknąć.

ja miałem za mało płynu i mi zamarzł parownik bryła lodu na tu +30stopni w cieniu :mrgreen: a bardzo śmierdziało gazem . :wink:

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

margan1983
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 19:53   

Dzieki za info ale parownik jest teraz cieply szkoda ze wtedy niesprawdzilem. ale mam juz zmieniony termostat i sie okaze. szkoda ze nikt niezna srodku zadnego do sprawdzania szczelnosci. Pozdrawiam

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 00:38   

http://www.meie.com.pl/products/product_2516.html
http://www.allegro.pl/ite...malopolska.html

dyzio007
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 20:15   

castorama panie i poszukaj sa normalnie srodki do sprawdzania szczelmosci:D

margan1983
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 20:53   

moze i tak tylko jak wczesniej pisalem teraz jestem w angli i mam male problemy z castorama i jezykiem poniewaz jestem tu na urlopie a nie w pracy. ale dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 00:53   

jestem pewien ze CRC jest dostepny w Anglii

Odpowiedz do tematu