[1G 90-94] problem z gazem |
Autor |
Wiadomość |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 22:07 [1G 90-94] problem z gazem
|
|
|
Witam ostatnio jechalem na autostradzie i zauwazylem ze temperatura mi spadla silnika to termostat jak pisalem pare tematow temu ale strasznie mi wtedy jak ona spadla zaczelo smierdziec gazem. nieznam sie wogule na instalacjach i moze ktos z was ma pojecie czy to mozliwe ze jak gaz sie nierozgrzeje to moze tak smierdziec na zewnatrz czy moze gdzies mi sie ulatnia. Znacie jakis srodek ktorym moge sprawdzic szczelnosc przewodow gazowych. Jestem teraz w angli i niemoge zasiegnac porady serwisu i czeka mnie podroz na swieta do domu 2000km i troszke sie boje na tym gazie jechac! Prosze o pomoc. Dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 10-12-2007, 00:06
|
|
|
Możliwe że zapach gazu jest spowodowany tym że parownik nie dostaje dużej ilości płynu by go ogrzać.
sprawdz poziom płynu w układzie
jak odpalisz samochód zobacz czy parownik sie nagrzewa powinien sie nagrzać że nie można go dotknąć.
ja miałem za mało płynu i mi zamarzł parownik bryła lodu na tu +30stopni w cieniu a bardzo śmierdziało gazem . |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 19:53
|
|
|
Dzieki za info ale parownik jest teraz cieply szkoda ze wtedy niesprawdzilem. ale mam juz zmieniony termostat i sie okaze. szkoda ze nikt niezna srodku zadnego do sprawdzania szczelnosci. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
|
|
|
 |
dyzio007 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:15
|
|
|
castorama panie i poszukaj sa normalnie srodki do sprawdzania szczelmosci:D |
|
|
|
 |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:53
|
|
|
moze i tak tylko jak wczesniej pisalem teraz jestem w angli i mam male problemy z castorama i jezykiem poniewaz jestem tu na urlopie a nie w pracy. ale dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2007, 00:53
|
|
|
jestem pewien ze CRC jest dostepny w Anglii |
|