Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Ciśnienie oleju
Autor Wiadomość
Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 23:49   [2G 95-99] Ciśnienie oleju

Silnik 4G63 na wskaźniku ciśnienia oleju na wolnych obrotach wskazówka spada a jak dodam gazu wraca do połowy czy to normalne w tym aucie ? i pali się co jakiś czas kontrolka mała olejarka i taki szlaczek pod nią pomarańczowa nie czerwona ! co to jest ? zapala się i gaśnie co jakiś czas. Już sam nie wiem czy rozbierać ten silnik na drobne kawałki ? Może ktoś miał coś takiego

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 23:59   

To ze cisnienie na wolnych obrotach spada to normalne wiec sie nie przejmuj.Nie wiem co to za kontrolka ale sprawdze. Jesli jest to ,jak mowisz, kontrolka koloru zółtego to nie ma tragedii bo to jest typ kontrolek ostrzegawczych,jesli cos bedzie naprawde zle to zobaczysz czerwony kolor.Moze to jest kontrolna od oleju w skrzyni-strzelam

Esio
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 11:28   

Sprawdź poziom oleju w silniku, wydaję mi się że ta kontrolka ostrzega o zbyt niskim poziomie oleju w silniku.

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 21:36   

wskaznik od cisnienia oleju powinien utrzymywac sie w okolicy polowy (troche pod polowa) przy dodaniu gazu powinien sie podnosic.dolej oleju na Max na bagnecie i nie bedzie sie zapalala ta kontrolka ,ja mam tak samo

Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2007, 22:32   

Już wiem dlaczego paliła się kontrolka - ktoś zakładał tam rozrząd no i go nie potrafił chyba ustawić prawidłowo na znaki bo był przestawiony o jeden ząbek. Zmieniłem cały na nowy i już jest dobrze.

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 01:53   

I przez rozrząd się zmieniło ciśnienie oleju?? Proszę wytłumacz bo nie pojmuję.

Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 08:56   

Chodzi mi o tą kontrolkę pomarańczową co się zapalała co jakiś czas ona nie wskazuje ciśnienia oleju - nie mam pojęcia co ona wskazuje ale jak wymieniłem rozrząd kontrolka już się nie świeci. Możliwe że ustawienie rozrządu miało jakiś wpływ na to. Może komputer dostawał jakiś błąd przez ten rozrząd ? Może ktoś wie co oznacza pomarańczowa kontrolka po prawej stronie z taką olejarką ale nie wskazuje ona na pewno ciśnienia i braku oleju bo poziom jest ok. A co do ciśnienia oleju no już mi to wyjaśniono że na wolnych obrotach spada wiec ten temat już jest zamknięty.

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 13:04   

Ta kontrolka jest od cisnienia oleju!!!

KASIA I TOMEK

Cytat:
A co do ciśnienia oleju no już mi to wyjaśniono że na wolnych obrotach spada wiec ten temat już jest zamknięty.

Tak spada ,ale troche ponizej polowy

Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 17:17   

No to od czego jest ta czerwona po lewej stronie ! też od ciśnienia oleju czy co ?

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 17:28   

jednak ostrzega ... druga juz wyswietla sie gdy jest za pozno

Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2007, 21:55   

na szczęscie przestała się palić pomarańczowa to znaczy że już jest wszystko ok.

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2007, 00:03   

Pomarzńczowa kontrolka z olejarką jest od poziomu oleju, natomiast czerwona od ciśnienia. Pomarańczowa jest dość rzadko spotykana.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 01:06   

To chyba wystarczy na bagnet spojrzec nie?

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 14:39   

Adaho_krak]
Cytat:
Pomarzńczowa kontrolka z olejarką jest od poziomu oleju, natomiast czerwona od ciśnienia

No to wyjasnione,ja tez sie pomylilem jak pisalem .Pomaranczowa od poziomu ,czerwona od cisnienia

Mitutoyo
Cytat:
To chyba wystarczy na bagnet spojrzec nie?

czasami sie niektorym zapomina

Miko 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse '95 2,0 420a USA
Wysłany: 12-12-2007, 01:07   

A wiecie przypadkiem ile jest czujników oleju w 420A bo ja z kanału widzę 2 w bloku i 1 w korpusie od pompy oleju pytam bo mi nie świeci i rady sobie nie mogę dać :-X

Odpowiedz do tematu