Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Carisma 1.6 98r. - czy ktoś zna?
Autor Wiadomość
Colto
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 14:27   Carisma 1.6 98r. - czy ktoś zna?

Witam!

Mam do Was serdeczną prośbę, chciałbym kupić Carismę do około 13-14 tyś. zł.
Interesuje mnie 1.6 lub 1.8 (NIE GDI) zwykła MPI.

Znalazłem taką w ogłoszeniu:

http://moto.gratka.pl/tre...2df7afceffa&s=1

Czy ktoś zna to autko?

A może ktoś z Was chce sprzedać swoją Cari w takich pieniądzach (hatchbacka lub sedana)?

kristof 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Wysłany: 12-12-2007, 15:21   

mam takie dziwne pytania -> co on do licha ma na przednim zderzaku ?? dwie anteny anty radarowe czy tylko kołki którymi przykręcił zderzak ??

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2007, 17:18   

Hahah moze taka moda ^^

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 12-12-2007, 20:18   

Kierunkowskaz od strony kierowcy z przodu jest nowy :)
kristof napisał/a:
dwie anteny anty radarowe czy tylko kołki którymi przykręcił zderzak ??

moze to jak w aucie Jamesa Bona lasery jakies :D
Na klapie brak standartowo mocowanych oznaczen....nie wiem tylko czy to efekt "tuningu" czy czegos wiecej...
Ogolnie chyba nie najgorzej
Pozdroo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-12-2007, 21:10   

Może ma wyprowadzone śruby montażowe pod lampy dzienne lub dalekosiężne.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-12-2007, 21:18   

saphire napisał/a:
Może ma wyprowadzone śruby montażowe pod lampy dzienne lub dalekosiężne.

raczej tak, albo uchwyty na coś, co widziałem w zyciu w carismie tylko raz... "przedzderzak" czyli zderzak przed zderzakiem, ale to już małe fantazjowanie w tym momencie. najpewniej chodzi o halogeny

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 22:30   

Wydaje się że to od halogenów dalekosiężnych, ale nie jestem pewien na 100%.
Pojadę go obejrzeć, wtedy się przekonam.

Czy coś jeszcze rzuca Wam się w oczy oprócz kierunku i oznaczeń na klapie?

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 23:13   

moze gwizdki do odstraszania zwierzyny hehehhehehehe:)

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 21:06   

Z przodu ma chyba zaczepy na pług :P , mamy grudzień więc patent się przyda :mrgreen: , a tak na poważnie, conajmniej klapa była robiona albo ktoś przykosił wszystkie emblematy, a tak pozatym zdjęcia marnej jakości, chyba robione komórką.

Niema fotek silnika i środka (chodzi mi głównie o fotele), chyba bardziej przydatne byłoby zdjęcie ukazujące stan tapicerki, niż fota konsoli ze starym x-plodem.

pzdr.

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 09:09   

Był mój kolega oglądał ją. Cari miała robiony tył - klapa i błotniki, z przodu maska i 2 błotniki. Było mierzone miernikiem, nie ma tragedii - różnica grubości lakieru to około 120-150µm więcej od fabryki. Drzwi i dach ok. Zawieszenie nie wytłuczone, wygląd wnętrza ok. Należałoby teraz zobaczyć ją od spodu, bo tam jest najwięcej informacji. Ale chyba sobie ją odpuszczę, nie do końca jestem do niej przekonany.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 11:43   

Moim zdaniem nie ma co skreślać auta, które jest walone - bo jeśli jest już robione i jest zrobione dobrze, to może być lepsze niż to bezkolizyjne - nie oszukujmy się - nie ma aut, które mają 9 lat i nigdy nie były w żaden sposób "robione". Co innego, jak samochód jest zespawany z dwóch innych, ale takie rzeczy jak zderzak, czy maska ;) to się zdaża, że się robi , wystarczy drobna kolizja :)

Moim zdaniem ładny, zadbany ten samochodzik i cena spoko.

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 14-12-2007, 12:14   

I tu się z Tobą andy1, nie zgodzę co do ceny. Samochód po co najmniej dwóch dzwonach i cena 13800 :?: :?: :?: :!: :!: :!: , jak dla mnie to przegięcie. Za swoją z tego rocznika dałem 12000 i nie znalazłem na karoserii najdrobniejszego znaku po dzwonie (poza wgniecionym plastikowym zderzakiem).

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 13:45   

Colto, zrobisz jak uważasz, ten błyszczący tył bez żadnego emblematu od razu był podejrzany, oczywiście auta niema co skreslac, ale zalezy jak było walnięte i jaki fachura je naprawiał, bo jak poszli po kosztach to lepiej je sobie odpuść.

Obejrzyj resztę, zobacz "jaśki" czy niema zaślepek , bo jesli robili maskę i błotniki z przodu , to raczej lekko uderzona nie była.

andy1, zadbana to jest carisma np: saphira, dał sporo fotek wiec sobie pooglądałem, w tym przypadku mozna powiedzieć że auto jest zadbane, zresztą moja nie wygląda gorzej.

A ta z ogłoszenia jest co najwyżej przeciętniakiem 8) i jeszcze te super jakości fotki.

pzdr.

mischka2409
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2007, 22:16   

Witam!
Zastanawiam się nad kupnem Carismy. Jestem lekko przerazony, bo autko nie należy do najpopularniejszych, więc pewnie utrzymanie drogie jak szlag. Z drugiej strony czytam same pozytywne opinie na temat niezawodności. Sam nie wiem......
Co sądzicie o tym egzemplarzu??
http://moto.gratka.pl/tre...660747841ef&s=4
Cytat:
Kod:
[list][/list]

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 26-12-2007, 22:32   

mischa2409, koszt utrzymania carismy nie odbiega (jesli w ogole odbiega) od kosztu utrzymania podobnej klasy samochodu. Ja w kazdym razie mialem auto dobrze utrzymane i nie wydawalem majatku na czesci. Tajemnica lezy aby kupic auto w "normalnym stanie technicznym" a nie "zajechane" w ktorym 50% elementow bedzie nadawalo sie do wymiany, Wtedy nawet jak kupisz fiata to ilosc czesci bedzie taka ze koszt bedzie masakryczny. Takze szukaj zadbanego i bedzie wszystko OK.

A czesci nie trzeba koniecznie kupowac w ASO, jest wiele źródeł, ale o tym wszystkim pisze na forum, więc nie będę zabierał CI przyjemności jego zgłębiania :)

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi