|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Wysokie "wolne obroty" |
Autor |
Wiadomość |
daro.do [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2007, 20:46 [Cari 1.9TD] Wysokie "wolne obroty"
|
|
|
Ostatnio zauważyłem że wolne obroty przy ciepłym silniku to ok.950-to za dużo no nie?Wcześniej były ok.850-900-czy to nie jest przypadkiem wina tego czujnika przy wtryskiwaczu? |
|
|
|
 |
Lukas_83 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 15:59
|
|
|
no niekoniecznie musi być za dużo u mnie jest tyle samo (wcześniej wariował ale wymieniem LDA i cacy) he a u mojego ojca na zimnym jest tak ok 500 ale to "ssanie" trochę nie działa. Jeżeli uważasz że to za dużo podjedź do pompiarza, nasze słynne drogie paliwko tak ładnie potrafi namieszać że w warsztacie powiedzieli mi kiedyś że już ich nic nie zdziwi nawet jak zatankuję vervę. Za to mnie dziwią hamulce w cari prawdziwa zagadka... mam z przodu tarcze i klocki ATE a i tak pociąg szybciej hamuje |
|
|
|
 |
daro.do [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 16:31
|
|
|
piszesz o paliwie-faktycznie zacząłem lać do zbiornika radziecką ropę,ale różnicy nie widzę-myślisz,że ropa może mieć wpływ na obroty silnika? |
|
|
|
 |
Ppiotr
Forumowicz Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 320 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 21-12-2007, 22:20
|
|
|
masz śrubę na pompie popuść ją ta która ogranicza cofnięcie się linki i powinno być ok na pewno będą mniejsze obroty zawsze możesz cofnąć ustawienie a zimno się zrobiło może linka nie odbija do końca raczej bagatelka nie czepiał bym się wtrysków Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|