| [Cari 1.6] wahacze i cewki | 

| Autor | Wiadomość | 

| Frost   Mitsumaniak
 Moderator E88A

Auto: Galant E88A
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 13-12-2007, 12:45   [Cari 1.6] wahacze i cewki |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam . Poszukuje tylnych wachaczy do Carismy 99r. po marcu. Chodzi o górne długie poprzeczne, ponieważ mam ogromny problem z ich dostaniem, nawet z regeneracją, nie było by problemu jak by było autko z począdku 99r, ale te są krotsze.
 Nie wiem gdzie moge dostać dwa przerody do niej, chodzi o te z cewkami, też jest spory problem.
 Prosze o pomoc
 Pozdrawiam
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Matejko 13-12-2007, 18:35, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| wegiel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 13:08 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jakie przewody potrzebne? Sa dwa czy cztery? Z tego co ja kojarze mozna spokojnie w sklepach znalezc przewody zaplonowe do Carismy,
 takie z dwoma i czterema kabelkami.
 Szukalem do swojego auta 2 przewody laczace cewke na 1 cyl z 4 i na 2 cyl z 3 - bez problemu dostepne.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

Auto: IS220D
 Kraj/Country: Australia

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 13:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | zawieszenie tylne przed i po liftingu jest z tylu takie samo wiec nie wiem z czym problem, a tuleje kupisz w kazdym sklepie JC i IC(zarowno te zwykle jak i tzw. cukierki) - najlepiej stare na wzor i proponuje poszukac tematow o tulejach i wahaczach w tylnym zawieszeniu cari
 |  
				| _________________ Mateusz <Matejko>
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Brikston   Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 14:06 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Matejko napisał/a: |  	  | zawieszenie tylne przed i po liftingu jest z tylu takie samo wiec nie wiem z czym problem, a tuleje kupisz w kazdym sklepie JC i IC(zarowno te zwykle jak i tzw. cukierki) - najlepiej stare na wzor | 

Zaden wachacz ze starej do nowej Cari nie bedzie pasowal i na odwrot!! te zawieszenia wygladaja tak samo ale w nowej Cari kazda strona jest 2 cm dluzsza/szersza. Zaden wachacz nie podejdzie ze starej nowej!!
 |  
				| _________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 17:13 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Brikston napisał/a: |  	  | Zaden wachacz nie podejdzie ze starej nowej!! | 

zglebie temat bo mnie to zaintrygowalo, musze odpalic capsa i popatrzec,

no ale jesli wahacze sa rozne to tuleje takie same
   |  
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Frost   Mitsumaniak
 Moderator E88A

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 18:19 |   
 |  
               | 
 |  
               | wachacze są inne bo miałem oba w ręce i te od nowszej wersji są dłuższe. Co do przewodów zapłonowych to chodzi o 2-gi i 3-ci te z cewką.
 W tulejowanie nie mam zamiaru sie bawic. Oczekiwałem od kolegów konkretnyhc odp. na temat gdzie kupić a nie czy są inne czy nie, a moze jednak. Posiadacie Carismy dlatego sie do was zwróciłem, bo ja mam Galanta i nie mam podobnych problemów, bo nie robili liftingów i przejściówek.
 Proszę was o podanie konkretnych sklepów najlepiej z tel gdzie bedze mógł te części zakupić.
 Z góry dzieki
 Pozdr
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

| 

|  Wysłany: 13-12-2007, 18:34 |   
 |  
               | 
 |  
               | no to napisalem gdzie kupic, czy wolisz zebym poszedl do sklepu, kupil i wyslal do ciebie ?? 
 a jak masz problem z namierzeniem tych sklepow co podalem to dzwon do japaneze i zamawiaj, a jak sie nie chcesz bawic w tulejowanie to mozesz sie udac do ASO gdzie zaplacisz po 200-300zl za wahacz
 a czemu tulejowanie sie oplaca - bo za 2 tuleje na wahacz zaplacisz ok50zl. a wahacz w zamienniku ok 80-100zl.
 a do wszystkiego odeslalem do funkcji szukaj, gdzie znalazlbys to co tu napisalem
 |  
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Frost   Mitsumaniak
 Moderator E88A

| 

|  Wysłany: 16-12-2007, 20:02 |   
 |  
               | 
 |  
               | jeżeli chodzi o JC i IC to    NIEMA   a przynajmniejw  Gorzowie, ale skoro u mnie nie ma to i w całej Polsce też nie bedzie tych co potrzebuje, więc sie nie mądruj  z tym zakupem, a gdyby w ASO były takie tanie to bym chyba nie szukał, tylko sobie poszedł i kupił, czy jak ???? |  | 

|   |  | 

|  | 

| Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

| 

|  Wysłany: 17-12-2007, 03:07 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | frost83 napisał/a: |  	  | eżeli chodzi o JC i IC to NIEMA a przynajmniejw Gorzowie, ale skoro u mnie nie ma to i w całej Polsce | 

spoko ja sie nie znam,
 zadzwon do japaneze na pewno pomoze
 |  
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |