Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzebuje jak najwiecej info !!- eclipse GS 4G63
Autor Wiadomość
Marsonik
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2005, 15:02   

Witam! Jestem tu nowy, od niedawna jestem posiadaczem RS-a 2G420a czy mógłby mi ktoś opowiedzieć o wadach tych silników. 150 KM to co jest w dowodzie rejest. to chyba przesada. Czy można zaingerować tam w elektronikę? Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego modelu, a może ma jakieś zalety?

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2005, 22:08   

Forum to jeszce nie zawiera wystarczajaco duzo informacjji w archiwach by odeslac cie do funkcjii szukaj, moge za to zaproponowac przeszukania innego forum, jesli jeszcze tam nie trafiles mitsubishiklub tam w dziale Eclipse powinienes znalesc wystaczajaco duzo informacjii, musisz tylko troche poszukac, bo pytanie to ciagle sie powtarza.
Moge za to wyslac ci " repair manulal" i "service manual " w pdf. jesli dasz mi swoj adress email. tylko w jezyku ang niestety.

Lancaster
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2005, 23:26   

Marsonik to na co Ci mogę odpowiedzieć : Jeżeli mówisz o elektryce szyb to oczywiście można takową zainstalować ale najpierw trzeba ją zdemontować z jakiegoś GSa GSXa lub GST ew. popatrzeć i popytać się na allegro może tam coś znajdziesz no i oczywiście zainstalować ją w swym RSie :) Co do mocy to jest ona o parę koni mniejsza bo tj. juz ktoś pisał na forum , klipsy nie trzymają się tej mocy. A co do silnika to mogę ci tylko powiedzieć że jest to silnik chryslera ,ponoć trochę trudniej o części do niego ale za to lepiej się go tuninguje niż 4G63 (takie opinie zasłyszałem).

Venom
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2005, 08:15   

420a - Chrysubishi ;)

Lancaster
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2005, 11:04   

Venom napisał/a:
420a - Chrysubishi ;)

No w sumie klipsy z silnikiem chryslera można by nazywać Chrysubishi :D Chyba że mają jeszcze jakieś inne elementy od innej marki... :shock:

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2005, 22:19   

Kiedys bylem bardzo sceptycznie nastawiony do wszystkich GS`w. widzialem jednak ostatnio kilka fajnie zrobonych Chrysubishi. Nie tak dawno jak wczoraj, bylem przez chwilke na spocie dla streetracerow, widzialem GS`a ktory byl chyba najszybszym FWD na miejscowce, spowodzeniem radzil sobie z kazdym GST, kilkoma Mustangami i Mhi. 3000 GT. Nie wnikalem w konstrukcje silnika, widzialem tylko FMIC , Areomotive FPR, szyne paliwowa z wtryskami aftermarket, oraz piekne Turboneticks chyba 50 trim z "plenty of boost " pod maska jak mowil wlasciciel. odciazona karoseria, akumulator przeniesiony na tyl , ktos widac mial gruby portfel.

Marsonik
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2005, 21:43   

Dzięki za odpowiedzi,,,,, szyby el. założyłem na samym początku udało mi się kupić tanio,,,, ( 300zł za obie strony) chodziło mi o elektronikę w silniku,,,,czytałem tu o kolesiu co ma problem z 420a że nie idzie mu więcej jak 180 (myślę że to wina skrzyni automatu) ja rozpędziłem swojego chryslera do 220 z katalizatorem,,,,teraz go wyrżnołem i czuję że lepiej się wkręca( prędkości jeszcze nietestowałem) ,,,,,,,,,,,,,Czyli 420 to z przymrużeniem oka? :( Jak narazie jestem zadowolony, niezasmucajcie mnie

[ Dodano: 22-08-2005, 21:48 ]
mój adres marsonik1@o2.pl

CnEuHA3
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2006, 18:34   

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE! Jestem nowy na forum ale ECLIPSE szczegolnie 2g interesuje sie juz od bardzo dawna, mam pytanie czy silnik w wersji RS a GS rozni sie czyms czy te modele roznia sie tylko wyposazeniem ?! Widzialem duzo zdjec i zwykle 2.0l DOHC 16V czasem sa z napisem mitsubishi a czasem duzy napis DOHC wiem ze to moze tylko naklejka ale mowiliscie teraz o silniku chryslera wiec sa 2 jednostki napedowe 2,0l DOHC 16V dwoch roznych firm ???
SERDECZNE DZIEKI Za wszelkie info. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ;)

P.S
chce kupic w najblizszym czasie (1-2 miesiecy) eclipse 2g RS lub lepie GS wiem ze to nie to samo co GS-T czy GSX ale zwracam sie tutaj glownie do uzytkownikow eclipse z takim silnikiem, czy eclipse z tym silnikiem ma dobr osiagi jak na swoja moc, bo wychodze z zalozenia ze lepiej jest kupic ladna i zadbana RS lub GS niz GS-T lub GSX z zajechana turbina :/

odc
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2006, 17:53   

Tutaj znajdziesz wszystko: http://www.dsmtuners.com/
Tak na marginesie to jesli masz pomysł jak podkręcić eclipsa gs 2g to bedę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Odpowiedz do tematu