|
REMONT CZY WYMIANA SILNIKA (SPRZEDAZ) |
| Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 13-12-2007, 19:09
|
|
|
| turek61 napisał/a: |
| Cytat: | | 43zl za szt. popychacza | to cena u japaneze ?
Czy zapewniał Cię, że jest dobrej jakości ? Nie wiem czy akurat te wcześniej zakładał luk_szcz i ponownie musiał zakładać stare bo były od nich gorsze.
Ale nie wiem czy to tej samej firmy ? |
Jeśli to od Japaneze, a sądzać po cenie tak, to nie jest to to samo co zakładał luk_szc. On miał hiszpańskie Ajusy, a Japaneze ma produkt koreański i ręczy za jego dobrą jakość. U mnie już takie siedzą i jestem zadowolony.
Mi to też brzmi jak popychacze bo miałem taki sam odgłos, który ucichł po ich wymianie. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 13-12-2007, 19:46
|
|
|
| Moomin napisał/a: | a Japaneze ma produkt koreański i ręczy za jego dobrą jakość. U mnie już takie siedzą i jestem zadowolony.
|
jak inne, tańsze moje starania nie przyniosą skutku to chyba w przyszłym roku się zmobilizuje i je wymienię. |
| Ostatnio zmieniony przez turek61 14-12-2007, 01:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-12-2007, 20:03
|
|
|
| TRUTIL, a z którego roku ta Twoja Carisma? |
|
|
|
 |
woxy
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '97 - HB
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2006 Posty: 204 Skąd: okolice Chełma
|
Wysłany: 14-12-2007, 15:57 U mnie troche bylo inaczej lecz temat podobny.
|
|
|
Witam,
u mnie po dzwonie musialem wymienić wał korbowy bo olej nie poszedl i panewki przytarło na korbowodach także klekotało w silniku.
Wymienilem wał korbowy (kupilem uzywany) + regeneracja korbowodów + nowe panewki nominalne + uszczelki na silnik + fiiltr + olej + robocizna.
Wyszło mnie tak jakies niecale 1500zl calość i nie żaluje. Zastanawialem sie nad kupnem calego silnika, ale to trzeba by trafic na dobre źródło, a tak to kupiłbym i trzeba znowu: rozrząd wymienic bo niewiadomo jaki przbieg, robocizna w sumie tyle samo kasy bo i tak i tak wyjac i wlozyc silnik trzeba.
Wał z allegro wypatrzylem z korbowodem jednym za 340zl,
-uszczelki od japaneze - 300zl
-regeneracja korbowodów - 100zl
-nowe panewki korbowodowe 75zl
-robocizna - 500zl
+ olej i filtr oleju.
Pozdrawiam
Woxy |
_________________ <?php
psql_connect('database', 'user', 'topsecret');
SELECT * FROM carisma WHERE date >= (data - 1);
?>
Jeśli moja wypowiedź znaleziona na forum pomogła w rozwiązaniu jakiegoś tematu to kliknij POMÓGŁ. |
|
|
|
 |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 14-12-2007, 19:09
|
|
|
| Moomin, no moja cari jest z 99roku juz mnie ojciec meczy zebym ja sprzedal |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-12-2007, 20:21
|
|
|
| TRUTIL CARI GDI napisał/a: | | Moomin, no moja cari jest z 99roku juz mnie ojciec meczy zebym ja sprzedal |
Przed liftem czy po lifcie? W tych rocznikach jeszcze stukanie sworzni tłokowych jest możliwe. Później z tego powodu zmieniono konstrukcję tłoka. Ale jak sam widzisz inni mechanicy nie potwierdzają tej diagnozy. Ja bym to sprawdził i jeśli to tylko popychacze to wymień i będziesz się cieszyć świetnym autem. Sprzedaż... Czy ja wiem? Nie wiadomo na co trafisz w następnym aucie, każde coś tam w sobie kryje. Skąd jesteś? |
|
|
|
 |
V40Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 19:44
|
|
|
| Moomin znasz w Białej kogoś, kto robi GDI , daj znać na PW |
|
|
|
 |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 15-12-2007, 21:43
|
|
|
| Moomin, cari jest przed liftem mowisz swozen tloka koles w serwisie wlasnie tak samo powiedzial lecz maechanicy a bylo ich 4 z czego 2 sluchalo silnika powiedzieli ze to popychacze sprawdzenie to 250zl koles powiedzial ze musi sciagnac gore silnika i wciskac kazdy po kolei moze uda mu sie trafic w ten co jest walniety wtedy koszty sie zmniejsza a co do sprzedazy nie chce cari zajebiste i wygodne auto oby sie nie psulo |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
|
|