Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gąbki w siedzeniach
Autor Wiadomość
kaja123
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 16:37   Gąbki w siedzeniach

Czy wymienialiście gąbki w siedzeniach na gwarancji? Spotkałem sie w kilku miejscach w sieci z tym problemem; jedna Pani napisała, że ASO samo wyszło z inicjatywą wymiany tego elementu siedzeń!

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2007, 17:22   

kaja123, spokojnie możesz je reklamować.
Kolega z forum Zachodniopomorskiego zareklamował fotel w swoim miśku (nowym - 4 miesięcznym), ale u dilera. Na razie czeka na odzew.
Gąbka na boku wyraźnie się odkształciła, co w nowymi miśku nie powinno mieć miejsca.
Próbuj!

Ogarniam prawy ALT

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 22:54   

stary alfer napisał/a:
Kolega z forum Zachodniopomorskiego zareklamował fotel w swoim miśku

To właśnie ja zareklamowałem fotel kierowcy u mojego 4 miesięcznego Lancera CSO. Jak dla mnie wada nie do zaakceptowania w tak świeżym aucie. Rozumiem, że mogło się to zdażyć po 200 000 km przebiegu i wadze kierowcy grubo powyżej 100 kg, ale moje auto ma 4 miesiące a ja jestem chudy jak patyk.
Defekt zgłoszony najpierw u dealera, a teraz rozpatrują w MMC. W poniedziałek jadę na dokładne oględziny. Wtedy zdecydują czy wymienią cały fotel czy może reklamację odrzucą. Dam znać jaki będzie rezultat. Ja ze swojej strony życzę powodzenia. Jak słusznie zauważył młody alfer :mrgreen: próbuj.

Masima
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 08:52   

Dokładnie to samo wyszło mi w colcie. I też mi powiedzieli że taka usterka (druty wyłążące spod spodu, przez gąbkę) mogłaby sie zdarzyć jakby jeździł tym autem jakiś gośc ważący co najmniej setke i to dłuższy czas (a nie ja). Winowajcą była ponoć zbyt cienka gąbka, dotyczyło to zarówno siedzenia pasażera i kierowcy. Kaja 123 pisałam to już na forum w jaki sposób samemu można sobie to sprawdzić. I wymieniali gabkę - wkład w fotelach a nie całe fotele. Nie znaczy to że wszystkim coś takiego miałoby sie przydarzyć, ja na przykład nie miałam większych problemów ze sprzęgłem czy wstecznym, mimo że widzę iż dużo osób na gwarancji musiało sie tym zająć.

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Wysłany: 21-12-2007, 23:15   

No i dołączyłem do "fun clubu" wymieniaczy gąbki w siedziskach. Ewidentnie, fabrycznie założyli siakąś lipę, która po po 1,5 roku wygląda jak taboret. Reklamacja została uznana, czekam na termin wymiany. A przy okazji, zgłosiłem usterkę w postaci terkoczącego zamknięcia schowka, a kiero serwisu stwierdził,że nic nie słyszy. No i ja nie dziwię mu się, albowiem ten boski dźwięk słychać tylko podczas pokonywania naszych , pięknych dróg.
PS. Na szczęście nie wykluczono wymiany schowka ...

Franek_Golas
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 22:51   

Kutfa ja tak czytam tu trzeszczy schowek tam odkształca się siedzenie i zaczynam się obawiać czy dobrze wybrałem. co prawda Colt jest z 2004 i siedzenia są jak nowe nawet plamki nie ma ani lekkiego przetarcia co po kilku latach sie zdarza. Kurde ja warze 114 kg :P

kszyho 
Forumowicz
kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Wysłany: 12-04-2008, 16:59   

Niestety też czekam na wymianę i trochę się przeciąga. Gąbka się kruszy, a pokrowiec uległ rozdarciu. Podabno zestaw naprawczy ma wyeliminować to zjawisko w przyszlości.

Odpowiedz do tematu