|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 00:59 |
Górna rura chłodnicy MSW |
Autor |
Wiadomość |
Arni [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 23:47 Górna rura chłodnicy MSW
|
|
|
Mitsubishi Space Wagon 96r 2.0 16v.
Od pewnego czasu zauważyłem, że pęcznieje górna gumowa rura chłodnicy. Po zdjęciu okazało się że jest już nieźle sparciała, czyli pora na wymianę. Rurę dopasowałem od Poloneza. Była trochę za długa, ale wygięcie oraz średnice pasują idealnie. Wystarczy dociąć. Koszt około 12zł. Warto też zmienić obejmy na nowe 2szt około 4 zł. |
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 229 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 10-12-2006, 14:45
|
|
|
Nom....a ja do siebie oryginał z japoni zamawiałem... Koszt - no troszke Ale musiałem,bo sito z węża było i mi płynu ubywało. Dowiedziałem się,że to może być wina korka,który powinien po rozgrzaniu nadmiar wywalić do zbiorniczka. Gdy jest uszkodzony niekoniecznie to robi. No i pod ciśnieniem potrafi popękać wąż. |
|
|
|
 |
Grzesh [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2007, 22:14
|
|
|
Też nam problem z płynem i ciekaw jestem który korek o tym decyduje : w chłodnicy czy zbiorniku wyrównawczym |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 12:34
|
|
|
ten w chłodnicy jest z zaworkiem, bo w zbiorniczku jest luźny przepust. |
|