|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik 4D68 turbodiesel |
Autor |
Wiadomość |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2006, 10:01 Silnik 4D68 turbodiesel
|
|
|
Mam na oku dobrą ofertę kupna MSR `96 z silnikiem 2.0 turbodiesel z silnikiem 4D68. Potrzebuję następujących informacji:
- parametry techniczne (różne żródła podają różnie)
- jak jest z trwałością tych silników
- najczęstsze usterki
- itp.
Pytam się bo ostatnio słyszałem sporo złego o silnikach diesla Mitsu. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-09-2006, 12:31 Re: Silnik 4D68 turbodiesel
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Mam na oku dobrą ofertę kupna MSR `96 z silnikiem 2.0 turbodiesel z silnikiem 4D68. Potrzebuję następujących informacji:
- parametry techniczne (różne żródła podają różnie)
- jak jest z trwałością tych silników
- najczęstsze usterki
- itp.
Pytam się bo ostatnio słyszałem sporo złego o silnikach diesla Mitsu. |
Najlepiej odpowie Ci na pytanie - Marek/Japaneze - ma takiego. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jacek187 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 18:32
|
|
|
Ha, ja mam taki (4D68T) od 2 lat i z tego co zaobserwowałem to tak:
* 90KM niestety troszeczkę za mało jak do masy galanta, nie daje wrażenia lekkości i zrywności auta, ale całkiem tragicznie nie jest
* maks. prędkość to 185km/h, optymalna jazda (poz wzgledem zrywnosci) przy 100-130.
* spalanie niestety 7l trasa 9-10l miasto - tragedia
* mało czuły na to co się wlewa, czyli nie musisz tylko na BP tankowac
* w moim modelu spore przedmuchy, 2 razy mi korek (!!!) od wlewu oleju wydmuchało, ciagle zasyfiona odma (tak to się chyba nazywa)
* nieco głośny, za bardzo wpada w drgania (balans, poduchy OK)
* w moim notorycznie musze robić uszczelniacze rozrządu
* Sam silnik był bezawaryjny (podkreslam, silnik, reszta sie sypie na potege w moim misku) do czasu az nie pękł mu wał. Tak ze uwazam ze to beznadziejna jednostka napędowa. |
|
|
|
 |
michal126 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 20:47
|
|
|
Hej ja mam Miska 20 GLS TD nie wiem czy o taki ci chodzi.
•rozdząd i uszczelniacze wymieniłem w ASO i jest ok
•pali 8l/100 w jeździe mieszanej (dojazdy do pracy 60% przejezdzam poza miastem 40% w miescie)
•przyspieszenie mizerne ale nie ma tragedii
•nieprzyjemne wibracje i rezonansy deski/radia w szczególności drgania schowka na na okulary
•głośna praca silnika
•co do usterek to jezdze dopiero nim kilka miesięcy więc sie nie wypowiem
•Jedyny mankament z którym sobie nie mogą poradzić ani w ASO ani nie potrafią zdiagnozować w SpeedCarze to ubytek płynu chłodniczego (3l/miesiąc dolewek w zimie). Niby nigdzie nie cieknie, uszczelka sprawna a płynu niet |
|
|
|
 |
fidobiboy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 11:54
|
|
|
Tez mam takiego miska z 2000r od kilku miesiecy , i ma pare mankamentow mianowicie :
- ubywa mi tesh tego plynu chlodniczego
- slabe przyspieszenie (ale mi wystarcza na razie )
- i problem jak zawsze z synchronizatorami w skrzyni
poza tym jestem bardzo zadowolony , autko wygodne i bardzo ladna sylvetka |
|
|
|
 |
michal126 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 20:43
|
|
|
Hej fidobiboy1 mam do Ciebie pytanie.
Czy dużo Ci ubywa tego płynu? i czy zlokalizowałeś usterkę? Ewentualnie czy możesz mi coś podpowiedzieć troche minie te ubytki denerwują.
Pisałem już szerzej o moim problemie na "Forum MitsuManiaki.com Strona Główna » Warsztat » Problemy techniczne » Gdzie ten płyn" w poście:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19136
Pozdrawiam,
MIKI |
|
|
|
 |
|
|