[Cari 1.8] Lusterko od strony kierowcy - ramka |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 20-12-2007, 11:21 [Cari 1.8] Lusterko od strony kierowcy - ramka
|
|
|
No i pech ... skaleczylem misia. Na szczescie nic wielkiego i strasznego, z jednej strony uwazalem aby nie zaczepic *beep*, ktora za blisko mnie zaparkowala a z drugiej strony zabraklo mi doslownie 0,5-1cm na lusterko.
Cale szczescie, ze predkosc mrowkowa i ucierpiala tylko zewnetrzna, przednia ramka - pekla. Szklo, obudowa i mechanizm elektryki cale.
Pytanie ile moze taka ramka kosztowac, czy w ogole da sie ja dokupic jako element lub czy ktos z Was nie ma czasem nadmiarowej |
Ostatnio zmieniony przez arekp 20-12-2007, 14:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JedrzejNT
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,8 GDI Comfort 2000
|
Wysłany: 20-12-2007, 13:15
|
|
|
Popytaj gości którzy handlują używanymi oryginałami z rozbiórek itp |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:33
|
|
|
Tydzień temu kupowałem właśnie rameczkę do lusterka u Japaneze - 89zł z wysyłką nówka ori. O ile to samo wyszczerbione masz na myśli:
No i ta ramka to de facto koszyk do którego jest mocowany wkład wewnętrzny - na zewnątrz obejmuje obudowę lusterka dookoła ramką a do środka wchodzą cztery łapy takiego niby kosza z otworkami na śrubki. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 20-12-2007, 23:32
|
|
|
saphire napisał/a: | Tydzień temu kupowałem właśnie rameczkę do lusterka u Japaneze - 89zł z wysyłką |
No to ladnie ... sie wqrwilem :/ 100 zl w tylek, ech ...
saphire napisał/a: | No i ta ramka to de facto koszyk do którego jest mocowany wkład wewnętrzny - na zewnątrz obejmuje obudowę lusterka dookoła ramką a do środka wchodzą cztery łapy takiego niby kosza z otworkami na śrubki. |
Zastanawiam sie czy nie skleic tego po prostu. Peklo mi dokladnie w tym miejscu, w ktorym masz wyszczerbione ... wklad trzyma sie na miejscu nieruchomo, wiec myslalem ze to tylko ramka. Martwily mnie jednak te nozki - nie znalem budowy od srodka ale domyslalem sie, ze to nie taki pikus
No coz, jutro sprawdze dokladnie jak to sie wszystko w srodku trzyma i zdecyduje.
Przyznam sie, ze jak mi gruchnal plastik i odwrocilem glowe patrzac na lusterko wiszace w dol to myslalem, ze cale poszlo sie walic ... na szczescie lusterko sklada sie w obie strony Masakryczny dzwiek byl, na poczatku myslalem, ze przedni slupek ugniotlem bo to byl taki slup podtrzymujacy konstrukcje marketu, a podpora byla wlasnie na takiej wysokosci, ze ledwo ledwo sie zmiescilem Zachcialo mi sie zakupow w czasie swiat ;( |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 21-12-2007, 00:26
|
|
|
Mnie lusterko wyszczerbił jak sądzę rowerzysta lub motocyklista bo jest tak wyszczerbione jak od manetki i nawet odrobinę także obudowę wyłupało niestety nie było co zbierać z tych wyłamanych plastików - sieczkarnia na dodatek wieczór i w błoto pośniegowe powpadały.
Całe szczęście że te lusterka składają się także do przodu
I tak nie nadawały się do klejenia - jedynie dwa największe kawałki wziąłem na testy do domu. Chciałem przy okazji stestować czy się dadzą czymś skleić - no i kropelka dała radę - skleiło je mocno i solidnie że ciężko było w rękach rozłamać w miejscu klejenia.
Niestety ja musiałem kupić nową ramkę a i to wyszczerbienie obudowy po wymianie zasłoni w całości - jutro mogę ci cyknąć fotkę jak w całości wygląda ta ramka - mam ja w garażu to rano cyknę fotę. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Gucio [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2007, 14:50
|
|
|
Ja też w tym tygodniu musiałem zakupić nowe lusterko. Pani w zaparkowanym samochodzie nie zauważyła jak przejeżdżałem obok |
|
|
|
 |
|