Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna porada bankowca-finansisty:)
Autor Wiadomość
saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2007, 14:20   

Niekoniecznie na lokatę - można przecież w jakiś fundusz giełdowy a udziały dać pod zabezpieczenie kredytu. W ten sposób nie pozbywasz się kasy, budujesz za kredyt który sobie później spłacasz *dzieści lat a twoje zainwestowane 400tys dodatkowo zarabia dla ciebie czasem nawet tak dobrze że dochód z tego wystarcza na spłaty rat kredytowych wraz z odsetkami... :)

Różne są możliwości. Ja tylko pokazuję że są a w banku 9 lat tyrałem więc co nieco wiem w te klocki :)

Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Wysłany: 19-12-2007, 18:24   

saphire napisał/a:

detlef napisał/a:
a kto Ci da kredyt hipoteczny w wysokości np. 400.000 PLN żebyś wpłaciła na lokatę..? :)

Oj to proste: Mam swoje 400tys - wpłacam je na odpowiednią lokatę a pod zastaw tejże lokaty biorę kredyt hipoteczny ;) za który buduje dom - różnica in plus w odsetkach z lokaty i kredytu pomniejsza koszt kredytu. Przecież to proste.

dokładnie :)
ja chyba niezbyt jasno detlefowi wyjaśniłam
a może spodziewałam się, że aż takie wyjaśnienia nie będą potrzebne, bo przecież to jest proste :mrgreen:

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2007, 21:52   

no ok, tylko jeszcze jest problem, zeby miec 400.000 ot tak, do wpłacenia..
no cóz, dla mnie nie jest to takie proste.. :|

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 20-12-2007, 12:40   

jeśli nie masz gotówki, to jasne, ze trzeba wziąć kredyt
ja chciałam tylko wykazać, ze nawet jeśli masz takie pieniądze to nie opłaca się płacić gotówką za coś na co możesz uzyskać długoterminowy kredyt na preferencyjnych warunkach
bardziej opłaca się takie pieniądze zainwestować w lokatę lub inne fundusze i zarobić w ten sposób na odsetki od kredytu, z zyskiem

to wyjaśnienie odnośnie zarzutu, że kredyt i zadowolony klient to dwie sprzeczności
jak widać sporo osób oraz firm bierze kredyty choć wcale nie musi
:mrgreen:

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 12:48   

Aga napisał/a:
jeśli nie masz gotówki, to jasne, ze trzeba wziąć kredyt
ja chciałam tylko wykazać, ze nawet jeśli masz takie pieniądze to nie opłaca się płacić gotówką za coś na co możesz uzyskać długoterminowy kredyt na preferencyjnych warunkach
bardziej opłaca się takie pieniądze zainwestować w lokatę lub inne fundusze i zarobić w ten sposób na odsetki od kredytu, z zyskiem

to wyjaśnienie odnośnie zarzutu, że kredyt i zadowolony klient to dwie sprzeczności
jak widać sporo osób oraz firm bierze kredyty choć wcale nie musi
:mrgreen:

ok, miałem wrażenie, że dyskusja zmierzała w innym kierunku..
ps. nie mówiłem, że nie dojdziemy wspólnie do kolejnego porozumienia..? ;-) jak można być tak innym ode mnie :badgrin: (żart)

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 23:31   

pieniądz robi pieniądz, to jasne, ale jak już ktoś ma pieniądze to łatwiej jest rozmonożyć:)

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2007, 09:28   

Bastek77 napisał/a:
pieniądz robi pieniądz, to jasne, ale jak już ktoś ma pieniądze to łatwiej jest rozmonożyć:)
Dokładnie a że pierwszy milion trzeba ukraść.............Detlef dawaj musimy skądś mieć po 500 tyś na inwestycje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2007, 15:52   

dm17,sprzedam wszystkie butelki po piwie, które mam w domu to milion się znajdzie.. :)

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 21-12-2007, 23:29   

detlef, nie różnię się tak bardzo od Ciebie...
....też jeżdżę Hondą, tyle, że Jazz i służbową... :mrgreen:

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2007, 10:18   

Aga, zaraz wyjdzie, że w ogóle mamy takie same poglądy oprócz kilku które namierzyliśmy.. :)

chwalisz sobie jazza...? :)

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 22-12-2007, 15:44   

hmm, zaraz nas ochrzanią za OT :)
ja sobie chwalę to auto, jako kobieta
jest pakowne, fajnie składają się siedzenia z tyłu, duży bagażnik, krótka maska , łatwo parkować, zwrotne, dużo schowków (w przeciwieństwie do mojego atosa !)
jedyna wada: mało zrywna ta honda, trochę mulasta, niestety to 1,2

inferno 
Mitsumaniak
Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
Wysłany: 23-12-2007, 23:43   

Temat poszedł w stronę kredytów hipotecznych, ale autor wątku jakoś nie sprecyzował sumy i przeznaczenia kredytu. Abstrahując od różnych ofert poszczególnych banków moim zdaniem należy mieć na uwadze złotą zasadę, aby brać kredyt w takiej walucie, w jakiej się zarabia (niekoniecznie dotyczy kredytów hipotecznch, które w większości przypadków można teraz bezpłatnie przewalutować).
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/

:king: Mistrz Drużynowego Typera Mitsumaniaków 2008 :king:

Odpowiedz do tematu