Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C52A 1.5] Radio - poucinane wtyczki... Problem z zasilaniem
Autor Wiadomość
bastian111
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 19:33   [C52A 1.5] Radio - poucinane wtyczki... Problem z zasilaniem

Mam problem mianowicie w moim Colcie 91r sa poucinane wtyczki do radia i nie mam pojecia jak je podłączyc.
Wiem, które kable sa do glośników, ale mam problem z zasilanem...

Pomocy...
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-03-2007, 01:06, w całości zmieniany 1 raz  

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2007, 21:20   

to co moge poradzic to proste badanie na obecnosc napiecia miernikiem :)
bierzemy miernik minus przykladamy do masy i szukamy na kabelku +12 przy wylaczonej stacyjce... jak znajdziemy trzymamy i bierzemy masowa koncowke i szukamy masy na kabelku.
w ten sposob masz stale 12+ i mase teraz bierzesz mase wlaczsz zaplon i szukasz +12 na pozostalych.. jak znajsziesz masz juz +12 z pod stacyjki zostaje znalezienie od podswietlenia czyli gdy wlaczone sa swiatla szukamy w reszcie 12+ (o ile jest) reszta juz chyba nie jest wielkim wyzwaniem polecam kupno kostki ISO i podpiecie kabelkow zgodnie z opisami na nich :)

POzdrawiam

bastian111
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 21:24   

delikatny problem jest w tym ze nie ma mierniczka :) po usilnych próbach jade jutro do elektryka szkoda m radia :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2007, 00:12   

bastian111 napisał/a:
delikatny problem jest w tym ze nie ma mierniczka

To kup za góra 20zł w markecie :wink:
Przyda się jeszcze przy regulacji obrotów na przykład.
Wogóle to przydatne urządzonko :)

rami1000
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 22:09   

jak chcesz znalęźć + a nie masz miernika to weź żarówke masa od obudowy i szukaj +(jak żarówka świeci to msz +)
jk będziesz miał + to do niego żarówke i w ten sam sposób znajdziesz -

pawlaczz
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 21:25   radio

Zgadzam się z moim przedmówcą,jeżeli nie znajdziesz go w markecie to na pewno na stacji paliw koszt ok.20zł,naprawdę przydatna rzecz,prąd ładowania aku.tez możesz sprawdzić,i wiesz czy alternator jest sprawny.Ja tez miałem problem z radiem(podobna sytuacja),znalazłem plus i minus bez wkładnia kluczyka do stacyjki i tam wpiąłem kable.Było to jakiś czas temu i nie pamiętam które to kable.Koszt zamontowania radia u mechanika to lekko licząc 80-100zł,we Wrocławiu.Naprawdę można to zrobić samemu,a jaka frajda.Kable plusowe powinny mieć kolor czerwony(grubsze),minusowe to kolor niebieski(tak powinno być)a jak jest naprawdę to trudno powiedzieć.Kup miernik i daj sobie spokój z mechanikami to starzy cwaniacy jak tylko się zorientują ze się na tym nie znasz to cię tak skroją że popamiętasz.
Powodzenia,to jest proste każde radio ma bezpieczniki nic nie popsujesz,nie martw się na wyrost.
Jurek :ANAL:
:ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL:

Odpowiedz do tematu