|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy zostać przy Mitsubishi? |
Autor |
Wiadomość |
Philangina [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 12:41
|
|
|
Dzięki za przyłączenie się do dyskusji.
Samochód jest do kasacji, mi się nic nie stało, to fakt, ale zauważyłem u siebie dziwną traumę powypadkową. Mam nadzieję, że przejdzie.
Nic to. Życzę wszystkim Wesołych Świąt!
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 13:28
|
|
|
akbi napisał/a: | eMBe napisał/a: | Nie ma na razie Lancera kombi (nowego) i nie wiadomo, czy w ogóle będzie, |
niestety nie będzie
eMBe napisał/a: | Cały czas brakuje auta klasy średniej - Galanta. |
a ten to chyba niedługo będzie w sprzedaży ...mam nadzieję, że w Europie też ... no i kombi
...lecz nawiązują do tego co piszesz wcześniej, to nie sądzę, aby był tańszy od Outlandera. |
"Niedługo" u Mitsubishi wygląda tak, że nowy Outlander w Japonii pojawił się tak dawno, że już nawet nie pamiętam kiedy, zanim trafił do Europy, minął co najmniej rok, potem zanim pojawił się w ofercie w Polsce, minęło kolejne parę m-cy.
W DE dawno jest już cennik Outlandera wersja benzynowa, jest już w sprzedaży, w Polsce pewnie cennik pojawi się na wiosnę, pierwsze egzemplarze latem.
Lancer miał być dostępny w końcówce roku 2007, owszem jest - parę sztuk diesla i trochę więcej 1,5 a 1,8 na wiosnę. Produkcję Sportbacka rozpoczną na sierpień, czyli pierwsze egzemplarze dotrą do Polski może w grudniu. Więc nowego Galanta mogę się realnie spodziewać na 2010 rok
A co do ceny to raczej SUVy są pozycjonowane nieco wyżej cenowo niż klasa średnia patrz np. Avensis a RAV 4.
Co do lancera kombi co parę miesięcy słyszę inną wersję - będzie, nie będzie. Jeśli nie, to Mitsu musi szykować Mini Vana, czyli mniejszego niż Grandis, termin 2012r. w Polsce, no dobra coś sobie teraz kupię, jak będe zmianiał następnym razem to się zastanowię nad Mitsu
Dobra, już nie marudzę, bardzo lubię swoją Carismę |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 21-12-2007, 14:35
|
|
|
eMBe napisał/a: | "Niedługo" u Mitsubishi wygląda tak, że nowy Outlander w Japonii pojawił się tak dawno, że już nawet nie pamiętam kiedy, zanim trafił do Europy, |
Kolego ...niestety tak je w bardzo wielu branżach ... nie tylko w motoryzacji.
Najpierw Japonia, potem Usa ... Europa i dopiero potem Polska.
Nietety tą kolejność rzeczy zawdzięczamy 50 letniej okupacji a nie (w tym przypadku) działaniom MMC Poland
.... znacznie większy wpływ na termin pojawienia się produktów w Polsce mają japońskie fabryki aniżeli polskie delegatury. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 15:03
|
|
|
akbi napisał/a: | eMBe napisał/a: | "Niedługo" u Mitsubishi wygląda tak, że nowy Outlander w Japonii pojawił się tak dawno, że już nawet nie pamiętam kiedy, zanim trafił do Europy, |
Kolego ...niestety tak je w bardzo wielu branżach ... nie tylko w motoryzacji.
Najpierw Japonia, potem Usa ... Europa i dopiero potem Polska.
Nietety tą kolejność rzeczy zawdzięczamy 50 letniej okupacji a nie (w tym przypadku) działaniom MMC Poland
.... znacznie większy wpływ na termin pojawienia się produktów w Polsce mają japońskie fabryki aniżeli polskie delegatury. |
Nie bardzo wiem, co ma okupacja do rynku, ale zgadzam się, że to nie wina naszego MMC, nie pisałem tego z pretensjami, tylko mimo całej miłości do marki, jak ktoś akurat chce kupić nowy samochód, to jak nie znajdzie odpowiedniego modelu dla siebie, to sorry, odejdzie gdzie indziej. Mało kto poczeka rok albo i dłużej akurat na wypust nowego modelu, bo jest w harmonogramie, ale kiedy będzie niewiadomo. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 21-12-2007, 15:17
|
|
|
eMBe napisał/a: | Nie bardzo wiem, co ma okupacja do rynku, |
no wiesz ....w Polsce nawet kolorowy papier do d*** pokazał się kilka-dzieścia lat później, aniżeli na "zachodzie", a co dopiero samochody ...eMBe, musimy jeszcze trochę poczekać, aby mieć normalność ... jeszcze może z 10 lat
eMBe napisał/a: | nie pisałem tego z pretensjami, tylko mimo całej miłości do marki, jak ktoś akurat chce kupić nowy samochód, to jak nie znajdzie odpowiedniego modelu dla siebie, to sorry, odejdzie gdzie indziej |
To jest niestety domena wyróżniania się marki ... nikt nigdy wszystkich nie zadowoli.
... aby tak nie było, to każdy producent samochodów musiałby mieć z 50 różnych modeli ... za duże koszta ....teraz jeździsz Mitsubishi, jutro nie ...za 2 lata z nowym modelem, może znowu wrócisz do tej marki.
eMBe, tak jeszcze do całokształtu Twojej wypowiedzi ....jest jakiś producent, który Cię zadowala w 100% ... obojętnie jaka branża?? ... sorki, że pytam, ale realnie rzecz biorąc, nie ma możliwości zaspokojenia Twoich wymagań. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-12-2007, 17:44
|
|
|
akbi napisał/a: | eMBe napisał/a: | Nie bardzo wiem, co ma okupacja do rynku, |
no wiesz ....w Polsce nawet kolorowy papier do d*** pokazał się kilka-dzieścia lat później, aniżeli na "zachodzie", a co dopiero samochody ...eMBe, musimy jeszcze trochę poczekać, aby mieć normalność ... jeszcze może z 10 lat
|
Najłatwiej wszystko usprawiedliwiać okupacją, taką samą miały inne kraje np.Czechy ,a papier kolorowy był i z samochodami lepiej.O Chinachi Rosji już nie wspomnę. Wszystko zależy jak dany rynek jest traktowany przez firmę.
[ Dodano: 23-12-2007, 10:35 ]
Wczoraj widziałem nowe Subaru.Wygląda całkiem solidnie, wykończenie zupełnie niezłe i cena atrakcyjna od 67000, ale można liczyć na upusty. |
|
|
|
 |
|
|