|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Paląca się kontorlka SRS Airbag |
| Autor |
Wiadomość |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 23:36
|
|
|
A ja wpisałem wczoraj taśma pod kierownice, i znalazłem tylko jednego miśka Gdi. Teraz pytanie czy te taśmy są takie same w benzyniaku jak i w dieslu, i czy ta z rocznika 95-99 będzie pasowała do mojego. Choć w papierach niemieckich ma 2004, to wedłóg vinu jest 2003 Di-D. Dzięki za linki. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 18:05
|
|
|
Na 90% będzie pasowała.
Ja jestem miesiąc od zakupu poduch i tejże taśmy, jak już to zrobię to napiszę co nieco w dziale faq.
Klakson podłączony jest do jednego kabelka, drugi biegun do masy w kierownicy. Poduszka jest sterowana inną wiązką - choć w tej samej taśmie. Być może samo mocowanie tej taśmy padło/złamał się któryś z przewodów.
Sprężyna zegarowa to taśma po prostu z angielskiego przetłumaczone jest dosłownie. |
|
|
|
 |
fanatyk1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2007, 19:23
|
|
|
| jak moge sprawdzić ze mam 4 poduszki a nie zaśepki ??? |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 22-12-2007, 19:27
|
|
|
| Najlepiej podpinając się pod komputer. Możesz też dokładnie obejrzeć oparcia siedzeń czy nie ma tam czegoś wyglądającego na kombinacje (coś rozprute, szyte, klejone) |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 01:34
|
|
|
Sprężyna zegarowa to taśma po prostu z angielskiego przetłumaczone jest dosłownie.
Udało Ci się. Nie znam angielskiego na tyle dobrze. A siedząc przed kompem wieczorem, lub w nocy kiedy mały śpi(dwa miechy), pisze o problemach z Miśkiem- a że tak to nazywają w serwisie, a My Mitumaniaki(i ja juz też?) inaczej,- dowiedziałem się od Ciebie.
Ja nawet nie wiem jak zamieścić na forum zdjęcia swojego miśka. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 00:31
|
|
|
| Andy1- motorki w naszych cari powinny być te same, więc i taśmy też. Pisałes że już będziesz wymieniał taśme i poduchy- i co nadal szukasz? Jak w pisze w allegro taśma pod kierownice to wyrzuci mi dwie strony, ale jest tylko jedna oferta tylko z 99r. Tych linków które podajesz nie widziałem w ofercie, może za mało wiem jak poruszać się po allegro. Muślałem że może pasowała by od spejstara? Pozdro. |
|
|
|
 |
|
|
|