|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:43 |
Kontrolki napedow |
Autor |
Wiadomość |
szymek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 20:47 Kontrolki napedow
|
|
|
Witam
Mam pewien problem . Majac wlaczony naped na tylna os siweca sie wszytkie cztery kontrolki napedow . przelaczajac na naped 4h tylko zamrugaja i siweca sie jak powinny czyli tez 4 . w trakcie jazdy przelanczajac spowrotem na 2h przez kilkadziesiat sekund swieca sie tylko dwie a poaniej mrugaja i zapalaja sie znowu 4 i zaczyna byc slychac jak by skrzynia zaczynala tracic synchronizacje .
Niestety nie wiem co sie dzieje z samochodem czy ktos z was mial juz taki problem lub wie co moze byc przyczyna ?
Pozdrawiam
Szymek |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-12-2007, 08:57
|
|
|
Ale napędy rozłączają się, załączają sie?, często tak się dzieje jak auto dłużej postoi. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
szymek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 09:44
|
|
|
Napedy sie zalanczaja tak jak powinny tylko ze jadac na 4h i w czasie jazdy jak sie przelaczy na 2h po kilku sekundach kontrolki przedniego napedu zaczynaja migac i slychac zgrzytanie z napedow . samochod caly czas jezdzi na 2h i tak naped jest zaloczony ( napedzane sa tylnie kola ) ale swieca sie kontrolki od napedu 4h . Jak przelaczy sie naped na 4h zamrugaja kontrolki przedniego napedu i zalacza sie przod ( czyli tak jak powinno byc .. chyba ) . |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 24-12-2007, 10:39
|
|
|
szymek napisał/a: | Napedy sie zalanczaja tak jak powinny tylko ze jadac na 4h i w czasie jazdy jak sie przelaczy na 2h po kilku sekundach kontrolki przedniego napedu zaczynaja migac i slychac zgrzytanie z napedow . samochod caly czas jezdzi na 2h i tak naped jest zaloczony ( napedzane sa tylnie kola ) ale swieca sie kontrolki od napedu 4h . Jak przelaczy sie naped na 4h zamrugaja kontrolki przedniego napedu i zalacza sie przod ( czyli tak jak powinno byc .. chyba ) . |
Czyli wina leży w czujnikach w reduktorze, często się to zdarza
jak pojeździsz i powajchujesz trochę powinno przejść, a jak ci się chce to musisz je wykręcić i sprawdzić, ale to żmudna robota bo dojście jest ograniczone. |
 |
|
|
|
 |
Croom [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 09:53
|
|
|
Ja ostatnio jezdzilem pajero II 2.5 i cala prawa strona wyswietlacza nie dzialala a reszta plus mech. roznicowe dzialaly tez nie wiem czemu prawa strona nie dzialala....
Wydaje mi sie ze to czujniki moze zawilgły, czy zasniedzialy moze tak byc chyba .... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 08-01-2008, 15:14
|
|
|
Croom napisał/a: | Ja ostatnio jezdzilem pajero II 2.5 i cala prawa strona wyswietlacza nie dzialala a reszta plus mech. roznicowe dzialaly tez nie wiem czemu prawa strona nie dzialala....
Wydaje mi sie ze to czujniki moze zawilgły, czy zasniedzialy moze tak byc chyba .... |
Przepaliły się żaróweczki albo jakaś przerwa. |
 |
|
|
|
 |
|
|