| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:40
 | CJ0 - Alarm + Central -> Tutorial ?? |  
	| 

| Czy chcesz HowTo  Alarm + Central + Czujnik ruchu w Colcie CJ0 ? |  
				| 

| TAK - nie bede musiał szukać, pytać. |  | 93% | [ 45 ] |  
							| NIE - potrafie znaleźć kilka kabelków i podłączyć wszystko do kupy sam. |  | 6% | [ 3 ] |  |   
				| Głosowań: 48 |   
				| Wszystkich Głosów: 48 |   
				|  |   
				|  |  
 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | azydek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 30-05-2007, 00:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | Sprawdz czy wszystkie przewody kontaktują. Prawdopodobnie padł przekaźnik w puszce zwanej "sterownik zamka centralnego" Mialem taka syt. w aucie brata tylko nie otwierał. Podpiąłem nowy sterownik i chodziło wszystko. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | zieli [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 30-05-2007, 16:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | przewody sprawdzałem sa ok a jak moge sprawdzic czy jest to ten sterownik i gdzie go szukac a druga sprawa jak otwieram kluczykiem to centralny działa ok czy nie ma to znaczenia |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | g0s1a [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 21-12-2007, 21:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | czy ten opis pasuje również do CAO? tzn chodzi mi o umiejscowienie np siłowników itd |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bartek_nkm [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22-12-2007, 00:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | No proszę, nie wiedziałem że mamy tak ambitnych wśród Nas, żeby robić manuale do montażu alarmu i zamka centralnego, a tym samym odbierać chleb takim jak ja  Żartuję   Może od początku:
 g0s1a, każde drzwi różnią się od siebie, niekiedy nieznacznie, ale zawsze. W CA0 jest trochę inaczej.

azydek, nie wątpię w prawidłowe działanie urządzeń, których montaż oglądałem w wykonanej przez Ciebie instrukcji, ale zrobiłeś to mało profesjonalnie. Źle umiejscowiłeś siłownik, przy montażu alarmu odwróciłeś kolejność prac i w ogóle popełniłeś kilka błędów, które mają prawo ujawnić się za jakiś czas. Podstawową zasadą jest montować siłownik zawsze po WEWNĘTRZNEJ stronie drzwi. ACC NIGDY nie powinno się "brać" z instalacji radiowej. Po nowym roku mam umówionego CJ0 na alarm, zamek centralny i czujniki cofania to zrobię poprawkę do Twojej instrukcji
   Szczegóły możemy konsultować przez gg lub maila, a majsterkowiczom radzę sie przez chwilę wstrzymać z montażem wg zamieszczonej tu instrukcji i poczekać na jej wersję poprawioną
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Dzidas [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26-12-2007, 16:32 |   
 |  
               | 
 |  
               | Święte słowa!! ja również próbowałem z kumplem ( który jest świetnym mechanikiem) założyć alarm w moim colcie! po długich męczarniach stwierdziliśmy, że nie mie ma sensu kombinować tylko oddać toą robote w odpowiednie rence  alarm działa bez zarzutów   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | keiben [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29-04-2008, 21:17 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bartek_nkm napisał/a: |  	  | ACC NIGDY nie powinno się "brać" z instalacji radiowej. | 

moze mogł bys w skrocie napisac co kolega zrobil nie tak, i skad wziąc ACC najlepiej ? przymierzam sie do instalacji alarmu i bylbym naprawde wdzieczny
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mac_23   Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.3 GL CJ0 '97 LPG
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 29-11-2010, 22:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam! Chciałbym odświeżyć temat. Niedługo będę montował w moim autku alarm. Mam jednak mały problem z lokalizacją poszczególnych przewodów. Czy ktoś może mi powiedzieć które dokładnie są to przewody:
 + i - Wiem, że mogę je pociągnąć bezpośrednio z akumulatora ale wolałbym zlokalizować je w kokpicie.
 przewody kierunkowskazów
 przewód rozrusznika
 krańcówki drzwi
 + po włączeniu zapłonu.
 Z góry dziękuje za pomoc
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |