Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak najlepiej połączyć DVD z TV
Autor Wiadomość
Alek
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2006, 16:28   Jak najlepiej połączyć DVD z TV

Zielony jestem w temacie, a możliwości trochę jest.
Nagrywarka DVD ma wyjścia: SCART, S-Video, CVBS (czyli jak rozumiem "zwykłe" video - chinch)
Plazma ma wejścia: SCART, DVI, S-Video, CVBS.
Według instrukcji nagrywarki najlepiej jest użyć SCART-SCART, ale instrukcja ta nie przewiduje obecności DVI w TV.
Jeśli wybiorę SCART, to w menu nagrywarki Video Output ustawić "YC", czy "CVBS+RGB"?
Druga rzecz to audio:
gniazda DVD: optyczne cyfrowe, koncentryczne cyfrowe, chinche L+P
gniazda TV: chinche L+P, gniazdo AUDIO przy gnieździe DVI.
I rozumiem że jeśli obraz idzie SCART-SCART, to nie ma możliwości puszczenia dźwięku inną drogą.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2006, 02:51   

W/g mnie najlepiej SCART-SCART i chyba opcja CVBS+RGB ale nie pamiętam dokładnie.

Co do audio to poleci przez SCART-a ale może da radę ustawić żeby brał z chinchy.
Do audio polecam zestawik 5+1 - nawet jesden z tańszych. Ja jakieś pół roku temu kupiłem na allegro za 160zł zestaw TEAC - brzmi wg mnie super, jedyna wada, że nie ma pilota :cry:
Wtedy zależnie od możliwości zestawu: optyczne lub coaxial

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2006, 07:21   

No to i ja zapytam. Kupiłem DVD Bellwod Korr, za tą kastę nie ma co narzekać ale jest jeden problem. Telewizor podłączyłem przez EURO i jak wszystko jest wyłączone i włączę telewizor to na chwilę pojawia się dzwięk i zaraz znika a obraz jest czarny, dopiero jak w pilocie wcisne przycisk wychodzenia z AV pojawia sie dzwięk i obraz TELEWIZJI PUBLICZNEJ :D , co jest, napewno gryzą się sygnały tylko jak z tego zrezygnować, w TV mam tylko EURO. KIedyś miałem przypadek jak do Manty kupiłem kabel EURO ful wypas za 8.5zł, to potem musiałem wyciąć RGB bo też była kicha.

Odpowiedz do tematu