|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
cari 1.9 td vs galant 2.0td rocznik 97,co radzicie |
Autor |
Wiadomość |
lukach69 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 13-12-2007, 20:38
|
|
|
Ciezko doradzic...moza napisz czego oczekujesz od samochodu, czy chodzi o koszty utrzymania, czy o osiagi itp.
2 bardzo podobne samochody, galant jest deczko wiekszy od Carismy, ale Carisma bedzie deczko szybsza oraz bedzie mniej palila od swojego wiekszego brata...
Wyposazenie w obu samochodach moze byc bogate. W obu przypadkach jesli trafisz na zadbany egzemplarz bedziesz sie cieszyl z uzytkowania i niezawodnosci.
Oba sa tez ladne
Teraz odnosnie linkow:
Pierwsza Carisma byla prawdopodobnie uderzona w przod
Druga jest w lepszym stanie ale rowniez ten przod mi sie "niezbyt podoba". Wydaje mi sie ze byla jakas kolizyjka Zauwazcie rowniez ze atrapa jest przymocowana dwoma roznymi srobami/wkratami
W 3ciej gdzie sie podzialy listwy boczne
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
Ostatnio zmieniony przez Robson86 13-12-2007, 20:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lukach69 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 20:42
|
|
|
no właśnie głównie chodzi mi o koszty utrzymania,czyli o częśći i awaryjność. bo zalezy mi na oszczęnośći a nie na mocy,dlatego interesuje sie dieslem. no i na wyglądzie bo oba sa cudowne |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 13-12-2007, 20:48
|
|
|
Dodalem u gory moja mala opinie o tych linkach.
W Carismie siedzi diesel z Renault, ale co ciekawe w Renault sa duzo wieksze problemy niz w Carismach z tymi dieslami. Jesli znajdziesz w dobrym stanie to nie powinien Cie zawiesc. Latwo obliczyc ze z czesciami problemow tez nie bedziesz mial i beda stosunkowo tanie. Spalanie w Cari 6,5-8l/100 w miescie trasa wiadomo 4-6l/100 ale duzo zalezy od ciezkosci prawej nogi.
lukach69 napisał/a: | no i na wyglądzie bo oba sa cudowne |
to wiem
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
lukach69 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 20:48
|
|
|
no i co sądzicie o tych załączonych ogłoszeniach? mi najbardziej podoba sie ta srebrna,w dodatku ma jeszcze wykończenie w drewnie,no i alufelgi ładne |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 13-12-2007, 20:51
|
|
|
Wydaje mi sie ze ta srebrna jest w najlepszym stanie z tych tu obecnych Widac ze autko zadbane jest i czyste...ale gdzie sie podzialy listwy boczne
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 20:54
|
|
|
Jeżeli względy finansowe są dla ciebie ważne, to myślę, ze Cari będzie odpowiednia. Co do linków, najmniej mi sie podoba ta pierwsza, coś jest już z jej przodem (jak już było mówione) no i ten jej przebieg (10 lat i tylko 120000km, ktoś tu coś przekręcał). Jeżeli chodzi o mnie polecam Cari, choć warto zauważyć, że przy dzisiejszej cenie benzyny i oleju nepędowego, Cari 1,9 w dislu czu 1,6 w benzynie pod względem spalania dużo się nie różnią. Dodam jeszcze, ze ja osobiście zastanawiałbym się nad 1,6 benzyna, kupisz młodszą-co najmniej o rok no i kilka koników więcej. Ale wybór należy do ciebie.
No i w tej pierwszej cos silniczek za czysty, ale to tylko moje domysły... |
Ostatnio zmieniony przez TomyLee4 13-12-2007, 20:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lukach69 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 20:56
|
|
|
dzięki,czyli te dwie pierwsze raczej odpadają,a cos wiecej o tej srebrnej? |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 13-12-2007, 21:09
|
|
|
Ta pierwsza juz widzialem i powiem ze jej stan przynajmniej na zdjeciach jest bardzo najsss
ta druga bym skreslil za to polanie woda karoserii, szczegolnie ze wszedzie dookola jest sucho. Dobry patent na ukrycie niedociaglosci lakieru
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
OMEN006 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 15:25 Re: cari 1.9 td vs galant 2.0td rocznik 97,co radzicie
|
|
|
[quote="lukach69"]cześć! mam dylemat co wybrac bo carisma i galant bardzo mi sie podobaja, tylko nie wiem ktory lepiej wybrac. i od razu chciałbym zebyście doradzili mi czy warto interesowac sie tymi ogłoszeniami:
http://otomoto.autokrata....l-C4012586.html
ten ma podejrzanie mały przebieg
http://otomoto.autokrata....a-C3985617.html
witaj jesli moge zapytac w jakiej cenie jest ta cari td z 98 roku poniewaz mam podobna i chyba bede sie przymiezal do sprzedazy pozdro |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 16:49
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Wydaje mi sie ze ta srebrna jest w najlepszym stanie z tych tu obecnych Widac ze autko zadbane jest i czyste...ale gdzie sie podzialy listwy boczne
pozdroo |
Czy tylko ja widzę, że ta Cari była walnięta w bok? Przecież drzwi mają inny odcień niż błotnik. Stąd brak listew bocznych.
BTW.
Ktoś już to napisał kilka postów wyżej, ale powtórzę: Chyba lepiej zainteresować się wersją 1,6 (benzyna) - statystycznie będziesz miał z tym silnikiem mniej problemów, a jeśli zależy Ci na mega-taniej eksploatacji, zawsze będziesz mógł wrzucić do niej gaz.
Pozdrawiam i życzę szerokich oraz równych dróg w 2008 roku!! |
|
|
|
 |
|
|