[Cari 1.6] miska olejowa |
Autor |
Wiadomość |
chrystian87 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 13:23 [Cari 1.6] miska olejowa
|
|
|
Witam, przez szukajke nie znalazłem tego tematu wiec sie pytam: otóz miska olejowa w mojej cari jest dosyć mocno zerdzewiala i chciałbym się zaytać czy musze ja wymienić, czy to moze w niczym to nie przeszkadza?? pozdro |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-06-2007, 13:58
|
|
|
jesli nie ma dziur to w niczym nie przeszkadza, jesli ma to albo pospawac albo wymienic na nie pordzewiala |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jaceko [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 16:16
|
|
|
Gorzej jak ci sie zrobi dziura w czasie trasy. np. odbije kamien to wtedy bedzie |
|
|
|
 |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 17-06-2007, 18:50
|
|
|
witam
ja w listopadzie wymienialem miske. byla dosyc mocno pordzewiala. miala taki bąbel z rdzy i balem sie dotykac zeby nie okazalo sie ze zacznie olej ciec . miske wymienilem na nowa oryginalna. dalem chyba 230 zl .
pozdr. |
|
|
|
 |
Cov [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 15:35
|
|
|
Hejka
Mam takie pytanie odnosnie miski olejowej
Dzis wlazlem pod moje auto i rowniez zobaczylem pordzewniala miske...
Chcialbym sie dowiedziec jesli ktos wie jak trudno sie ja wymienia? Zauwazylem ze na miske zachodzi chyba skrzynia biegow Czy to spory probem zeby wykrecic miske? czy trzeba kombinowac zeby ja wydostac?
Pozdr.
Jacek |
|
|
|
 |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-12-2007, 17:03
|
|
|
z tego co pamietam to miska sklada sie z dwoch czesci
wieksza i mniejsza ktora jest na samym spodzie, mocowana jest na chyba 5 czy 8 srub.
ja wymienialem tylko ta mniejsza czesc ( tam mielem korozje).
odkreca sie sruby i normalnie zdejmuje. moze byc ciezko bo zamiast uszczelki jest ona klejona na silikon.
jesli chodzi o ta mniejsza czesc to wymiana jest prosta. |
|
|
|
 |
Piotr Góralski [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 13:22
|
|
|
Chyba tylko w GDI jest dwuczęściowa. W 1,6 jest jednoczęściowa i koroduje w takim tempie, że w moim roczniku 2001 też mam ją "na oku". Około rok temu zdarłem część rdzy i podmalowałem to miejsce farbą podkładową (w kolorze czerwonobordowym) do metalu. Od tej pory w miejscu pomalowanym korozja nie postępuje. Dodam, że nie czyściłem do gołej blachy, ponieważ bałem się, że zrobię dziurę w misce, tak głębokie były już wżery. |
|
|
|
 |
|